Francia a finn mellé a Hyundainál

Bryan Bouffier is Hyundait tesztel

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2013.07.19. 10.00

Bryan Bouffier is csatlakozik a Hyundai Motorsport 2013-as tesztprogramjához. Az i20 WRC-ből kell nyerő autó építeni.

Bryan Bouffier is szerepet kap idén a Hyundai raliprogramjában mint tesztpilóta. A hírt alig egy héttel azt követően jelentették be, hogy megerősítették: az idei évben a finn Juho Hänninen is segíti az i20 WRC fejlesztési programját.


Bár a francia pilóta WRC-s tapasztalat kevés, de a raliban otthon van, háromszor megnyerte a lengyel rali bajnokságot, illetve 2010-ben francia ralibajnokká koronázták, a Peugeot-nál versenyzett. Bouffier emellett megnyerte a legendás Monte Carlo-ralit, 2011-ben az IRC sorozat részeként.  

Közleménye szerint a Hyundai nagyon számít rá, mint írják tesztpilótaként szerzett tapasztalata és elemzői szakértelme nélkülözhetetlen lesz ahhoz, hogy a csapat tovább léphessen az i20 WRC fejlesztése során.

“Örömömre szolgál, hogy Bryan is velünk van. Versenyzési stílusa rendkívül professzionális, és nem csupán megbízható teljesítményt nyújt, mint versenyző, de tapasztalatairól részletes, műszaki jellegű visszajelzést is képes adni, ami mind elengedhetetlen egy igazán jó tesztpilótánál. Juho WRC-futamokon szerzett tapasztalatával és terepviszonyoktól független gyorsaságával együtt kifejezetten erős, maradéktalanul felkészült csapattal tudjuk folytatni a tesztprogramot” – hangsúlyozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.

Míg Juho Hänninen már májusban vezethette az i20 WRC-t, Bryan Bouffier a héten kezdte az ismerkedést az autóval. A Hyundai Motorsport célja, hogy a két pilóta eltérő, és igen sokszínű ralis tapasztalatát ötvözve a lehető legteljesebb mértékben felkészíthessék az i20 WRC modellt a rá váró kihívásokra. De nem ők az egyetlenek, munkájukat számos további pilóta segíti majd az év során, mielőtt 2014-ben a Hyundai beszállna a rali-világbajnokságba.

Kommentek

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.