Leleplezték az életmentő angyalt?

...vagy az egyház próbál sumákolni?

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.08.14. 06.00

Megoldódni látszik a médiát napok óta kétségek között tartó, életmentő pap rejtélye. Jelentkezett egy keresztény egyházfi, aki azt állítja, ő volt a titokzatos angyal, aki áldást hozott az autóbaleset résztvevőire. Csakhogy Patrick Dowling atya története sehogy sem áll össze

Mint emlékezetes, egy héttel ezelőtt egy részeg autós frontálisan ütközött egy 19 éves lánnyal az USA Missouri államában. A tűzoltóság hidraulikus vágói nem működtek, és 45 perc hiábavaló mentés után a súlyos fájdalmakkal küzdő lány arra kérte a körülötte állókat, imádkozzanak vele. 

Ekkor a semmiből feltűnt egy pap, aki felkente a lányt. Az egyházfi jelenléte határtalan nyugalommal töltötte el a mentőket, majd váratlanul megérkezett a segítség, és a lányt kiszabadították, majd kórházba szállították. 
Mivel a pap amilyen rejtélyes körülmények között tűnt fel, úgy is vált kámforrá, a közvélemény csodatevő szent, vagy egyenesen egy angyal beavatkozásáról kezdett pusmorogni. 
Most előállt egy Missouri állambeli pap, bizonyos Patrick Dowling atya (fent), aki azt állítja, ő járt a helyszínen 


Az ő története szerint épp egy beteg kollégáját ment helyettesíteni, amikor leállították a forgalmat. Mivel sejtette, hogy baj lehet, megpróbált közelebb jutni, és bár nem engedték be, később egy sherifftől mégis engedélyt kapott a helyszín megközelítésére. Innen ugyanaz a történet: imádkozott a lány lábának gyógyulásáért, majd félrehúzódott, és rózsafüzérét morzsolgatta. Később visszament autójához, és az útzár feloldásakor távozott. 
Azt mondja, egy jelenlévő kérdésére megadta nevét és egyházközségét, ám a szemtanú “alighanem megfeledkezett erről.” 
Anélkül, hogy elméleteket gyártanánk, a történet – stílusosan – több sebből vérzik. 
Ha a rendőrség lezár egy útszakaszt, akkor miért engednek oda mégis valakit? És aki odaengedte, vajon miért nem emlékszik a nyilvánvalóan szabálytalan kivételezésre? És vajon hogyan lehet, hogy a pap beszélt valakivel a helyszínen, aki annak ellenére is megfeledkezett erről, hogy napok óta ettől hangos a helyi és a nemzetközi sajtó? És vajon tényleg elképzelhető, hogy egy véres baleset helyszínén reverendában álldogáló papot egyetlen fotós sem talál elég érdekes témának ahhoz, hogy lefényképezze? 
A tűzoltóság egyik helyszínen dolgozó munkatársa a következőket mondta az ügyről: “Segélynyújtóként soha nem tudhatjuk, mivel találkozunk majd aznap. Rengeteg felszerelésünk van, és intenzív kiképzést kapunk, hogy ezeket professzionálisan tudjuk használni. Ezt a helyzetet nem tudom máshogy magyarázni, mint hogy csoda történt. A hit oldotta meg az esetet.” 
Akárhogy is, a balesetben vétlen lány, Katie Lentz minden bizonnyal a pap megjelenésének köszönheti életét: súlyos láb- és karsérülései miatt ugyanis könnyen kritikus állapotba zuhanhatott volna, barátai szerint azonban a pap jelenléte hatalmas lelki támaszt jelentett neki, és így átvészelte a sokkot.

Kommentek

  • jimmy49

    Már napokkal ezelőtt leírtam, hogy az egész egy nagy kamu.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

F1: Alonso jutalékot kér Buttontól

Fernando Alonso nyugodtan készül az Indy 500-ra, biztos benne, hogy a McLaren nélküle is meglesz Monacóban. Bár pontszerzési esélye lenne Monte-Carlo utcáin, Indianapolist nagyobb lehetőségnek látja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.