James Bond-autóval törtek a bűnöző életére

Tucatnyi vadászpuska a rendszámtábla mögött

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.07.29. 06.00

Egy parkoló autó rendszámtáblája mögül tucatnyi vadászpuska vette célba Radovan Krejcirt, a Dél-Afrikában élő, cseh nemzetiségű bűnözőt. Ő túlélte a támadást, de a James Bond-autó kigyulladt.

Maga Q, a 007-es legendás kütyü-varázslója is megirigyelhette volna azt a házilag eszkábált kiegészítőt, amelyet élelmes dél-afrikai merénylők plántáltak egy ártalmatlannak tűnő, piros VW Polo Cross hátsó rendszámtáblája mögé 

Voltaképpen munkahelyi balesetnek tekinthető a Radovan Krejcir elleni merénylet-kísérlet, hiszen a Csehországban adócsalás miatt tizenegy évnyi börtönbüntetésre ítélt, majd az elől Dél-Afrikába szökött, és már ott is bajba került férfira saját zálogháza előtt támadtak rá a merénylők. 

Néhány méterről lőttek a Mercedesre és utasára. Nem sokon múlott

Amikor a minap kiszállt autójából, hirtelen hangos pukkanásokat hallott. Visszanézve látta, hogy autóját és az épület falát lövedéknyomok pettyezik, ő maga azonban sértetlenül megúszta a támadást. 
A következő pillanatban lángra lobbant egy, a parkoló távolabbi pontján álló Volkswagen Cross Polo. 
Mint később kiderült, nem véletlenül: a benzintartály közvetlen közelében tizenkét darab, átalakított vadászpuskát építettek be a hátsó rendszámtábla mögé. Ezekkel lőttek a férfira, és ezek hője lobbanthatta lángra az autót. 
A férfit egyébként lenyűgözte a támadás: “Imádom James Bondot, tetszik, hogy így akartak megölni.” 
Elmondása szerint mindig ugyanott parkol autójával, így a támadók alaposan felkészülhettek a merényletre 
Ha már ennyire ismerték a környéket, egy apróságra igazán odafigyelhettek volna: Krejcir vagyont érő, 630 lóerős Mercedes-Benz CL 65 AMG gépkocsija ugyanis páncélozott volt. 

Kommentek

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

F1: Hamilton a Merci szépségére épít

Lewis Hamilton szerint a Mercedes 2017-es Forma-1-es autója mindenki másénál jobban néz ki, ezért a bajnokságban is az élen lehet a helye.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.