Duplaannyit költöttünk bérautóra, mint tavaly nyáron

A kisbuszokat is keresték a magyarok

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.09.27. 17.00

Idén nyáron átlagosan 90 ezer forintot költöttünk autóbérlésre, és 62 százalékkal többen vették igénybe a bérautó-szolgáltatást, mint a tavalyi szezonban.

Az idei üdülőszezonban a magyarok 62 százalékkal több bérautót foglaltak le a portál által használt nemzetközi rendszeren keresztül, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. 2011-hez képest pedig háromszorosára nőtt az autókölcsönzések száma a magyarok körében. Nemcsak többször béreltünk autót idén, de többet is költöttünk, mint egy évvel ezelőtt: akkor átlagosan 54 ezer forintot hagytunk ott az autókölcsönzőknél, míg ebben az évben 90 ezret szántunk bérautóra.

Az autóbérlési célpontok népszerűségi listájának élén – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Államok végzett, azonban idén a negyedik helyre Magyarország (6%) is felzárkózott, lehagyva ezzel az Egyesült Királyságot és Németországot. Ennek hátterében az áll, hogy egyre több autókölcsönző kínál hazánkban is kedvező ajánlatokat, amelyeket előszeretettel vesznek igénybe a magyarok belföldi autóbérlések alkalmával. A legnépszerűbb városok idén Tenerife, Madrid, Catania és Los Angeles voltak. A gépjárműveket elsősorban egyhetes nyaralásokhoz vettük igénybe, de nem volt ritka az öt és a 14 napos foglalási periódus sem.

Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy a magyarok jellemzően a gazdaságos, mini és kompakt járműveket részesítik előnyben az autókölcsönzés során, azonban ebben az évben a hét-, illetve kilencszemélyes kisbusz is keresett kategória volt. A biztosításkötések száma is lényegesen megemelkedett: az Autokolcsonzes.hu adatai szerint a magyarok 14 százalékkal többször kötöttek bérautó-biztosítást idén nyáron, és leggyakrabban a kis rizikófaktorú megoldásokat választották.

Bár az előző évekhez viszonyítva idén jóval többet költöttünk autóbérlésre, még mindig jól látszik az életszínvonalbeli különbség a nyugati szomszédainkhoz képest: Ausztriában például 69 százalékkal többen béreltek autót, mint idehaza, de még a csehek is leköröztek minket, ők egyharmaddal többször vettek igénybe bérautó-szolgáltatást, mint mi. Magunk mögött hagytuk viszont keleti szomszédunkat: annak ellenére, hogy Románia lakossága kétszer akkora, mint Magyarországé, a románok hozzánk képest mégis 20 százalékkal kevesebb bérautót kölcsönöztek a nyaralásukhoz. A szlovákoknál hasonló volt a bérelt autók száma az idei szezonban, mint nálunk.

Az Autokolcsonzes.hu a Priceline.com partnereként kérdezte le a magyarok és a környező országok lakosainak autókölcsönzési szokásait 2013. május 1. és 2013. augusztus 31. közötti időszakra, illetve a tavalyi év ugyanezen időszakára vonatkozólag. Az adatok nem reprezentatívak, de a tendenciák felvázolására alkalmasak.

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.