60 millió egy parkolóhelyért

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.15. 08.00

Az sem esik jól egy autónyi területért óránként 300-400 forintot elkérnek, akkor mit mondjuk ha 60 millióba kerül egy parkolóhely. Pedig Bostonban ez is valóság.

Van, akinek semmi se drága, Bostonban egy nő 560 ezer dollárt (122 millió forintot) fizetett ki az otthonához közeli két utcai parkolóhelyért. Ne gondoljunk semmi extrára, ahogy  a kép is mutatja két fehér csík között egy-egy autónyi hely.

Lisa Blumenthal helyszíni aukción nyert a város Black Bay negyedében, amelynek révén az övé lett a két beálló. A parkolóhelyeket csütörtökön az adóhatóság bocsátotta árverésre, korábbi tulajdonosuknak ugyanis adótartozása van.

Blumenthal sokmillió dollárt érő lakása a parkolóhelyek szomszédságában helyezkedik el. A nő a The Boston Globe lapnak elárulta: nem gondolta volna, hogy ilyen magasságba szökik a licit, a parkolóhelyeknek azonban örül, mert jó lesz a vendégeinek és a nála dolgozóknak.

Nem a nő fizette azonban a legtöbbet egy parkolóhelyért Massachusetts állam fővárosában, az egyetlen parkolóhelyért valaha kifizetett legmagasabb összeg eddig 300 ezer dollár (65 millió forint). Az államban egy közepes árfekvésű családi otthon 313 ezer dollárba (68 millió forint) kerül.

Nehogy azt higgyük, hogy Boston a legdrágább parkolók tekintetében. Hong Kongban 140 millió forintnyi összeget kínáltak egy beállóért, a tulajdonos nem adta el, 84 millióért viszont van eladó.

Forrás: MTI

Kommentek

 • W. A. Lacky

  Kicsit zavaros a firkálmány: a képen 4 autóhely látható. A szövegben 122 M Ft-ról van szó, az ugyebár 30,5 M Ft autónként, és semmi képen sem 60. Esetleg 61, ha csak két hely a hölgyé. Node nem szól a fáma arról, hogy hány évig birtokolhatja ezért az összegért a helyet. Általában 100 évre szokás kiadni (az USA-ban). Számoljunk már utána, hogy pl. Budapesten a belvárosban mennyi pénzt kérnek el egy parkolóhelyért 100 év alatt! Ugye, hogy nem sok az a 61 vagy 30,5 M Ft! Arról már nem is beszélve, hogy ha a 100 év alatt a helyi önkormányzatnak aha élménye támad és rájön, hogy oda akármit is lehet építeni, akkor busásan kárpótolja a bérlőt. Nálunk ki kárpótol kit a parkolóhely megszüntetéséért?

 • PluginHibrid

  Itt semennyiért se adnák el, hiszen hosszútávon óriási összeget hozz egy hely nekik meg van több 10K….

 • hozs

  Kedves W.A. Lacky!

  Nincs itt zavar. Két parkolóhelyről van szó. Talán megérti, nem láttuk értelmét, hogy leretusáljuk a képről az azokat körbevevő többi beállót.

  Üdvözlettel,

  Horváth Zsolt

 • Kovijani

  Einstein ota tudjuk, hogy minden relativ! Meg a parkolohely arak is!

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.