Rémálom Dél-Budán

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2013.08.29. 12.40

Katasztrofális a közlekedés a főváros több fontos útvonalán. Az epicentrum a Rákóczi híd budai fel- és lehajtója, de Hungária körút a Thököly úttól torlódik végig Budáig.

Szinte megbénult a közúti közlekedés Buda lágymányosi részén. A BKK Fővinform ügyletese szerint a Rákóczi híd felhajtójában történt baleset és ez okozza a rémes dugókat, amiben a buszok is csak vesztegelnek, autósok százaival. Ma késő délelőtt arra járva állt a Budai alsó rakpart a Műegyetemtől és beállt a felső rakpart a Petőfi híd utáni szakaszon.

A torlódás miatt a hídról lehajtani is nagyon nehéz volt dél körül, talán ez duzzasztotta vissza a forgalmat kilométerhosszan a pesti oldalon. A Könyves Kálmán Körút az Árpád híd felé jól járható volt, de a Rákóczi (Lágymányosi) híd felé vezető oldal a Thököly úttól állt. A helyzet dél felé haladva egyre romlott, aki tudja, kerülje el ezt a szakaszt.

A Rákóczi híd tövében és az összes oda vezető útvonalon rémes dugó van. Hartásra átér a pesti oldalra, a Hungária és a Könyves Kálmán körút nagy szakasza állt ott jártunkkor Buda felé. Az Árpád híd felé vezető irányban viszont jól lehetett haladni


Mi a Budai alsó rakpartról érkezve álltunk 40 percet a rakpart végén, a híd tövében, aztán megfordultunk és a Petőfí hídon át kerültünk a Könyves Kálmán körúti cél felé. Rontja a helyzetet, hogy a Petőfi híd Pestre vezető oldalán elesett az egyik sáv. Az elkerített útszakaszon az aszfaltból kiálló betonvasak között lelátni a vízre a lyukakon.

Jobb lett volna hamarabb visszafordulni, a döntéshez segítséget ad a Fővinform. Érdemes elmenteni az információs szolgálat telefonszámát: 317-11-73. A nulla megnyomásával kapcsolják az ügyeletest, aki bennünket is kedvesen, kompetensen és gyorsan tájékoztatott a helyzetről.

Kommentek

  • PDA FAN

    Persze, a Fővinform az nagyszerű dolog, de már a 21. században élünk.
    Úgyhogy egy autós szaklap is nyugodtan írhat a közösségi navigációs megoldásokról, mint például a legsikeresebb, Google által nemrég felvásárolt szolgáltatásról:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.