Elmarad a rendszámcsere

Nem időszerű a bevezetés

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.13. 08.00

A fejlesztési miniszter jelenleg nem tartja időszerűnek, hogy területi alapúra cseréljék a közúti járművek rendszámait.

Ez abból az írásbeli válaszból derült ki, amelyet Németh Lászlóné a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő, Kolber István kérdésére adott. Németh Lászlóné tavaly ősszel – szintén egy írásbeli válaszban – azt közölte, hogy a kormány pozitív döntése esetén felmenő rendszerben vezethetik be a területi alapú rendszámokat, és azok előnyeire is kitért.

A parlamenti honlapon szerdán közzétett levélben a miniszter azt közölte: a területi rendszámok bevezetésével összefüggő cserék végrehajtásával kapcsolatban az előzetes vizsgálatokat, szakmai egyeztetéseket más tárcák képviselőivel együtt végezték el. Ennek során egyértelművé vált, hogy a lakosság és a vállalkozások széles körét érintő jármű-átrendszámozások elindítása csak akkor lehet gördülékeny, ha a végrehajtásra folyamatos járműhasználat mellett van lehetőség – jegyezte meg.

Figyelemmel kell lenni arra is, hogy a rendszámcseréből következő, különböző típusú és tartalmú nyilvántartások felülvizsgálatára legyen elegendő felkészülési és végrehajtási idő. Rámutatott: a közigazgatás korszerűsítése érdekében már létrehozott szervezeti változások új helyzetet teremtettek a közlekedési igazgatási eljárások lefolytatásában is. Az egyes hatásköri és illetékességi szabályok változása és az átrendszámozásból adódó ügyintézési feladatok megnövekedése a kapcsolódó hatósági eljárások lefolytatásának idejét jelentősen meghosszabbítaná, ami akadályozná a jogszerű járműhasználatot – írta a miniszter.

A rendszámcsere a bevezetés előtt álló – a rendszámra is épített – e-útdíjrendszer tekintetében is további eljárásokat és indokolatlan költségeket eredményezne az üzembentartók számára. “Az átrendszámozásból hosszabb távon esetlegesen jelentkező előnyöket is szem előtt tartva, jelenleg nem tartom időszerűnek a közúti járművek rendszámainak területi rendszámra történő cseréjét” – összegezte válasza végén álláspontját a fejlesztési miniszter.

(Forrás: MTI)

Kommentek

  • tengerimalac

    Elmaradt? Pontosítsunk már egy kicsit! Elhalasztották. No nem sokkal, csak az önkormányzati választások utáni pillanatig. Akkortól már semmi akadálya, hogy bevezessék. A pénzéhség csillapíthatatlan ugyanis. Matekoljon már valaki egy kicsit az indokok között. 1. Rendszámgyártó mutyinak fantasztikus lehetőség. Egy haver cége milliárdos üzlethez juthat, ami garantált. (Legfontosabb szempont! Nemzeti Rendszámgyártó KFT.) 2. Az állam a területi alapon bevezetett rendszámokkal a területek nagyságának megfelelően arányos állandó bevételhez jut illeték és eljárási díj képében, amit pofátlanul emelhet bármilyen indokkal. Ha a járás lesz az alapegység, ami fene tudja mennyi mostanában, vagy megye, akkor is ugrásszerű a bevétel növekedése. 3. Állandó bevételi forrás, hiszen a területet váltók, ha akarják, ha nem muszáj, hogy kifizessék. (Költözés, eladás, öröklés … mind generálja a forgalmat!) Ha a területet ügyesen kicsire méretezik, annál gyakoribb lesz a területváltás. 4. A rend éber őrei a bírságolásoknál a területi rendszám és a lakcím nyilvántartás, lakcím kártya alapján bármikor büntethetnek. És itt már akár százezres tételekkel is! 5. Bármilyen szürreális hülyeség még elképzelhető. A fidiotizmus határtalan és gátlástalan ezen a téren is!

  • Kempelen10.

    Jól kibasztak veled mi? De azért te jól megmondtad a semmiről is a frankót. Igazad van, az a lényeg, hogy lehessen hőbörögni! Én egyetértek veled.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.