Visszafogja a termelést a Ferrari

Túl nagy a kereslet, csorbul az exkluzivitás

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.05.09. 08.00

Rekordévet zárt tavaly a Ferrari, amit azonban a cégvezetésnek esze ágában sincs megismételni. Tudatosan meghúzzák a gyeplőt, hogy megóvják a márkát a kommersszé válástól.

Kiváló éveket tudhat maga mögött a Ferrari. Miután 2011-ben épp csak harminc darabbal maradtak el a hétezres álomhatártól, tavaly bőven átlépték azt; ötszázalékos forgalomnövekedéssel 7318 Ferrari kelt el világszerte. 
Az idei év majdnem ugyanilyen jól indult, ha megőrzi lendületét a márka, közel 7200 autót értékesíthetnek december végéig. Luca di Montezomolo azonban nem hagyja, hogy ez megtörténjen. 
A márka vezére az év hátralevő részében tudatosan korlátozni fogja az eladásokat, hogy a végső darabszám semmiképp nem haladja meg a hétezret. 
“Még Enzo Ferraritól tanultam, hogy ne hallgassak azokra, akik szerint ezzel a versenytársak malmára hajtom a vizet. A márka értékét előretekintő tervezéssel kell növelnünk” – mondta di Montezomolo, aki ennek érdekében egyéb radikális lépéseket is tervez. “Nem építünk szabadidiő-autót, nem építünk szedánt, és amíg én vezetem a céget, biztosak lehetnek benne, hogy nem építünk elektromos járművet” – szögezte le a cég első számú embere a Reutersnek. 

Kína: a siker veszélyei


Mára a világ második legnagyobb Ferrari-piacává nőtte ki magát Kína, ahelyett azonban, hogy örülnének ennek, a márka vezetői egyre kényelmetlenebbül érzik magukat: a Ferrari ugyanis a társadalmi igazságtalanságok, a magát érinthetetlennek tartó elit és a hétköznapi polgárok között tátongó, egyre szélesebb szakadék jelképévé kezd válni. Egy szénbányász mogul házasodó lánya hat darab Ferrarit vitt hozományként a frigybe, az esküvő (jobbra) a hírek szerint 14 millió dollárba (3,12 milliárd forint) került, miközben a kínai éves átlagfizetés nem éri el az egymillió forintot. Egy Ferrari FF-ért helyi áron 186 évig kellene, hogy dolgozzanak a kínaiak. Az elmúlt évben rendszeressé váltak a szabályokat semmibe vevő, halálos baleseteket okozó, évszázados műemlékeket szórakozásból tönkre tevő kihágások, és mivel az ország gazdasági és politikai elitje mindennél jobban kedveli a Ferrarit, a tudósításokban rendre megjelenik a márka neve – egyre erősebb negatív előjellel.

Forrás: Globalpost.com

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.