Ötezer lóerő? Viccelni tetszik, ugye?

1,8 másodperc alatt lenne százon

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.06. 18.00

Műszaki adatok híján csak készítőinek becsületszava a bizonyíték arra, hogy a Devel Sixteen valóban tudja mindazt, amit állítanak róla. Persze ha mégsem, arról sem ők tehetnek, mondják…

Nincs weboldala, nincs műszaki lapja, még biztonsági öve sincs. 

Vannak viszont rendkívül magabiztos alkotói, élükön Mohammad Al Attarral, aki szerint hamarosan valósággá válhat autójuk, ami mellett minden eddigi utcai jármű elhomályosul. 

Nincs légzsák, sem biztonsági öv, de vannak szegecsek és tarka bőrök

Az elképzelések szerint a Devel Sixteen tizenhat hengeres motorja ötezer lóerőt tud 7500/perc fordulatszámon. Végsebessége 560 km/óra, a százas tempót egy gyors sóhajtásnyi idő (1,8 mp) alatt megfutja. 
Mármint papíron. 

Diszkrét far, dupla sugárhajtóművel

Merthogy hiába szeretnék az arab fivérek bebizonyítani a világnak, hogy többek és jobbak a milliárd dolláros költségvetéssel dolgozó globális cégeknél, ha “nem létezik olyan abroncs, ami kibírná ezt a teljesítményt és sebességet, pedig már repülőgyártókkal is tárgyaltunk.” 
A csudába. Pedig becs’szóra megnéztük volna a világ új leggyorsabb autóját. 
De ha csak egy sima amerikai V8-as kerül bele, Lamborghini Veneno-replikának akkor is elmegy a nem létező cég nem létező járgánya.

Kommentek

  • alien

    Elmebeteg megalomán busmanok. Már a bevezető olvasása során felvetődött bennem, hogy technikailag mindezt hogyan viszik át az útra (gumik, sebváltó stb.) de a cikk megadta a választ – sehogy. Az a hátsórész a dupla sugárhajtóművel – vagy mifene – pedig egy vicc. Sebességi rekord felállítására még csak-csak elmegy de utcai gépnek, nanemá… :)

  • anubys1984

    Különösen kifinomult szépérzékről tesz tanúbizonyságot, hogy sikerült lemásolniuk a legrandább lambót….

F1: Pilótaszavazást a fejvédőről?

A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat szerint az őszi tesztek után a versenyzőknek kellene szavazniuk arról, bevezessék-e a Forma-1-ben 2018-ben a fejvédő gyűrűt.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

F1: Bátor döntést fontolgat a Mercedes

A Mercedes-főnök szerint Pascal Wehrleinnak jót tenne még egy-két szezon egy középcsapatnál, de előfordulhat, hogy Rosberghez hasonlóan a csapat is “bátor döntést hoz” és az ifjoncot ültetik az autóba.

F1: Újsághirdetésben keresik Rosberg utódját

A Mercedes-csapat próbálja vicces oldaláról megfogni Nico Rosberg váratlan távozását: a világbajnok megüresedett pozíciójának betöltésére újsághirdetést adtak fel.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

F1: Nem semmi, kitől kapott levelet Rosberg

Nico Rosbergnek mindenki gratulált már első (és utolsó) világbajnoki címéhez.

Ennyien vezetnek ittasan itthon

Több mint tízezren csatlakoztak a felelős járművezetés fontosságát hangsúlyozó, “Soha ne igyál, ha vezetsz!” elnevezésű kampányhoz, amelyet húsvétkor hirdetett meg az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a Diageo Kft.

F1: Doktori címet kapott Jenson Button

A Forma-1 2009-es világbajnoka a mai naptól doktori címmel is rendelkezik.

F1: Rosberg még visszatérhet

Gerhard Berger el tudja képzelni, hogy a meglepetésre visszavonult Nico Rosberg még visszatér a Forma-1-be a jövőben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.