Vegyél Mercedest internetes áruházban!

Innovatív értékesítési forma két európai piacon

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.08.16. 10.00

Lengyelországban és Németországban még az idén beindítja online kereskedését a Mercedes-Benz

Öt-hat éve azt hittük, mára mindenhol ez lesz a norma, de ahogy az internettel kapcsolatban annyi minden, ez a várakozás is túlzottnak bizonyult. Most viszont úgy tűnik, beindulhat az autós webáruház műfaja: a Mercedes-Benz még az év vége előtt beindítja ugyanis online értékesítési felületét. 

Egyelőre két városban, Hamburgban és Varsóban lesz elérhető a szolgáltatás. 
A tény, hogy az elvileg határok nélküli webes funkcionalitást földrajzi helyhez kötötték, jól jelzi, hogy kísérleti szolgáltatásról van szó: miután ugyanis az interneten megrendelték az autót, illetve kiválasztották a preferált finanszírozási formát, az ügyfeleknek bizony el kell caplatniuk egy márkakereskedésbe, ahol aláírják a papírokat. 
Ezt követően autójukat kívánságuk szerint a két ország bármely márkakereskedésében átvehetik, illetve az országok területén belül tetszőleges pontra kiszállítja azt a gyár. 
Az online felületen házhoz jövő tesztvezetést is foglalhatnak az ügyfelek 
A kísérlettől pillanatnyilag nem vár többet a Mercedes, mint hogy felmérje, mennyire nyitottak ügyfeleik erre a nem szokványos vásárlási formára. 
A kliens és a márka közötti elsődleges találkozási pont továbbra is a márkakereskedés marad, tette hozzá a Mercedes képviselője a hír kapcsán, rávilágítva arra a legnagyobb problémára, amely eddig is gátat szabott az online szalonok kibontakozásának: több ezer főt foglalkoztató hálózatok, jelentős forgalmat bonyolító üzleti struktúra léte kerülne ugyanis veszélybe, ha a vásárlók teljes egészében függetlenednének a hagyományos márkakereskedésektől. 
Az online kereskedésben a Mercedes-Benz választékának csupán egy szelete lesz elérhető: a kínálat a legnépszerűbb típusokra, azokon belül is a leggyakoribb opciókkal felszerelt, előre konfigurált “konfekció-moidellekre” korlátozódik
Képeinken a Mercedes-Benz Osaka városában megnyitott, innovatív belvárosi Connection értékesítési és márkaélmény-központja látható

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.