Chuck Norris járgányai

Világmegváltásra felkészítve

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.01. 09.00

Elhivatott önkénteseknek tervezte két tanulmány-teherautóját a Chevrolet. A Silverado pickup látványos kivitelei önmagukért beszélnek

Hurrikán, zombi-invázió vagy árvíz: nincs olyan természeti vagy társadalmi katasztrófa, ahol ne jönne kapóra egy minden jóval felszerelt, masszív terepképességekkel rendelkező, az elpusztíthatatlanság gondolatával kacérkodó teherautó. Ez a gondolat keltette életre a Chevrolet két tanulmányát, amelyek egymás mellé állítva ugyan egy kaptafára szabottnak tűnnek, mégis tucatnyi apró részlettel igazodnak a kinézett, konkrét célhoz. 

A két autó közül a Silverado Black Ops Concept rugaszkodott el erősebben a valóságtól. 
“Kerekekre emelt túlélőkészlet”-ként emlegeti a sajtóanyag, és van benne valami: fenéklemeze vastagon burkolt, platóján akár fegyverek biztonságos elhelyezésére is alkalmas, zárható páncélszekrény kapott helyet – de mivel manapság a fegyvertartás érzékeny téma Amerikában, inkább napelemes töltőegységet, gázmaszkot, kesztyűket, katonai elsősegélynyújtó csomagot, gyalogsági ásót és kötelet helyeztek el benne. A túlélőkészlet egyébként egy nagy rakás sütit is tartalmaz.
Vannak itt persze valóban értelmes újítások is. A hátfal csillapítva nyílik és záródik, a hátsó lökhárító sarkába vágott fellépők nagyban megkönnyítik a rakodást, a hármas szigetelésű ajtók pedig vizes, ingoványos környezetben jöhetnek jól A képet masszív csörlő, emelt hasmagasság, festett, 18 colos kerekek és a bukókeretbe épített fényhíd teszi teljessé. A szériakínálatból vették át a kamera alapú ráfutásgátló és sávelhagyásra figyelmeztető rendszereket; mint ahogy a 355 lóerőt 5.3 V8 Ecotec motor is hétköznapinak mondható a Silverado kínálatában. 
Nem annyira a kalandkereső fantázia, mint a hatékony és állhatatos segítségnyújtás igénye motiválta a Silverado Volunteer Firefighter Concept létrejöttét. 
Mivel az USA tűzoltóinak 75 százaléka önkéntes, különösen jó ötlet az ő igényeiket kiszolgáló tanulmánnyal előrukkolni. Keresőlámpák, fellépők, 21 colos kerekek és – az igazi nagy tűzoltókocsik előtt tisztelegve – rengeteg króm alkatrész teszi látványossá az autót. A platón vonulóruhákat, fejszét, oxigén- és oltópalackokat helyeztek el, a beltérben tűzvörös öltésekkel varrott fényvisszaverő kárpitanyaggal és még több krómmal találkozunk. 
A szériakínálatból tolatókamera és parkolóradar, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a piaci forgalomban elérhető, szórással felvihető platóbélés került az autóba.
További képek a Galériában!

Kommentek

  • istvan66

    Nem illik hátrányos helyzetbe hozni Chuckkot. A védett fajta részére készítteti Ő ezeket a játékokat, hogy ne mondhassák rája, hogy Neki könnyű. Ezek a járgányok jó, hogy vannak, mert jó pénzért készíthetőek és ellenállnak a meggyfa botnak és a közelről hajított paradicsomnak is. Dicsőség a nagy Chucknak, mert gondolt a gyengébbekre is!

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.