Opel, ami válaszol Szamár kérdésére

Beszélő Adam interaktív hangvezérléssel

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.28. 08.00

Ott vagyunk már? Kérdezte Szamár minduntalan a Sherk című mesében a címadó főhőstől. Ezentúl az Opel Adam vezetői is feltehetnek hasonló kérdést autójuknak, amire az válaszol is.


Az Opel Adam vezetőjének az új “Siri Eyes Free” rendszer megrendelése nyomán menet közben csupán annyi a dolga, hogy utasításokat adjon, és már segít is mindenfélét elintézni az Apple intelligens asszisztense.

Akinek van iOS 6-kompatibilis iPhone-ja, az új megoldás nyomán hangvezérléssel tudja használni az autó infotainment-rendszerét (IntelliLink), miközben szeme az úton, keze a volánon marad. Az iPhone és az IntelliLink Bluetoothon keresztül kapcsolódik. A Siri Eyes Free többet tud az egyszerű hangfelismerésnél, úgy beszélgethet az ember az Adammel, mint egy élő útitárssal.

Az IntelliLinkkel szerelt Opel Adam lehetővé teszi a Siri Eyes Free révén:
–    az iPhone telefonkönyvében tárolt számok telefonhívása hangutasítással,
–    zeneszámok lejátszatását hangutasítással az iTunes könyvtárból, anélkül, hogy lapozgatni kellene a listákban,
–    iMessage, szöveges üzenet vagy email fogadását, szerkesztését és küldését telefonszámra, vagy tárolt kapcsolatnak,
–    naptár megtekintését, határidők beírását, új közlemények olvasását, ébresztést (ez azért vicces!) és figyelmeztetést,
–    a Siri megválaszol egyszerű kérdéseket, például sporteredményekről, időjárásról vagy munkaszüneti napokról.
–    fogadja a hangutasításokat, akár olyan alkalmazásokhoz, mint az Apple Maps, így az is megkérdezhető tőle, hogy hamar odaérünk-e.

Nemcsak az új vevőknek járnak az új funkciók, az Opel szoftverfrissítést kínál a korábbi modellekhez is, sőt, az IntelliLink folytonosan aktualizálható az ADAM teljes élettartama során, hogy mindig ugyanolyan színvonalat képviseljen, mint a tulajdonos okostelefonja.

Ott vagyunk már?

Kommentek

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.