Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa

Pápamobil helyett harmincéves Renault

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.09.13. 06.07

Íme, ilyennel járnak a francia parasztok – ezekkel a szavakkal adta át ajándékát a pápának egy olasz pap. Őszentsége el volt ragadtatva, testőrsége és a Vatikán már kevésbé.

Nem tud, és szemmel láthatóan nem is akar beilleszkedni a vatikáni protokollba Ferenc pápa. Idegenekkel beszélget telefonon, elutasítja a pompát, kijelentette, hogy nem kárhoznak el az ateisták, első számú embere, Pietro Pasolin érsek szerint pedig már az is napirendben van, hogy megkérdőjelezzék, valóban tartható-e cölibátus intézménye az egyházon belül. 

Nem véletlenül gondolta azt egy olasz pap, Renzo Zocca atya, hogy a szentatya örülne egy új autónak – pontosabban egy réginek. Don Zocca saját, 29 éves Renault 4-esét ajánlotta fel a pápának ajándékként, és bár Ferenc pápa megpróbálta őt lebeszélni erről, hajthatatlan volt. 


Így a 300 ezer kilométert futott autót tréleren átszállították a Vatikánba – vele tartott mintegy száz zarándok is -, ahol őszentsége nagy örömmel pattant bele és idézte fel a régi szép időket, hiszen fiatal korában neki is volt egy R4-ese, vagy ahogy Argentínában nevezik, Renoletája. 
Don Zocca szerint a pápa testőrségnek egyáltalán nem tetszett az ötlet, hogy mostantól esetleg az apró járműben kell kísérgetniük a szentatyát. Ő azonban nem jött zavarba, és még egy hóláncot is bedobott a csomagtartóba – biztos ami biztos, ki tudja, mire támad kedve az új tulajdonosnak.

Kommentek

  • petros

    Hahaha, isteni jó, őszentsége ismét bizonyította, mennyire emberközeli legfőbb egyházi vezető. Egyébként azért nevettem, mert anno kezdő vezető koromban, az öcsém ezt hozta el számomra, azaz szintén egy R4-est első próbavezetésre. De folytatva a kezdő gondolatot, az új pápa nagyonis komolyan gondolja az egyház reformját, híven példaképéhez Szent Ferenchez egy ilyen kis dologban is, mint egy gépkocsi. Azaz semmi fényűzés, nem a külsőségek a fontosak, hanem a belső meggyőződésből fakadó takarékosság, minden tekintetben. És ez a személyes példamutatás a ma milliónyi problémákkal küszködő emberiségnek – tehát nemcsak a vallásosoknak – növekvő számban szerez híveket, a nem vallásosok között pedig rokonszenvezőket. Csak így tovább őszentsége, minden tiszteletem és csodálatom neki.

F1: Videón Rosberg mercis búcsúkörei

A Mercedes a hétvégén Sindelfingenben ünnepelt, a visszavonuló Nico Rosberg megtette utolsó métereit a csapat színeiben.

Nem kerüli ki többé a Mercedes a csirkeadót

Teljes egészében amerikai kezek által összerakott Sprintereket kaphat a jövőben az USA. Legalábbis a következő generációtól kezdve.

F1: A Ferrari szerint nem gyengül a Mercedes

A Ferrari vezetője, Sergio Marchionne szerint a Mercedes nem lesz gyengébb attól, hogy Nico Rosberg a visszavonulás mellett döntött.

Kipróbáltuk a legnagyobb Škodát

Ismeretlen terepre merészkedtek a csehek, a Škoda Kodiaq mégis minden részében ismerős. A hétszemélyes újdonságot Mallorca szigetén vezettük először.

F1: “50 százalék”, hogy Alonso megy a Mercedeshez

A McLaren-Honda főnöke szerint kizárt, hogy Fernando Alonso legyen Nico Rosberg utódja a Mercedesnél, a pilóta honfitársa másképp gondolja.

F1: Hamilton megússza a büntit Rosberg miatt

A Mercedes nem bünteti meg Lewis Hamiltont az Abu-Dzabiban történtek miatt. Most más gondjai vannak a csapatnak.

Ez történik az autóddal a hidegben

Nem csak az embernek és egyéb élőlényeknek pokoli az éjszaka, ha mondjuk mínusz tíz fokban kell a szabadban tölteni, a fagy autónak is betesz.

F1: A motoroslegendát is érdekelné a Mercedes-ülés

A MotoGP-veterán Valentino Rossi sem mondana nemet, ha a Mercedes-főnök Toto Wolff felhívná.

F1: Oválpályán repesztett Vettel és Räikkönen – videó

A Ferrari rég nem látott dolgot hozott tető alá: vasárnap az USA egyik legendás oválpályáján, Daytonában száguldottak a vörös Forma-1-es autók.

Emily Ratajkowski így is nagyon szexi

Napjaink legnépszerűbb, és talán legszebb modellje Emily Ratajkowski, akiről kerestünk néhány olyan fotót, amivel az autóbuzik is meg lesznek elégedve.

Az új Fiat platójáról vadásztunk

A vadász legjobb barátja a kutyája és a fegyvere, őket pedig szorosan követi a sorban az autója. Ezért kipróbáltuk éles helyzetben, hogy boldogul a Fiat Fullback egy hivatásos vadász kezei között.

F1: Massa vállalná a Mercedes-munkát

Felipe Massa a Mercedes-ülés kedvéért simán visszatérne a nyugdíjból, igaz, nem lát sok esélyt arra, hogy őt válasszák.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.