Vegyél Mercedest internetes áruházban!

Innovatív értékesítési forma két európai piacon

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.08.16. 10.00

Lengyelországban és Németországban még az idén beindítja online kereskedését a Mercedes-Benz

Öt-hat éve azt hittük, mára mindenhol ez lesz a norma, de ahogy az internettel kapcsolatban annyi minden, ez a várakozás is túlzottnak bizonyult. Most viszont úgy tűnik, beindulhat az autós webáruház műfaja: a Mercedes-Benz még az év vége előtt beindítja ugyanis online értékesítési felületét. 

Egyelőre két városban, Hamburgban és Varsóban lesz elérhető a szolgáltatás. 
A tény, hogy az elvileg határok nélküli webes funkcionalitást földrajzi helyhez kötötték, jól jelzi, hogy kísérleti szolgáltatásról van szó: miután ugyanis az interneten megrendelték az autót, illetve kiválasztották a preferált finanszírozási formát, az ügyfeleknek bizony el kell caplatniuk egy márkakereskedésbe, ahol aláírják a papírokat. 
Ezt követően autójukat kívánságuk szerint a két ország bármely márkakereskedésében átvehetik, illetve az országok területén belül tetszőleges pontra kiszállítja azt a gyár. 
Az online felületen házhoz jövő tesztvezetést is foglalhatnak az ügyfelek 
A kísérlettől pillanatnyilag nem vár többet a Mercedes, mint hogy felmérje, mennyire nyitottak ügyfeleik erre a nem szokványos vásárlási formára. 
A kliens és a márka közötti elsődleges találkozási pont továbbra is a márkakereskedés marad, tette hozzá a Mercedes képviselője a hír kapcsán, rávilágítva arra a legnagyobb problémára, amely eddig is gátat szabott az online szalonok kibontakozásának: több ezer főt foglalkoztató hálózatok, jelentős forgalmat bonyolító üzleti struktúra léte kerülne ugyanis veszélybe, ha a vásárlók teljes egészében függetlenednének a hagyományos márkakereskedésektől. 
Az online kereskedésben a Mercedes-Benz választékának csupán egy szelete lesz elérhető: a kínálat a legnépszerűbb típusokra, azokon belül is a leggyakoribb opciókkal felszerelt, előre konfigurált “konfekció-moidellekre” korlátozódik
Képeinken a Mercedes-Benz Osaka városában megnyitott, innovatív belvárosi Connection értékesítési és márkaélmény-központja látható

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.