A rendőrség helyett a tolvaj anyukáját hívta

Mindent beismert és visszaadott a fiatal elkövető

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.07.14. 07.00

Egy amerikai asszony idegen mobilt talált kifosztott autójában. Gondolt egyet, és a rendőrök helyett felhívta a vélelmezett tolvaj édesanyját. A botcsinálta bűnöző nem tette ki az ablakba, amit az anyjától kapott.

A 29 éves, seattle-i Elizabeth Webb egy reggel azzal szembesült, hogy valaki kifosztotta az autóját. Ahogy szétnézett az utastérben, az ülésen észrevett egy számára ismeretlen mobiltelefont. Feltételezte, hogy az elkövető hagyhatta ott – és furcsa ötlete támadt. 

“Azt gondoltam, ha feljelentem, annak súlyos, messzire ható következményei lehetnek. Szerettem volna elbeszélgetni a tolvajjal, találkozni a szüleivel, hogy lássuk, képes-e belátni, hogy rosszat tett, és hajlandó-e megjavulni” – gondolta, és belelapozott a mobil telefonkönyvébe, majd tárcsázta az Anyu néven elmentett számot. 
A vonal másik végén egy rendkívül kétségbe esett, ám készséges asszony vette fel a telefont, aki azt mondta, akármit szeretne is tenni Webb, maximálisan támogatja. 
Amikor az áldozat meglátogatta őket otthonukban, a 19 éves elkövető zokogva ismerte be tettét. Elmondta, hogy barátjával berúgtak, és heccből rabolták ki az autót – és még tizenkettő másikat a környéken. Az Egyesült Államokban 21 év alatt tiltott az alkoholfogyasztás, ezért valóban komoly következménye lett volna egy feljelentésnek. 
Mivel az autók mind nyitva voltak, tehát rongálás nélkül vittek el belőlük kis értékű tárgyakat, maradéktalanul helyreállítható volt a kár. Elizabeth Webb (nyitóképünkön férjével és az autójuk mellett talált, idegen tárgyakkal látható), a két elkövető és azok szülei végigjárták az utcát, és tételesen bocsánatot kértek mindenkitől, visszaszolgáltatva az ellopott értéktárgyakat. 
A beszámolók szerint a szokatlan akció rendkívül pozitív visszhangra lelt a közösségben. 
Az elkövető állítja, tanult az esetből, a szomszédok pedig amellett, hogy megkönnyebbültek, nem kell egy rejtélyes bűnözőtől rettegniük, mélyen meg vannak hatva, hogy valaki vette a fáradságot, és büntetés helyett nevelő szándékkal oldotta meg a kellemetlen ügyet.

Szerző:

Kommentek

  • rix

    Boldog emberek. Olyan helyen élni, ahol felesleges a kerítés, éjszakára nem kell bezárni az autókat… szinte hihetetlen.
    Próbálná meg ezt a telefonos módszert az épp szabadlábon levő Lakatos anyukával. Biztos működne a nevelő szándék.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

F1: A McLarennek jövőre sem lesz főszponzora

A McLaren új főnöke, Zak Brown 2018-ra célozza az új névadó szponzor megszerzését. Nem lesz könnyű.

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.