Csalt a bírságokkal a behajtásukért felelős vezető

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.10.02. 14.00

Hivatalával fizettette ki Franciaországban a közúti szabálysértési bírságok beszedésért felelős nemzeti hivatal vezetője az ellene kiszabott bírságokat.

Jean-Jacques Debacq két és fél éve irányítja azt a nemzeti ügynökséget, ahol központilag szedik be a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott bírságokat, a radarokkal rögzített gyorshajtástól a tilosban parkolásig. A hivatal vezetője prefektusi státuszban van, s közvetlenül a belügyminisztérium irányítása alá tartozik.

A Médiapart című lap azt állítja, bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy Debacqot hivatali gépkocsijával, egy Peugeot 508-assal legalább tucatszor megbüntették az elmúlt két évben. A bírságokat, összesen 700 eurót (207 ezer forintot) viszont a munkahelye, azaz az államkincstár fizette be a hivatalnak.

Az újság úgy tudja, hogy az ominózus szabálysértések este és hétvégén, a hivatalvezető munkaidején kívül történtek, például amikor Normandiában járt víkendezni. Ekkor ugyanis nem a gépkocsivezető, hanem maga a prefektus vezette a hivatali járművet. A szabálysértésről szóló dokumentumokban az szerepel, hogy “a gépkocsi vezetője beazonosíthatatlan”. A csalás célja az volt, hogy a prefektus ne kapjon büntetőpontokat a jogosítványába a szabályok áthágása miatt.

A belügyminisztérium azonnal komolyan vette a lap értesülését és belső vizsgálatot rendel el. “A cikkben említett tények nagyon súlyosak. Amennyiben igazságtartalmuk bebizonyosodik, a miniszter meghozza a szükséges intézkedést” – közölte a belügyi szóvivő.

(Forrás: MTI)

Kommentek

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.