Gyilkos kutya a kalaptartón

Kutyabaj

Szerző: Földes Attila levél küldés 
Dátum: 2013.07.01. 15.00

Ugyan ennek is bólogat a feje, mint az ízlésficamos, de ártalmatlan kalaptartó-kutyának, viszont ha úgy hozza a sors, még az utasokat is megölheti.

A kisállatszállítás nem annyira veszélytelen dolog, mint amilyennek elsőre tűnik. A KRESZ nem is nagyon foglalkozik a kutyák szállításával. Név szerint meg sem említi őket, viszont van benne egy ilyen kitétel: c) a rakomány a szállított személyeket nem veszélyezteti

A KRESZ idevágó része itt olvasható:

A rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány:

a) a jármű vezetőjét a szabad kilátásban és a vezetésben, a forgalom többi résztvevőjét pedig a jármű fényjelző berendezéseinek észlelésében ne akadályozza;
b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;
c) egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa;
d) úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá olyan módon legyen lefedve (letakarva), hogy le ne szóródjék;
e) az elkerülhetetlennél nagyobb zajt, szennyeződést ne okozzon;
f) magassága – a jármű magasságával együtt – a négy métert ne haladja meg;
g)289 a járművön – a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve -, illetőleg annak rakfelületén ne nyúljék túl.

Igen, a kis Fifike is anyucitündérmackójából rakománnyá degradálódik, ha az autóba ül. Persze szerszámos ládához hasonlóan spaniferrel a csomagtér padlójához kötözni nem éppen elegáns dolog, de valahogy mégis rögzíteni kell a jószágot, ha nem akarjuk, hogy egy balesetnél az elszabadult házi kedvenc mészárolja halomra a családot. Mert egy típustól, felszereltségtől függően 5-10-15 kilós jószág komoly pusztítást végezhet az utastérben, ha az autó ütközik. 

Nagytestű, vagy nagyon büdös kutyát így érdemes szállítani

Nagytestű, vagy nagyon büdös, neveletlen kutyát így érdemes szállítani

Megoldás?

A lábtérben, összegömbölyödve utazás nem egy kutyaálom, de talán mégis biztonságosabb, mint a kalaptartón szunyókálni. Emellett többféle kutyahordó táskát – főleg kisebb testű szőrgombócoknak -, kutyahámot is be lehet szerezni, amellyel a blöki a biztonsági övvel fixen rögzíthető, így csattanásnál, vagy egy nagyobb fékezésnél nem törik sem a kutyagerinc, sem a vezető nyakcsigolyája. Ha pedig tényleg szeretjük a kutyát, akkor leginkább kombiban utaztatjuk, biztonságos rács mögött, saját kis dobozában.

És ti hogy szállítjátok a  kutyát?

Szavazás

Ti autóban hogy szállítjátok a kutyát, macskát, aranyhalat?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Szerző:

Kommentek

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

Üdvözöl a pokol

Rájöttem a titokra: minél hosszabb egy Mercedes neve, annál nagyobb a móka; és az új E 63 neve bizony piszok hosszú. Portugáliában teszteltük minden idők legerősebb E-osztályát.

Videón, ahogy egy kismama szétveri férje autóját

Megtudta, hogy megcsalta a férje, gyermeke apukája, erre nem gyöngén bepöccent a leendő anyuka.

F1: Ilyen, amikor Verstappen nagyon hülyén néz ki

A Red Bullnál Mikulás-napi rendezvény volt december 6-án, Max Verstappennek sikerült hülyét csinálnia magából.

F1: A pechvogel is jelentkezett a Mercinél – videó

A Forma-1 történetének egyik legmókásabb balesetét produkáló japán sereghajtó, Taki Inoue is bejelentkezett Nico Rosberg mercedeses üléséért.

F1: Ferrari-uralmat a Mercedesé helyett!

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint jobb lenne, ha a Ferrari, és nem a Mercedes lenne egyeduralkodó a Forma-1-ben.

Hamilton: Furcsa dolgok történtek a Mercedesnél

Lewis Hamilton nem áll le a célozgatásokkal, az angol szerint különös dolgok is történtek idén a Mercedesnél.

F1: Meglepetés volt a Francia Nagydíj feltámasztása

A Francia Nagydíj újjáélesztése még a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t is meglepte egy kicsit, de úgy fest, a Paul Ricard pálya jó otthona lesz a versenynek.

Top 10: puncimágnesek használtan

Jobb lenne egy új Volvo XC90, de nem mindenkinek telik rá, a nőknek mégis imponálni kell valamivel. Szoknyavadász hatással bíró autókat kerestünk, kétmillióig.

F1: Verstappennek önkritika kell

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy véli, Max Verstappen kiemelkedően teljesített idén, de igazán jó Forma-1-es csak akkor lesz belőle, ha képes szembenézni a hibáival és fejlődni.

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.