Porsche a Facebookról

Autót ért az ötmillió Like

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.08.06. 09.00

Egyedi kivitelű 911-essel ünnepelte meg ötmilliós FB támogatói táborát a Porsche. Hogy milyen lett? Amilyennek az online közösség szerette volna

Crowd sourcing – egy időben azt hittük, hogy az ipar minden területén ez a jövő zenéje, hogy a fogyasztók közvetlenül fogják tudni (és akarni) befolyásolni, milyen termékek kerüljenek a piacra. A kását persze nem eszik ilyen forrón, a tudomásunk szerint eddigi egyetlen, ilyen módszerrel fejlesztett autó, a független Rally Fighter sem váltotta meg a világot. 

Alkalmanként persze kapóra jöhet a közösségi ötletelés, különösen, ha éppen azt akarja megünnepelni egy autógyártó, hogy micsoda hatalmas közösség támogatja őt a világhálón. Az “5M Porsche Fans”, azaz ötmillió Porsche rajongó elnevezésű projekt pontosan erről szólt: amikor a márka a Facebookon átlépte a bűvös határt, megkérte támogatóit, írják le pontosan álmaik 911-esét – és miután kielemezték az 54 ezer választ, meg is építették azt. 
Ha feltételezzük, hogy a Facebook a nyugati társadalom reprezentatív szeletét adja, az ideális 911 összkerékhajtású és szívómotoros, de az izmosabb fajtából (Carrera 4S), vízkék metálfényben tündököl, és fehérre festett, 20 colos Carrera S kerekeken áll. Nem hiányozhat róla az Aerokit Cup csomag sem, amely elöl egyedi kötényt és kiegészítő légterelőt, hátul pedig új motorházfedelet tartalmaz, rajta fix szárnnyal. 
El kell ismerni, valóban nem csúnya így az idén ötvenéves 911, és a küszöbök fölött elhelyezett, fehér feliratozás is kellemes emlékeket ébreszt a Carrera-matricák idejéből. 
Egyelőre egyetlen példányban építették meg az autót, amelyet egy szerencsés rajongó akár vezethet is, ha részt vesz a márka Facebook-oldalán zajló pályázaton. 1:43 léptékű modelleket is készítenek az autóból, erős azonban a gyanúnk, hogy idővel korlátozott példányszámban mégis piacra kerül majd a 911 5M – mégis csak komoly tömeg áll mögötte…

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.