Felesleges hiszti a budapesti parkolásról?

Az ombudsman "nem él együtt az idő múlásával"

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.07.04. 11.00

Az új önkormányzati törvény hatályba lépése óta nem fordulhat elő olyan parkolási anomália, amely miatt az ombudsman egységes budapesti parkolási rendszert sürget.

Nem büntetik meg az autóst, ha a kerülethatáron nem a területen illetékes automatából vált jegyet  állítja a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) az ombudsman tegnapi közleményére reagálva.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala korábban ismertette, hogy egy panaszos egy Andrássy úti jegykiadó automatánál váltott parkolójegyet, de csak egy közeli utcában tudott megállni autójával. Az ott üzemeltető parkolási társaság azonban megbüntette, s elutasította a pótdíjkiszabás eltörlését is. Szabó Máté ombudsman ennek kapcsán egységes parkolási rend kialakítását szorgalmazta.

Az önkormányzatok szövetsége ezzel szemben úgy véli, hogy az ombudsman “ismét nem vesz tudomást az idő múlásáról és nem él együtt a jogszabályok változásával.”

A BÖSZ szerint az eset csak 2013. január 1. előtt fordulhatott elő, akkor egy városrészen belül a kerületi és a fővárosi önkormányzat is működtetett parkolási rendszert. Az önkormányzati érdekképviselet hozzátette, az új önkormányzati törvény megnyugtatóan rendezte a kérdést: egy kerületben csak egy társaság üzemeltetheti a parkoltatást, s a kerülethatárokon megállapodások alapján elfogadják egymás parkolójegyeit a társaságok.

(Forrás: MTI)

Kommentek

 • ncc1701

  Ehhez képest tavasszal a király utcánál eljátszották velem ezt a kerülethatáros mókát. Csak 6400ft-omba fájt, plusz a parkolási díj, amit fizettem. Ombuccmann nem válaszolt azóta sem…

 • PluginHibrid

  Haveromnak szintén Királyban ugyanez márciusban.

  Az egyik parkolási társ, azt mondta, elfogadnák…. ha a másik is…..

  6400 + parkolás ára bukó !!!

 • husky

  Ez itt Butapest! Debrecenben is egyetlen társaság van, pedig elég nagy hely területre is, kb. most 215.000 lakossal. Németországban is városonként egyetlen társaság van! Csak Butapest lett ilyen elkúrt, nem kicsit nagyon! Ha a kormánynak meg a kerületi vezetésnek nem lenne hasnza ebből a káoszból, akkor már betiltották volna! Bűnpártolás!

 • zizza

  Sajnálatos állapot, ha az állampolgárok képviseleti szerve ezen esetben a BÖSZ hazudik. Miért hazudnak valyon orrba szájba, például a parkolási ügyekkel kapcsolatban?
  A zsíros bödönből falatozás mindenkinek jól jön?
  Más magyarázatot nehéz elfogadni:D
  Ugyanis mint tudjuk rablásról van szó, nem másról!
  Nem siránkozni kellene, hanem megsemmisíteni ezt az aljasságot!
  Mint ahogy ezt megtették a környékünkön, igaz nem értékelt országban:D (Szlovákia)

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.