Elmarad a rendszámcsere

Nem időszerű a bevezetés

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.13. 08.00

A fejlesztési miniszter jelenleg nem tartja időszerűnek, hogy területi alapúra cseréljék a közúti járművek rendszámait.

Ez abból az írásbeli válaszból derült ki, amelyet Németh Lászlóné a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő, Kolber István kérdésére adott. Németh Lászlóné tavaly ősszel – szintén egy írásbeli válaszban – azt közölte, hogy a kormány pozitív döntése esetén felmenő rendszerben vezethetik be a területi alapú rendszámokat, és azok előnyeire is kitért.

A parlamenti honlapon szerdán közzétett levélben a miniszter azt közölte: a területi rendszámok bevezetésével összefüggő cserék végrehajtásával kapcsolatban az előzetes vizsgálatokat, szakmai egyeztetéseket más tárcák képviselőivel együtt végezték el. Ennek során egyértelművé vált, hogy a lakosság és a vállalkozások széles körét érintő jármű-átrendszámozások elindítása csak akkor lehet gördülékeny, ha a végrehajtásra folyamatos járműhasználat mellett van lehetőség – jegyezte meg.

Figyelemmel kell lenni arra is, hogy a rendszámcseréből következő, különböző típusú és tartalmú nyilvántartások felülvizsgálatára legyen elegendő felkészülési és végrehajtási idő. Rámutatott: a közigazgatás korszerűsítése érdekében már létrehozott szervezeti változások új helyzetet teremtettek a közlekedési igazgatási eljárások lefolytatásában is. Az egyes hatásköri és illetékességi szabályok változása és az átrendszámozásból adódó ügyintézési feladatok megnövekedése a kapcsolódó hatósági eljárások lefolytatásának idejét jelentősen meghosszabbítaná, ami akadályozná a jogszerű járműhasználatot – írta a miniszter.

A rendszámcsere a bevezetés előtt álló – a rendszámra is épített – e-útdíjrendszer tekintetében is további eljárásokat és indokolatlan költségeket eredményezne az üzembentartók számára. “Az átrendszámozásból hosszabb távon esetlegesen jelentkező előnyöket is szem előtt tartva, jelenleg nem tartom időszerűnek a közúti járművek rendszámainak területi rendszámra történő cseréjét” – összegezte válasza végén álláspontját a fejlesztési miniszter.

(Forrás: MTI)

Kommentek

  • tengerimalac

    Elmaradt? Pontosítsunk már egy kicsit! Elhalasztották. No nem sokkal, csak az önkormányzati választások utáni pillanatig. Akkortól már semmi akadálya, hogy bevezessék. A pénzéhség csillapíthatatlan ugyanis. Matekoljon már valaki egy kicsit az indokok között. 1. Rendszámgyártó mutyinak fantasztikus lehetőség. Egy haver cége milliárdos üzlethez juthat, ami garantált. (Legfontosabb szempont! Nemzeti Rendszámgyártó KFT.) 2. Az állam a területi alapon bevezetett rendszámokkal a területek nagyságának megfelelően arányos állandó bevételhez jut illeték és eljárási díj képében, amit pofátlanul emelhet bármilyen indokkal. Ha a járás lesz az alapegység, ami fene tudja mennyi mostanában, vagy megye, akkor is ugrásszerű a bevétel növekedése. 3. Állandó bevételi forrás, hiszen a területet váltók, ha akarják, ha nem muszáj, hogy kifizessék. (Költözés, eladás, öröklés … mind generálja a forgalmat!) Ha a területet ügyesen kicsire méretezik, annál gyakoribb lesz a területváltás. 4. A rend éber őrei a bírságolásoknál a területi rendszám és a lakcím nyilvántartás, lakcím kártya alapján bármikor büntethetnek. És itt már akár százezres tételekkel is! 5. Bármilyen szürreális hülyeség még elképzelhető. A fidiotizmus határtalan és gátlástalan ezen a téren is!

  • Kempelen10.

    Jól kibasztak veled mi? De azért te jól megmondtad a semmiről is a frankót. Igazad van, az a lényeg, hogy lehessen hőbörögni! Én egyetértek veled.

Eladó a BMW, amiben Tupacot lelőtték

A híres és hírhedt énekest, Tupac Shakurt 1996-ban lőtték le, amikor épp egy Las Vegasban lévő koncertre tartott. A BMW, amiben a halálos lövések érték, most eladó.

F1: A Mercedes tarolt az első tesztnapon

Az első Forma-1-es előszezoni tesztnapon a Mercedes a legtöbb és leggyorsabb kört is elkönyvelhette. A Ferrari is tisztességgel dolgozott, a McLarennél viszont nem festenek jól a dolgok.

Nem lesz EU-s vizsgálat az F1 eladása miatt

Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős európai biztos úgy döntött, hogy nem indítanak vizsgálatot a Forma-1 eladása miatt.

Egészen magas szinten űzi az öreg a karosszériázást

Toppon van a bácsi, látszik, hogy a legmagasabb iskolában tanulta el az alapokat. Innen nincs fentebb.

A modern autók rákfenéje, a méregdrága kettős tömegű lendkerék

Gajdán Miklós kollégánk a modern, turbós autókban már kopóalkatrészként számon tartott kettős tömegű lendkerék alkalmazásának okát járja körbe. Ezért van szükség erre a drága alkatrészre.

Képcunami a Forma-1-es tesztről

Több tucatnyi fotó és számos videó a 2017-es Forma-1-es autók első napjáról Barcelonából.

A tíz legfurcsább raliautó, amit valaha pályára engedtek

Igen különleges látványt nyújtottak ezek a versenyautók, amikor elrúgták a murvát és csattogott a kipufogó. Következzen most tíz unortodox raliautó, amire soha nem számítanál a pálya szélén ácsorogva.

F1: Máris leírta az évet a Williams?

Claire Williams csapatfőnök szerint “nagy kihívást jelentő” szezon előtt áll a Williams az idén, ami ritkán szokott jót jelenteni.

F1: A Mercedes máris ledarált egy versenytávot

Az első 2017-es Forma-1-es teszt első délelőttjén a Mercedes több mint egy versenytávot lehúzott Valtteri Bottasszal, a leggyorsabb viszont a Ferrari volt. Gondban a McLaren és a Red Bull.

F1: Trumphoz hasonlították a McLarent, kiakadt a net

Az egyik Forma-1-gyel foglalkozó Twitter-csatornán Donald Trump amerikai elnökhöz hasonlították a McLarent.

Így spórol a gázolajjal a Škoda

Négy gázüzemű teherautót állított munkába a Škoda a Mladá Boleslav-i gyárában. Ily módon nemcsak a károsanyag-kibocsátás, de a gázolajra fordítandó összegek is csökkenhetnek.

F1: A jövő héten visszatérhet a sérült pilóta

Sajtóértesülések szerint az első barcelonai tesztet nyaksérülés miatt kihagyni kényszerülő Pascal Wehrlein a jövő héten már beülhet a Sauberbe.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.