Nem tudnak autót venni a magyarok

Alig néhányan terveznek vásárlást

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.07.26. 08.30

Csak minden tizedik magyar tervezi, hogy egy éven belül új vagy használt autót vásárol. Hetven százaléknak nem kell autó.

Az egoMedia 68 185 fő – autótulajdonosok és gépkocsival nem rendelkezők – megkérdezésével végzett online kutatásában a válaszadók 69,22 százaléka arra a kérdésre, hogy előre láthatóan mikor fog új vagy használt gépjárművet vásárolni, azt válaszolta, hogy egyelőre nem tervezi ezt.

Közel minden ötödik válaszoló, a megkérdezettek 19,49 százaléka csak 2-3 éven belül tervez autóvásárlást, minden tizedik, 7699 megkérdezett szándékai között azonban szerepel az új vagy használt autó beszerzése egy éven belül.

A kutatásban megkérdezett autótulajdonosok válaszaiból kiderült, hogy minden második autót hitelre vásároltak tulajdonosaik. Az autójukhoz kölcsön segítségével hozzájutók aránya 49,67 százalékot tesz ki, míg a válaszadók 44,62 százalékát adják a kocsijukat készpénzzel megvásárlók, s csupán 5,7 százalék azoknak az aránya, akik egyéb forrásból vették autójukat.

A hazai autósok legnagyobb része, 63,85 százaléka attól retteg, hogy más hibájából balesetet szenved. A megkérdezettek ennél csak jóval kisebb része, 9,14 százaléka fél attól, hogy ellopják az autóját, s csupán a sofőrök 7,49 százaléka tartja reális veszélynek azt, hogy ő okoz balesetet másnak.

A cascóval nem rendelkezők kétharmada, 64,94 százaléka nem engedheti meg magának a biztosítást, míg minden negyedik autós úgy érzi, felesleges cascót kötni járművére annak idős kora miatt.

Kommentek

  • szabojgy

    Igen! sokan szeretnék ha nálunk is úgy váltogatnák a kocsijukat az emberek mint más a gatyáját. sokaknak (a gyártóknak!) ez érné meg igazán, csakhogy nincs rá pénz! Egyébként meg minek ha az eredeti is elmegy lazán öt-hat évig, vagy még többet?

  • hova

    A cikk szerint a vásárlók majd 50%-a kölcsönből veszi az autót és a megkérdezettek közel 20%-a tervez autóvásárlást. Tehát: a nagytömegnek nincs pénze autóra, ha igen, akkor használtat vesz és biztosan állíthatom a kocsik átlagéletkorából, hogy nem 3-4-5 évre veszi. Nem a klientúra tízezres rétegéből beszélek, hanem a gépkocsigyártók által nagyra értékelt jelentős számú – potenciális- vevőre. Szóval MO-n nem lendül fel az új gépkocsik vásárlása min. 10.15 éven belül. A casco pedig igen drága és csak 10 %-a gondolja, véli v féli,hogy ellopják a gépkocsiját. Nem áll a helyzet magaslatán a rendőrségünk, sőt!! De általában európában stagnál v. visszaesett az új gk.-t vásárlók aránya és ez nem igen változik 10-15 évig,-mondják a szakemberek. Tehát piacot kell keresni- Oroszokat, Kínát, Indiát.

Így néz ki egy 1 milliót futott Porsche

Ezek a sportautók nem arról híresek, hogy több százezer kilométert beleraknak tulajdonosaik, de néha azért előfordul.

F1: Esőnapot hirdetett Barcelona

A jövő hétfőn kezdődik a Forma-1-es tesztelés, amelyen a Pirelli kérésére a nyolcból egy napon vizes pályán mennek majd az autók. A barcelonai pálya bejelentette, mikor locsolnak.

Hat Suzuki Ignis, amitől könnybe lábad a szemed

Ebben az esetben nem ítélkezünk, ha valakinek ebben a formában tetszik az Suzuki Ignis, akkor nincs mit tenni, a lényeg, hogy a tulaj boldog legyen.

Milliárdos papával könnyebb az F1-be jutni

A Williamsnél idén bemutatkozó 18 éves újonc, Lance Stroll nem tagadja, hogy édesapja anyagi támogatása sokat segített a Forma-1-be való eljutásban, igaz, tehetséget azért nem ő vett neki.

Őszinte használt autók több mint 500 000 kilométerrel

Ebben a kategóriában sokkal több eladó darabot találnánk, ha nem volna nemzetközi sport a kilométerórák visszatekerése. De mivel valamilyen csoda folytán a legtöbb eladó 15-20 éves autó alig futott 150-250 ezer kilométert, így a kilométert bevalló sokat futott autók ritkák, akár a fehér holló.

F1: Ki lesz a Red Bull tartalékosa?

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko elmondta, kit ültetnének a nagycsapat autójába, ha Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen kidőlne valamiért.

F1: Világbajnok tanácsadó segíti Bottast

A 2017-re a Mercedeshez szerződött Valtteri Bottas nagyon örül neki, hogy a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen segíti majd őt a háttérből.

Hivatalosan is megvan Magyarország legtorzabb BMW-je

Ha valaki netán van olyan elvetemült és pénzt ad érte, egy dologra kérjük: bontsa szét és alkatrészenként adjon túl rajta, mert ez ebben a formában a márka meggyalázása.

SsangYong XAVL: új szabadidőjármű Koreából

Genfben mutatja be új SUV-tanulmányát a SsangYong. Az egykori Korando szellemi utódja meglehetősen távol esett a fájától.

Élőben barátságosabb a törtszemű Skoda Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs Skoda Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.