Melyek a legmegbízhatóbb márkák?

Multimédiás rendszere húzta sárba a Fordot

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.29. 13.00

Egy dolog a méret, egy másik a márkahűség, de vajon melyek azok a márkák, amelyek a legkevesebb fejfájást jelentik a vásárlóknak? Az itt szemelvényezett felmérés észak-amerikai, de a globális autóiparban ez egyre kevésbé jelent problémát

Minél több a kütyü, annál több minden romolhat el. Ez az örök igazság különösen keserű ízt hagyott azoknak a vásárlóknak a szájában, akik a legújabb, legmodernebb, legfejlettebb infotainment-rendszereket megrendelve igazán “online” autóhoz jutottak – hogy aztán a gyakran lefagyó, lassan reagáló, a parancsokat hibásan értelmező berendezések az őrületbe kergessék őket. 


Nem utolsó sorban ennek az általános jelenségnek köszönheti váratlanul rossz szereplését a konnektivitási forradalom élharcosa, a Ford azon az autóipari felmérésen amelyet észak-amerikai egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi kiadványa, a Consumer Reports szervezett. 
A márka bukása persze alighanem átmeneti és gyakorlatilag elkerülhetetlen velejárója annak a feszített ütemű megújulásnak, amellyel a Ford lecseréli globális palettáját, és modern elektronikus tartalmakat ad vásárlói kezébe. Az észak-amerikai piacon idén Fordot vagy annak félig levált testvérmárkáját, a Lincolnt választó ügyfelek szinte kivétel nélkül kérték a MyFordTouch rendszert, és többségük megbánta döntését. 
Néhány éven belül alighanem fordul a kocka, és a mostani hibák kiküszöbölésével a Ford visszaveheti vezető helyét az elektronikával majd akkor botladozó márkák előtt, addig azonban ki kell valahogy húzniuk. Hasonló problémákkal küzdött a Honda és a Cadillac is – a felmérést követően egyébként mindhárom márka frissítette rendszereinek szoftverét, ezért elképzelhető, hogy ma már jobban teljesítenek, mint a vizsgálat zárásakor.
A ranglista dobogós helyeit három japán márka: a Lexus, a Toyota és az Acura (a Honda luxusmárkája) foglalja el. 
Itt nincs meglepetés, hacsak az nem, hogy hiába megbízhatóak, a Consumer Reports mégis megvonta az Ajánlott plecsnit több Toyotától: a Camry, a Rav4 és a Prius egyaránt a vártnál gyengébben szerepelt az USA szabványos töréstesztjén, ezért bármilyen kiválóak volnának egyébként, már nem élvezhetik a fogyasztók bizalmát, érvel a szervezet. 
Ami az európai márkákat illeti, többségük a középmezőnyben szerepel – ezzel csupán az a baj, hogy európai alatt Észak-Amerikában prémium márkákat kell érteni: a Mercedes, a Porsche, a BMW a 28 tagú mezőny közepén végeztek. A VW csak a huszadik, az Audi ellenben a negyedik lett; a Volvo a hetedik helyen, a MINI viszont a legutolsón landolt az idei felmérésen.

Kommentek

 • hova

  Nincs semmi bajom ezzel a ranglistával, de azért a Fordot az első 10-benbenne hagynám-mindenképp.Csak érdekességképpen említem,hogy Kanadában élő rokonom Mazdát és Hondát cserélget-elmondása szerint verhetetlenek a japán autók, nem kell velük foglalkozni. Kérdeztem tőle a Volkswagent,főleg az újabb odelleket, válasza szerint náluk nem tetszik, nem rúgnak labdába, nem kell senkinek.

 • Pandula

  Annak idején a Hungaroszerviz konszignációs raktárvezetője voltam. Legkevesebb alkatrész a Ford autókhoz kellett, ha valaki nem hiszi járjon utána.

 • ikaroly

  Én továbbra is azt mondom,a legmegbízhatóbb autók a dácia loganok,dusterek!

