Kerülje el vasárnap Budapestet

Lezárások többfelé

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.10.12. 14.00

Jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapesten rendezvények miatt vasárnap. Többek között három hidat is lezárnak.

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt vasárnap szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője pénteken az MTI-vel.


A futóverseny miatt reggel fél nyolctól időszakosan zárnak le bizonyos útszakaszokat. Az érintett utak között van a budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Margit híd között, a pesti alsó rakpart a Dráva utca és a Közraktár utca között, a Hősök tere, az I. kerületi Fő utca, a Kálvin tér, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út és a Városliget körút egy-egy szakasza.
    
A lezárások pontos üteméről a http://www.forgalmivaltozasok.hu honlapon adnak tájékoztatást.

A BKK közlése szerint a lezárások jelentősen befolyásolják majd a közösségi közlekedést. A kisföldalatti reggel 7 és 9.30 között 2-5 perces követési idővel közlekedik, a 2-es metrópótlók pedig terelt útvonalon járnak.

Az 1-es villamospótló járatai mindkét irányban megállnak 9.30 és 14.30 között a Margitsziget megállónál, a 2-es villamos csak a Boráros tér és a Közvágóhíd között közlekedik, a 2V villamospótló 9.40 és 10.15 között, később pedig terelt útvonalon nem közlekedik.
   
A 9-es buszok 9.30 és 10.20 között két szakaszon, Kőbánya alsó és a Deák Ferenc tér, valamint Óbuda, a Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar között szállítanak utasokat. A 19-es és 41-es villamosok 10.20 és dél között csak a Clark Ádám térig közlekednek, a 20-as, 30-as és 30A, valamint 230-as buszok pedig terelt útvonalon járnak.
   
A zárások a trolibuszokat is érintik, a 70-es és 78-as rövidített útvonalon, a 72-es és 75-ös terelt, a 73-as pedig a 76-os vonalára terelve közlekedik. A 86-os buszok Óbuda, Bogdáni út irányába módosított útvonalon, a Széll Kálmán tér érintésével szállítanak utasokat. A 105-ös buszok pedig vasárnap 9 és 15 óra között megosztva, a Gyöngyösi utca és a Mexikói út, valamint az Apor Vilmos tér és a Deák tér között közlekednek.
  
 Szintén vasárnap tartják, 15 és 18 óra között az Egészség Hídja rendezvényt, ennek idején lezárják az Attila út egy szakaszát, az Alagutat, a Lánchidat és a Széchenyi István teret, ezért módosított útvonalon jár majd az 5-ös, a 16-os és a 105-ös autóbusz.
   
Az 5-ös autóbusz várhatóan 16 óra és 16.30 között mindkét irányban az Attila út – Krisztina körút útvonalon közlekedik. A 16-os és a 105-ös autóbusz várhatóan 16 és 17 óra között mindkét irányban az Erzsébet hídon át szállítja az utasokat.
 

Kommentek

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.