Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa

Pápamobil helyett harmincéves Renault

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.09.13. 06.07

Íme, ilyennel járnak a francia parasztok – ezekkel a szavakkal adta át ajándékát a pápának egy olasz pap. Őszentsége el volt ragadtatva, testőrsége és a Vatikán már kevésbé.

Nem tud, és szemmel láthatóan nem is akar beilleszkedni a vatikáni protokollba Ferenc pápa. Idegenekkel beszélget telefonon, elutasítja a pompát, kijelentette, hogy nem kárhoznak el az ateisták, első számú embere, Pietro Pasolin érsek szerint pedig már az is napirendben van, hogy megkérdőjelezzék, valóban tartható-e cölibátus intézménye az egyházon belül. 

Nem véletlenül gondolta azt egy olasz pap, Renzo Zocca atya, hogy a szentatya örülne egy új autónak – pontosabban egy réginek. Don Zocca saját, 29 éves Renault 4-esét ajánlotta fel a pápának ajándékként, és bár Ferenc pápa megpróbálta őt lebeszélni erről, hajthatatlan volt. 


Így a 300 ezer kilométert futott autót tréleren átszállították a Vatikánba – vele tartott mintegy száz zarándok is -, ahol őszentsége nagy örömmel pattant bele és idézte fel a régi szép időket, hiszen fiatal korában neki is volt egy R4-ese, vagy ahogy Argentínában nevezik, Renoletája. 
Don Zocca szerint a pápa testőrségnek egyáltalán nem tetszett az ötlet, hogy mostantól esetleg az apró járműben kell kísérgetniük a szentatyát. Ő azonban nem jött zavarba, és még egy hóláncot is bedobott a csomagtartóba – biztos ami biztos, ki tudja, mire támad kedve az új tulajdonosnak.

Kommentek

  • petros

    Hahaha, isteni jó, őszentsége ismét bizonyította, mennyire emberközeli legfőbb egyházi vezető. Egyébként azért nevettem, mert anno kezdő vezető koromban, az öcsém ezt hozta el számomra, azaz szintén egy R4-est első próbavezetésre. De folytatva a kezdő gondolatot, az új pápa nagyonis komolyan gondolja az egyház reformját, híven példaképéhez Szent Ferenchez egy ilyen kis dologban is, mint egy gépkocsi. Azaz semmi fényűzés, nem a külsőségek a fontosak, hanem a belső meggyőződésből fakadó takarékosság, minden tekintetben. És ez a személyes példamutatás a ma milliónyi problémákkal küszködő emberiségnek – tehát nemcsak a vallásosoknak – növekvő számban szerez híveket, a nem vallásosok között pedig rokonszenvezőket. Csak így tovább őszentsége, minden tiszteletem és csodálatom neki.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.