 • husky

  Az a baj, hogy már minden autó globális,mindenféle beszállítók cuccai megtalálhatók benne, ráadásul olyan országokban gyártják, amelyeknek köze sincs az eredeti származásához. De annyi visszahívás, sehol nincs, mint Észak-Amerikában. Az új Euro VI-os Volvo kamionmotoron ha jól számoltam 11 ország alkatrészei vannak benne. Ennyire maradt svéd a márka. Ráadásul, a típusok és évjáratok közt is van ám szórás.
  Régen voltak “hétfői” autók, amit undorral raktak össze, meg voltak “péntekiek”, amit már csak sebtében. A hétközbeniek voltak a legjobbak.

 • sveqs

  Pandula! Pont az a baj a felmérés elemzése szerint, hogy egyszerre túl sok minden újult meg a Fordnál, nem maradt semmi a régi kiforrott dolgokból. Sokan panaszkodtak egyébként az EcoBoost motorokra is – de ezek nem a nálunk ismert egyliteres darabok, hanem hathengeresek (amik nyolchengeres helyett futnak, ezért ökók :) )

 • LEDes Pisti

  A listához hozzá fűzném, hogy nekem Suzuki wagon R+ -om van. Nem egy nagy csoda, de elmúlt 8 éves és még egy biztosítékon kívül nem cseréltem rajta semmit! (Azt is csak egy zárlatossá vált szivar gyújtós töltő miatt). Na ez a megbízhatóság! Egyébként néhány biztosíték tartozéka az autónak. :)

 • Guillotine

  Ledespisti!

  Csodálatos!

  Csak egy kerékpáron is gazdagabb az alapfelszereltség mint a Wagon R+-on ami amúgy Opel Agila.

  Tehát itt is érvényesül a faék elve…

 • Vérmacy

  Guillotine! Lehet, hogy faék, de attól még nem hagyta ott sehol! A cikk sztem pedig a megbízhatóságra irányult mindegy, hogy Ford T-modell színvonal, vagy Asgard csatahajó!
  Wagon R+ van az Én rokonságomban is és az, hogy nem cserélt rajta semmit vagy nem kellett volna az nem ugyanaz a kategória! Nyikorgó (zsírzás után is), rozsdásodó ajtózsanérok. Plöttyedt pedálok 2-4 centis oldalirányú holtjátékkal. Erőtlenedő motor (120 ezer km-nél), nyöszörgő szíjak. Elhasználódott, imbolygó futómű.
  Családon belül volt máskor is szerencsém az elnyűhetetlen Szuttyogihoz! Naja, a hengerlekapcsolás funkciót előbb “kifejlesztették”, mint a VW, mert a 3 hengerből már csak egyetlen működött, mire beértem a bontóba! ~280.000 km volt benne. Hozzá teszem, hogy a tulajnak csak annyi tűnt fel, hogy nem egy előzésre “gyártott” autó!
  Való igaz, hogy globalizálódott az autóipar is! Aki ezt nem tenné, az elbukna, mert itt is mindenki odáig van a saját márkájával, típusával, de abban a pillanatban, ha adott márka csak a saját hazájából vásárolna alkatrészt, már senki sem venné meg a 3x-os áru autót!

 • ,L Rómeo

  vérmackónak van ikaza!
  pfujj büdös szuttyok szutyuki!
  a listára mek tojok mer vármacko rokonsága sokal töbet jelent mindegy függtelne szervezet részletes felmérése szagemberekel!
  amugy is szar lista mer nem németek vezetik és német trióviritós középpájjás csak. ijjen már pedig nincs!

 • ,L Rómeo

  ijjen nincs, mer szörényi is és rácz is mek irrta már ezeszer hogy németek vezetnek, többiek mek követni probájják öket!!
  és inkáb szörényi mind független szervezet és szakértők!!

 • Guillotine

  Vérmacy!

  Persze!

  igazad van!
  Végülis mindenkinek mást jelent a megbízhatóság.
  De a kerékpárom még megbízhatóbb mer még az se hagyott ott sehol és nem is nyikorog!

  Egyébként nem állja meg a helyét az érvelésed mivel évszámok is vannak írva! ;)
  Maradjunk annyiba ,hogy neki az a legmegbízhatóbb.
  A többi baromnak akinek meg volt új atuóra pénze meg a listák első helyezettjei.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing csapat vasárnap 13 óra 13 perckor lepeplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.