Mégis lesz Rolls-Royce terepjáró!

Legalább négy évig kell még várnunk rá

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.03. 09.00

Tagadták, cáfolták, most mégis megépítik: a jelek szerint a Bentley után Rolls-Royce is rálép a hiperluxus-terepjárók egyelőre kitaposatlan ösvényére.

A brit AutoExpress információi szerint már akár 2017-ben piacra kerülhet a Rolls-Royce első szabadidőjárműve. A patinás márka vezérigazgatójára, Torsten Müller-Ötvösre hivatkozó írás szerint a Rolls-Royce nem csak felismerte, de meg is kívánja lovagolni a (keleti) világ ultramilliárdos vevőkörében rejlő piaci lehetőségeket. 

“A szabadidőjármű érdekes lehetőség. Még van növekedési potenciál a piacon, egy ilyen jellegű jármű nem elképzelhetetlen a számunkra. Nyitott vagyok az ötletre. Giles Taylor vezető formatervezőnk már elkezdett foglalkozni a gondolattal” – mondta Müller-Ötvös. 
Jellegzetesen szögletes homlokzatával és konzervatív vonalaival a Rolls-Royce formanyelve szinte tálcán kínálja magát a terepjárósításra, amint az a fenti, nem hivatalos látványterven is látható. 
Látszólag semmi akadálya nincsen tehát egy Rolls-Royce szabadidőjármű kifejlesztésének. Már csak olyan apró részleteket kell megoldani, mint az összkerékhajtás, ami akkor is elengedhetetlen, ha eszement aranyifjak már bebizonyították, könnyű terepen hátsókerék-hajtással is elboldogul a Rolls-Royce.
A Rolls-Royce két évvel ezelőtt bemutatta elektromos hajtású kísérleti járművét; ennek 389 lóerős, 800 Nm nyomatékú villanymotorjai ugyan a hátsó kerekeket hajtották, ám nyilván nem okozna gondot egy hibrid AWD rendszer kifejlesztése – már ha ezt az irányt választja a gyár. Akármerre mozdulnak is, nyilván nagyban támaszkodhatnak majd az anyavállalat BMW által felhalmozott tudásra a fejlesztők. 
Másfelől persze majdnem mindegy, hogy most mit mondanak. Áprilisban ugyanis egyszer már felmerült a szabadidőjármű gondolata, és Müller-Ötvös akkor kategorikusan elzárkózott a lehetőségtől. Úgy tűnik, mégis létezik akkora profit, amiért akár a szavahihetőségét is kockára teszi egy üzletember.

Kommentek

 • Guevara

  Ez egyszerűen nem illik a Rolls szellemiségéhez. Úriember nem megy olyan helyekre autóval sem, ahol koszos lehet a krokodilbőr cipője.
  Szabadidőautó Rolls tulajoknak?!… “zseniális”…

 • Ankhiszesz

  Na neee… ez valami förtelmes :S

 • tede

  Ennél rondább kocsi ebben a kategóriában a Bentley terepjáró elképzelése :( . ez borzasztó!

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.