Nyolcezer gyorshajtóval bánt el a rendőrség

Három nap kellett ehhez

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.08.27. 11.00

A múlt heti, háromnapos országos razzián 8285 gyorshajtóval, köztük 38 motorkerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök.

A múlt csütörtöktől szombatig tartó, az összes megyére és a fővárosra kiterjedő közlekedésrendészeti ellenőrzés elsősorban a főbb közlekedési útvonalakra és a jelentős átmenő forgalmat lebonyolító településekre összpontosult. Az első napon a gyorsforgalmi utakon, a másodikon a főutakon, a harmadik napon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket ellenőrizték a rendőrök.

Az akció fő célja a sebességtúllépésekkel szembeni fellépés volt, de a rendőrök minden egyéb jogsértés gyanúja esetén intézkedtek. A szabálysértőkkel szemben szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztak, szabálysértési feljelentést tettek vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

(Forrás: MTI)

Kommentek

 • petros

  Hiába írtam itt is korábban, hogy a gyorshajtás fokozódó ütemben történő “büntetése” valójában a pénzbehajtást célozza. Természetesen magam is fel vagyok háborodva, amikor belterületen a megengedett sebességgel haladok, előzgetnek legalább 20 vagy több km/óra sebsségtöbblettel a törtetők, de ugyanígy van a külterületen is, azaz egyetértek megbüntetésükkel! Viszont megy a nyugdíjas pár km sebességtöbblettel, bemérik és máris megy a harmincezer Ft, tekintet nélkül arra, hogy milyen volt a közlekedési előélete, ki tudja ezt a neki nagy összeget fizetni, nincs mérlegelés, csak működik a fűnyíró elv! Ezért is keresek olyan jogászt, aki a közlekedési jogban járatos és felvállalná, hogy a közigazgatási bírságról szóló és ezen állampolgári jogot sértő szabályozás ellen fellépjen, a strasbourgi bíróság előtt fellépjen, mivel a jelenlegi szabályozás kizár bármiféle jogorvoslati, mérlegelési lehetőséget. Kérem tehát azon egyenlőre ismeretlen jogászt, aki nemcsak a pénzt nézi, hanem segíteni akar méltatlanul jogsértett autósokon, keressen e-mail címemen.
  Bízom abban, hogy akad olyan közülük, aki nemcsak a jogot látja, de empatikus is és fellépne a nyilvánvaló jogsértések ellen.

 • menőmanó

  petros
  Tévedésben vagy!
  “Pár km sebesség többlettel” nem kapsz büntetést.
  Az meg ne érdekeljen és ne háborítson fel, hogy a városban esetleg 80-nal, az országúton meg 140-nel húzok el melletted mert semmi közöd hozzá.

 • hova

  Szia petros.
  “Viszont megy a nyugdíjas pár km sebességtöbblettel, bemérik és máris megy a harmincezer Ft,” Nos, menőmanó igazat ír,pár km seb. túllépésért nem kapsz büntetést, de: teljesen mindegy,hogy egy 20 éves srác v egy 72 éves bácsika üt el a gyalogátkelő helyen! Teljesen mindegy! Ezért azt gondolom már- ezelőtt 20 évvel még nem!! -,hogy csak igen ritkán lépem túl a sebességhatárokat, de akkor nagyon! Van amit ki kell nőni, ilyen a száguldás az autóval, jóval a sebességhatár felett. Pl. főuton 150-el menni pofátlanság, de az autópályán ez nem olyan nagy bűn. Ennek ellenére teljesen jogosnak tartom a “vadászatot”. Viszont láttam olyat pár napja egy városban,hogy a szabad jelzésen áthaladó gyalogosok közé becsúszó autó vezetőjét “kikapta” néhány fiatal!! srác és gyors pofonok után visszaültette a megszeppent huszont! Ugye érdekes a társadalmi igazságszolgáltatás? Általában azt mondjuk,hogy pénzbehajtás, aztán éjszaka, tiszta időban, száraz úton aljasság-de vagány dolog, de ha a “zebrára” csúszol, akkor oltári bűn!! Szóval odajukadunk ki,hogy amíg nincs baj, szívdöglesztő a dolog, de ha hozzák a zsákot, v törik-törnek a kasznik, akkor sírógörcs és anyázás! Ennélfogva amíg nincs baj, mehetsz ahogy akarsz? Ezt is lehetne. Netán amikor szírénák szólnak, akkor komorodik el a homlokunk és zordul elmordulunk? Vagy toljuk ki a sebességhatárokat:lakatott terület: ahogy a forgalom engedi, max:710 Km/h? Autóút:130 Km/h, autópálya: ahol egyenes-nincs sebesség határ. Lehet választani, de amíg a jelenlegi törvény van, addig azt kell betartani- és nem akkor, amikor a fájdalomtól levegőt sem kapunk!!

 • Guillotine

  Menőmanó!

  Hova nagyon jól megfogalmazta azt amit én régóta mondok neked!
  Addíg jár a korsó a kútra míg el nem törik!Te esetedben addíg előzgetsz és kísérted a sorsod míg utolér a baj!

 • menőmanó

  Guillotine
  Ha elég gyors vagyok, akkor talán nem ér utol. :)
  Mindent ésszel kell csinálni, akkor nem lesz baj. Az esztelen száguldozás nem az én műfajom. Bár tény, hogy nagyobb sebességnél nehezebb a mások hibáját is korrigálni. Ettől félek a legjobban, hiszen volt benne részem, de eddig még megoldottam.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.