Célba vették a zsarukat

Egyedi futóművet kapnak a Volvo rendőrautói

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.13. 10.00

Új lendülettel szeretne a mostaninál jelentősebb szeletet kihasítani magának a világ rendőrautó-piacából a Volvo. Ehhez vadonatúj műszaki tartalmat és termékfilozófiát fejlesztett ki.

Megkétszerezné rendőrségi megrendeléseit a Volvo, és ennek érdekében a jelenlegi megközelítés helyett egy merőben újszerű, költséghatékony rendszert dolgoztak ki. 


Miközben pillanatnyilag évente 5-600 darab, teljesen felszerelt járőrkocsit értékesítenek, elsősorban belföldi piacukon, az új tervek szerint hamarosan felveszik palettájukra a speciális tulajdonságokkal bíró, ám rendőrségi berendezéseket egyáltalán nem tartalmazó “járóképes alvázat”, amiből minden rendőrség azt épít ki, amit szeretne. 
Ennek az új modellnek a lényege az a különleges, megerősített futómű, amelyet a bűnüldöző szervekkel folytatott együttműködés és párbeszéd nyomán fejlesztettek ki. 
A finom részletek nem publikusak, csak annyit árultak el, hogy lecserélték a stabilizátorokat, a lengéscsillapítókat és a rugókat, majd az egész csomagot a szokásos kíméletlen teszteknek vetették alá: hidegben és melegben, alacsony és nagy tapadású felületeken nyúzták az autókat. 
Mindez önmagában nem számít említésre méltónak, csakhogy itt rendkívül csekély darabszámokról van szó, a fejlesztés fajlagos költsége tehát igen magas. 
Sovány vigasz a pénzügyi osztály számára, hogy az új felfüggesztés révén a termékfelelősök akár évi 1200 darab autó értékesítését is el tudják képzelni – nem csak Svédországban, de tengerentúli piacokon is. 
A svéd rendőrség a közelmúltban felmérte gépjárműállományát (talán csak nem a Volvo sugalmazására?); ennek során az összkerekes, dízelmotoros XC70 a “bevetéses vezethetőség” terén maximális, összességében 90 százalékos eredményt ért el. 
Továbbra is megmaradnak persze a kínálatban a teljesen felszerelt rendőrautók; ezek civil autóként kezdik pályafutásukat, majd egy félreeső műhelyben 45 órányi beavatkozás során nyerik el rendfenntartó, bűnüldöző képességeiket. Az új futóművel szerelt modellek gyártása november végén kezdődik meg, az első hatósági ügyfelek januárban kapják meg autójukat.

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Megvennéd Niki Lauda BMW M1-esét?

Bőven több, mint 500 millió forintot érhet Niki Lauda egykori BMW M1-ese, ami légitársasága alapítása miatt adott el.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.