Nem tudnak autót venni a magyarok

Alig néhányan terveznek vásárlást

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.07.26. 08.30

Csak minden tizedik magyar tervezi, hogy egy éven belül új vagy használt autót vásárol. Hetven százaléknak nem kell autó.

Az egoMedia 68 185 fő – autótulajdonosok és gépkocsival nem rendelkezők – megkérdezésével végzett online kutatásában a válaszadók 69,22 százaléka arra a kérdésre, hogy előre láthatóan mikor fog új vagy használt gépjárművet vásárolni, azt válaszolta, hogy egyelőre nem tervezi ezt.

Közel minden ötödik válaszoló, a megkérdezettek 19,49 százaléka csak 2-3 éven belül tervez autóvásárlást, minden tizedik, 7699 megkérdezett szándékai között azonban szerepel az új vagy használt autó beszerzése egy éven belül.

A kutatásban megkérdezett autótulajdonosok válaszaiból kiderült, hogy minden második autót hitelre vásároltak tulajdonosaik. Az autójukhoz kölcsön segítségével hozzájutók aránya 49,67 százalékot tesz ki, míg a válaszadók 44,62 százalékát adják a kocsijukat készpénzzel megvásárlók, s csupán 5,7 százalék azoknak az aránya, akik egyéb forrásból vették autójukat.

A hazai autósok legnagyobb része, 63,85 százaléka attól retteg, hogy más hibájából balesetet szenved. A megkérdezettek ennél csak jóval kisebb része, 9,14 százaléka fél attól, hogy ellopják az autóját, s csupán a sofőrök 7,49 százaléka tartja reális veszélynek azt, hogy ő okoz balesetet másnak.

A cascóval nem rendelkezők kétharmada, 64,94 százaléka nem engedheti meg magának a biztosítást, míg minden negyedik autós úgy érzi, felesleges cascót kötni járművére annak idős kora miatt.

Kommentek

  • szabojgy

    Igen! sokan szeretnék ha nálunk is úgy váltogatnák a kocsijukat az emberek mint más a gatyáját. sokaknak (a gyártóknak!) ez érné meg igazán, csakhogy nincs rá pénz! Egyébként meg minek ha az eredeti is elmegy lazán öt-hat évig, vagy még többet?

  • hova

    A cikk szerint a vásárlók majd 50%-a kölcsönből veszi az autót és a megkérdezettek közel 20%-a tervez autóvásárlást. Tehát: a nagytömegnek nincs pénze autóra, ha igen, akkor használtat vesz és biztosan állíthatom a kocsik átlagéletkorából, hogy nem 3-4-5 évre veszi. Nem a klientúra tízezres rétegéből beszélek, hanem a gépkocsigyártók által nagyra értékelt jelentős számú – potenciális- vevőre. Szóval MO-n nem lendül fel az új gépkocsik vásárlása min. 10.15 éven belül. A casco pedig igen drága és csak 10 %-a gondolja, véli v féli,hogy ellopják a gépkocsiját. Nem áll a helyzet magaslatán a rendőrségünk, sőt!! De általában európában stagnál v. visszaesett az új gk.-t vásárlók aránya és ez nem igen változik 10-15 évig,-mondják a szakemberek. Tehát piacot kell keresni- Oroszokat, Kínát, Indiát.

Videón, ahogy egy kismama szétveri férje autóját

Megtudta, hogy megcsalta a férje, gyermeke apukája, erre nem gyöngén bepöccent a leendő anyuka.

F1: Ilyen, amikor Verstappen nagyon hülyén néz ki

A Red Bullnál Mikulás-napi rendezvény volt december 6-án, Max Verstappennek sikerült hülyét csinálnia magából.

F1: A pechvogel is jelentkezett a Mercinél – videó

A Forma-1 történetének egyik legmókásabb balesetét produkáló japán sereghajtó, Taki Inoue is bejelentkezett Nico Rosberg mercedeses üléséért.

F1: Ferrari-uralmat a Mercedesé helyett!

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint jobb lenne, ha a Ferrari, és nem a Mercedes lenne egyeduralkodó a Forma-1-ben.

Hamilton: Furcsa dolgok történtek a Mercedesnél

Lewis Hamilton nem áll le a célozgatásokkal, az angol szerint különös dolgok is történtek idén a Mercedesnél.

F1: Meglepetés volt a Francia Nagydíj feltámasztása

A Francia Nagydíj újjáélesztése még a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t is meglepte egy kicsit, de úgy fest, a Paul Ricard pálya jó otthona lesz a versenynek.

Top 10: puncimágnesek használtan

Jobb lenne egy új Volvo XC90, de nem mindenkinek telik rá, a nőknek mégis imponálni kell valamivel. Szoknyavadász hatással bíró autókat kerestünk, kétmillióig.

F1: Verstappennek önkritika kell

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy véli, Max Verstappen kiemelkedően teljesített idén, de igazán jó Forma-1-es csak akkor lesz belőle, ha képes szembenézni a hibáival és fejlődni.

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

F1: Rosberg visszaszólt Laudának

Nico Rosberg nem érti, miért akadt ki annyira a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda a visszavonulásán A világbajnok azt is elárulta, mennyit kivett belőle Lewis Hamilton megverése.

Megállás közben szippant fel áramot a svédek hibrid busza

Olyan dízel-elektromos buszt fejlesztett ki a svéd Scania, melynek akkumulátora a buszmegálló aszfaltjából feltölthető.

F1: Pilótaszavazást a fejvédőről?

A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat szerint az őszi tesztek után a versenyzőknek kellene szavazniuk arról, bevezessék-e a Forma-1-ben 2018-ben a fejvédő gyűrűt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.