Veteránautós lakópark épül Detroitban

Egy egykori GM üzem helyén létesülne a komplexum

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.05.21. 08.00

Kisbolt helyett szervizek, fitness helyett tesztpálya, lakások helyett garázsok lesznek abban a hatalmas létesítményben, amelyet autóbolond férfitársainak épít egy lelkes amerikai befektető.

Adjuk meg a tiszteletet kedvenc hobbinknak, gondolta Brad Oleshansky, aki szerint tarthatatlan, hogy miközben csak Detroit környékén ötvenezer veterán és youngtimer autót tartanak nyilván, ezek túlnyomó többsége kertvárosi garázsokba préselődve, kerékpárok és sílécek között sínylődik, ahol sem hely, sem idő nem jut az elmélyült autóimádatnak. 

Gondolt tehát egy merészet, és a Detroit közelében fekvő Pontiac városában felvázolta az M1-Concourse autós mennyországot. A legalább 40 millió dolláros (9 milliárd forint) költségvetésű projekt első fázisa akár már jövő nyárra tető alá hozható. 

Woodward Dream Cruise: a világ legnagyobb egynapos autós rendezvénye. A lakópark a Woodward sugárút tőszomszédságában épül.

Woodward Dream Cruise: a világ legnagyobb egynapos autós rendezvénye. A lakópark a Woodward sugárút tőszomszédságában épül.


Ha így lesz, akár itt rendezhetnék meg a környék hagyományosan legnagyobb autós rendezvényét, az évente mintegy negyvenezer autót és másfél millió látogatót vonzó Woodward Dream Cruise mega-felvonulást.
A fejlesztő még nem döntötte el, mennyit kér majd egy-egy klimatizált garázsért, amelyekben fürdőszobát és alvóhelyiséget is kialakítanak, így akár egész hétvégés bütyköléseknek is otthont adhat – a környéken ötven és ötszázezer dollár (11-110 millió Ft) között mozog a kétállásos garázsok piaci ára. 
A létesítmény, amely potenciális rendezvényhelyszínként komoly bevételi forrás lehet a város számára, mintegy 330 garázst, egy tesztpályát (hatszáz méteres egyenessel, hajtűkanyarokkal és rántópaddal), egy klubházat, egy rendezvényközpontot, éttermeket, és természetesen autókereskedéseket is magában foglal majd. 
Mindez nem csak a tagok számára volna elérhető; a tesztpályát például bárki igénybe vehetné – természetesen nem ingyen. 
Az ötlet előzetesen kedvező fogadtatásra talált a környékbeli veteránosok körében, akik közül sokakat meghívtak a holnaputáni alapkőletételre, de a siker értelemszerűen a költségeken múlik.

Kommentek

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak kár, hogy ez nem egy filmben történt.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.