Veteránautós lakópark épül Detroitban

Egy egykori GM üzem helyén létesülne a komplexum

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.05.21. 08.00

Kisbolt helyett szervizek, fitness helyett tesztpálya, lakások helyett garázsok lesznek abban a hatalmas létesítményben, amelyet autóbolond férfitársainak épít egy lelkes amerikai befektető.

Adjuk meg a tiszteletet kedvenc hobbinknak, gondolta Brad Oleshansky, aki szerint tarthatatlan, hogy miközben csak Detroit környékén ötvenezer veterán és youngtimer autót tartanak nyilván, ezek túlnyomó többsége kertvárosi garázsokba préselődve, kerékpárok és sílécek között sínylődik, ahol sem hely, sem idő nem jut az elmélyült autóimádatnak. 

Gondolt tehát egy merészet, és a Detroit közelében fekvő Pontiac városában felvázolta az M1-Concourse autós mennyországot. A legalább 40 millió dolláros (9 milliárd forint) költségvetésű projekt első fázisa akár már jövő nyárra tető alá hozható. 

Woodward Dream Cruise: a világ legnagyobb egynapos autós rendezvénye. A lakópark a Woodward sugárút tőszomszédságában épül.

Woodward Dream Cruise: a világ legnagyobb egynapos autós rendezvénye. A lakópark a Woodward sugárút tőszomszédságában épül.


Ha így lesz, akár itt rendezhetnék meg a környék hagyományosan legnagyobb autós rendezvényét, az évente mintegy negyvenezer autót és másfél millió látogatót vonzó Woodward Dream Cruise mega-felvonulást.
A fejlesztő még nem döntötte el, mennyit kér majd egy-egy klimatizált garázsért, amelyekben fürdőszobát és alvóhelyiséget is kialakítanak, így akár egész hétvégés bütyköléseknek is otthont adhat – a környéken ötven és ötszázezer dollár (11-110 millió Ft) között mozog a kétállásos garázsok piaci ára. 
A létesítmény, amely potenciális rendezvényhelyszínként komoly bevételi forrás lehet a város számára, mintegy 330 garázst, egy tesztpályát (hatszáz méteres egyenessel, hajtűkanyarokkal és rántópaddal), egy klubházat, egy rendezvényközpontot, éttermeket, és természetesen autókereskedéseket is magában foglal majd. 
Mindez nem csak a tagok számára volna elérhető; a tesztpályát például bárki igénybe vehetné – természetesen nem ingyen. 
Az ötlet előzetesen kedvező fogadtatásra talált a környékbeli veteránosok körében, akik közül sokakat meghívtak a holnaputáni alapkőletételre, de a siker értelemszerűen a költségeken múlik.

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.