Lehányta a rendőrautót a cserbenhagyó autós

Rendőr mellett nem jó rosszul lenni

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.20. 06.00

Az ittas autósok többnyire megpróbálnak úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben volna. Amikor ez nem sikerül, akkor általában már nagy a baj.

A közlekedési rendőrök élete eleve nem habostorta, de valahogy Floridában mintha különösen flúgos ügyeket kapnának szegény járőrök. 

Vegyük például Ryan T. Fletchert, aki múlt szombaton autójával nekiment egy parkoló járműnek, majd elegánsan továbbhajtott, mielőtt megérkeztek volna a helyszínelők. A hatóság persze nem hagyhatta ennyiben az ügyet, felkutatta és még aznap este letartóztatta az illetőt. 
A 28 éves orlandói fiatalembernek természetesen ennyi idő alatt nem sikerült kijózanodnia: miközben a rendőrautóhoz kísérték, hogy megfúvassák vele a szondát, öklendezni kezdett, majd lehányta a rendőrautó oldalát. 
Ez utóbbit “a letartóztatással szembeni, erőszakmentes ellenszegülésként” értelmezték, és nem segítette a helyzet megoldását – mint ahogy a férfi korábbi három, ittas vezetéssel kapcsolatos ügye sem. 
Végül 6100 dolláros (1,4 millió forint) bírságot szabtak ki rá – ebből ötszázat (115 000 Ft) tett ki a rosszullét és annak nem kívánatos következményei. 

Ryan T. Fletcher. Már törött orral találtak rá a rendőrök

Ryan T. Fletcher. Már törött orral találtak rá a rendőrök


Nem ez az első, és nem is a legviccesebb alkalom, amikor gyanúsítottak testi származékaikkal locsolnak meg egy floridai rendőrautót. 
Az alábbi videón látható jelent például egy éve történt. A járőr a rendőrautóhoz rendeli a vezetőt, és mire rájön, hogy ő tévedett, minden rendben a gyanúsított és járműve körül (és ezt közli is szívélyesen az anyósülésen utazó anyukával), az autós, aki már az elején motyogott valamit a dolog halaszthatatlan mivoltáról, nem bírja tovább a várakozást, és lepisili az autó orrát. 
Bocsánatkéréssel fűszerezett búcsú helyett így lett végül mégis (az eredeti tervekkel összhangban) bilincs és erőteljes feddés a furcsa autós osztályrésze.

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.