Meztelenre vetkőztették a rendőrök a részeg nőt

Rossz irányt vett a rutinszerű letartóztatás

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.04. 15.00

Masszívan ittas volt a fiatalasszony, és a száját is jártatta, ez sem tette azonban jogszerűvé, hogy levetkőztették a rendőrőrsön – azt meg pláne nem, hogy férfi rendőrtisztek húzzák le a ruháját.

Beperelte az Illinois állambeli LaSalle megye fegyházát egy 33 éves nő, mert jogtalan, megalázó módon bántak vele letartóztatása után. 

A Dana Holmes nevű nőt még májusban csípték meg egy közúti ellenőrzés során: miután képtelen volt egyenes vonalban sétálni, a vérvizsgálat a megengedett alkoholszint háromszorosát mutatta ki nála. 
Annak rendje és módja szerint le is csukták, ennek során azonban elszabadultak az események. 
A nőt négy rendőr megragadta, az elkülönítőbe cipelte, majd meztelenre vetkőztette és percekre úgy hagyta, mielőtt adtak volna neki egy takarót. 
A rendőrség állítása szerint a nő nem csak hogy nem működött együtt a tisztekkel, de támadólag is lépett fel ellenük. Ha így is volt, ez nem látszik a biztonsági kamerák felvételén – az viszont igen, ahogy egy női és három férfi rendőrtiszt eltávolítja ruháit, majd magára hagyja a zárt helyiségben. 
Illinois állam törvényei szerint gyanúsítottat kizárólag akkor lehet levetkőztetni, ha felmerül a gyanú, hogy fegyvert vagy kábítószert rejteget. A vizsgálatot azonos nemű rendőr végezheti el, és annak során más nem tartózkodhat a helyiségben. 
A per során bizonyítékként felhozott videó a napokban került nyilvánosságra. Az alábbi videón megfigyelhető a letartóztatás folyamata; a vetkőztetés intim részeit azonban kivágták. Ezek a második filmen megtekinthetők. 

Kommentek

  • timarzsuzsanna65

    2013- as híreket miért hagynak fent? már a videó is törölve van

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

Tíz autó ütközött az M1-esen

Két balesetben hat és négy autó ütközött össze egymástól pár száz méterre.

Hegyszorosban reptetett siklóernyőst a Volvo

Ez a világon az első olyan mutatvány, amelyben egy teherautó és egy siklóernyős szerepel. De arra sem volt még példa, hogy siklóernyőst keresztül vontassak egy híd alatt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.