Vegyél Mercedest internetes áruházban!

Innovatív értékesítési forma két európai piacon

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.08.16. 10.00

Lengyelországban és Németországban még az idén beindítja online kereskedését a Mercedes-Benz

Öt-hat éve azt hittük, mára mindenhol ez lesz a norma, de ahogy az internettel kapcsolatban annyi minden, ez a várakozás is túlzottnak bizonyult. Most viszont úgy tűnik, beindulhat az autós webáruház műfaja: a Mercedes-Benz még az év vége előtt beindítja ugyanis online értékesítési felületét. 

Egyelőre két városban, Hamburgban és Varsóban lesz elérhető a szolgáltatás. 
A tény, hogy az elvileg határok nélküli webes funkcionalitást földrajzi helyhez kötötték, jól jelzi, hogy kísérleti szolgáltatásról van szó: miután ugyanis az interneten megrendelték az autót, illetve kiválasztották a preferált finanszírozási formát, az ügyfeleknek bizony el kell caplatniuk egy márkakereskedésbe, ahol aláírják a papírokat. 
Ezt követően autójukat kívánságuk szerint a két ország bármely márkakereskedésében átvehetik, illetve az országok területén belül tetszőleges pontra kiszállítja azt a gyár. 
Az online felületen házhoz jövő tesztvezetést is foglalhatnak az ügyfelek 
A kísérlettől pillanatnyilag nem vár többet a Mercedes, mint hogy felmérje, mennyire nyitottak ügyfeleik erre a nem szokványos vásárlási formára. 
A kliens és a márka közötti elsődleges találkozási pont továbbra is a márkakereskedés marad, tette hozzá a Mercedes képviselője a hír kapcsán, rávilágítva arra a legnagyobb problémára, amely eddig is gátat szabott az online szalonok kibontakozásának: több ezer főt foglalkoztató hálózatok, jelentős forgalmat bonyolító üzleti struktúra léte kerülne ugyanis veszélybe, ha a vásárlók teljes egészében függetlenednének a hagyományos márkakereskedésektől. 
Az online kereskedésben a Mercedes-Benz választékának csupán egy szelete lesz elérhető: a kínálat a legnépszerűbb típusokra, azokon belül is a leggyakoribb opciókkal felszerelt, előre konfigurált “konfekció-moidellekre” korlátozódik
Képeinken a Mercedes-Benz Osaka városában megnyitott, innovatív belvárosi Connection értékesítési és márkaélmény-központja látható

Kommentek

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

F1: Alonso jutalékot kér Buttontól

Fernando Alonso nyugodtan készül az Indy 500-ra, biztos benne, hogy a McLaren nélküle is meglesz Monacóban. Bár pontszerzési esélye lenne Monte-Carlo utcáin, Indianapolist nagyobb lehetőségnek látja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.