60 millió egy parkolóhelyért

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.15. 08.00

Az sem esik jól egy autónyi területért óránként 300-400 forintot elkérnek, akkor mit mondjuk ha 60 millióba kerül egy parkolóhely. Pedig Bostonban ez is valóság.

Van, akinek semmi se drága, Bostonban egy nő 560 ezer dollárt (122 millió forintot) fizetett ki az otthonához közeli két utcai parkolóhelyért. Ne gondoljunk semmi extrára, ahogy  a kép is mutatja két fehér csík között egy-egy autónyi hely.

Lisa Blumenthal helyszíni aukción nyert a város Black Bay negyedében, amelynek révén az övé lett a két beálló. A parkolóhelyeket csütörtökön az adóhatóság bocsátotta árverésre, korábbi tulajdonosuknak ugyanis adótartozása van.

Blumenthal sokmillió dollárt érő lakása a parkolóhelyek szomszédságában helyezkedik el. A nő a The Boston Globe lapnak elárulta: nem gondolta volna, hogy ilyen magasságba szökik a licit, a parkolóhelyeknek azonban örül, mert jó lesz a vendégeinek és a nála dolgozóknak.

Nem a nő fizette azonban a legtöbbet egy parkolóhelyért Massachusetts állam fővárosában, az egyetlen parkolóhelyért valaha kifizetett legmagasabb összeg eddig 300 ezer dollár (65 millió forint). Az államban egy közepes árfekvésű családi otthon 313 ezer dollárba (68 millió forint) kerül.

Nehogy azt higgyük, hogy Boston a legdrágább parkolók tekintetében. Hong Kongban 140 millió forintnyi összeget kínáltak egy beállóért, a tulajdonos nem adta el, 84 millióért viszont van eladó.

Forrás: MTI

Kommentek

 • W. A. Lacky

  Kicsit zavaros a firkálmány: a képen 4 autóhely látható. A szövegben 122 M Ft-ról van szó, az ugyebár 30,5 M Ft autónként, és semmi képen sem 60. Esetleg 61, ha csak két hely a hölgyé. Node nem szól a fáma arról, hogy hány évig birtokolhatja ezért az összegért a helyet. Általában 100 évre szokás kiadni (az USA-ban). Számoljunk már utána, hogy pl. Budapesten a belvárosban mennyi pénzt kérnek el egy parkolóhelyért 100 év alatt! Ugye, hogy nem sok az a 61 vagy 30,5 M Ft! Arról már nem is beszélve, hogy ha a 100 év alatt a helyi önkormányzatnak aha élménye támad és rájön, hogy oda akármit is lehet építeni, akkor busásan kárpótolja a bérlőt. Nálunk ki kárpótol kit a parkolóhely megszüntetéséért?

 • PluginHibrid

  Itt semennyiért se adnák el, hiszen hosszútávon óriási összeget hozz egy hely nekik meg van több 10K….

 • hozs

  Kedves W.A. Lacky!

  Nincs itt zavar. Két parkolóhelyről van szó. Talán megérti, nem láttuk értelmét, hogy leretusáljuk a képről az azokat körbevevő többi beállót.

  Üdvözlettel,

  Horváth Zsolt

 • Kovijani

  Einstein ota tudjuk, hogy minden relativ! Meg a parkolohely arak is!

F1: Pilótaszavazást a fejvédőről?

A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat szerint az őszi tesztek után a versenyzőknek kellene szavazniuk arról, bevezessék-e a Forma-1-ben 2018-ben a fejvédő gyűrűt.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

F1: Bátor döntést fontolgat a Mercedes

A Mercedes-főnök szerint Pascal Wehrleinnak jót tenne még egy-két szezon egy középcsapatnál, de előfordulhat, hogy Rosberghez hasonlóan a csapat is “bátor döntést hoz” és az ifjoncot ültetik az autóba.

F1: Újsághirdetésben keresik Rosberg utódját

A Mercedes-csapat próbálja vicces oldaláról megfogni Nico Rosberg váratlan távozását: a világbajnok megüresedett pozíciójának betöltésére újsághirdetést adtak fel.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

F1: Nem semmi, kitől kapott levelet Rosberg

Nico Rosbergnek mindenki gratulált már első (és utolsó) világbajnoki címéhez.

Ennyien vezetnek ittasan itthon

Több mint tízezren csatlakoztak a felelős járművezetés fontosságát hangsúlyozó, “Soha ne igyál, ha vezetsz!” elnevezésű kampányhoz, amelyet húsvétkor hirdetett meg az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a Diageo Kft.

F1: Doktori címet kapott Jenson Button

A Forma-1 2009-es világbajnoka a mai naptól doktori címmel is rendelkezik.

F1: Rosberg még visszatérhet

Gerhard Berger el tudja képzelni, hogy a meglepetésre visszavonult Nico Rosberg még visszatér a Forma-1-be a jövőben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.