Bővülhet a kecskeméti Mercedes-gyár

Új modellek készülhetnek nálunk

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.05.09. 09.00

A Mercedes-Benznek hosszú távú céljai vannak Kecskeméten – nyilatkozta a gyár vezetője, Frank Klein. Utalt rá, hogy bővülhet a jelenlegi üzem. CLA kombi és szabadidő-autó is jöhet.

Frank Klein elégedett a gyár teljesítményével, nem zárja ki a bővítés lehetőségét

Frank Klein elégedett a gyár teljesítményével, nem zárja ki a bővítés lehetőségét


A Mercedes-Benznek hosszú távú céljai vannak Kecskeméten, ezt támasztja alá az is, hogy a jelenlegi gyárterület másfélszerese áll rendelkezésre egy esetleges bővítés esetére – mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerdán a kecskeméti gyárban.

A Mercedes-Benz 2008. június 17-én bejelentett döntése, amikor 50 potenciális gyárépítési helyszín közül kiválasztotta Kecskemétet, hosszú időre szól, amit bizonyít, hogy 441 hektár területet vásároltak, amelyből jelenleg 160 hektárt használnak – mondta a gyár igazgatója a kecskeméti gyár építését és működését bemutató előadásában.

Frank Klein hangsúlyozta: a Mercedes-Benz B-osztály mellett 2013. január 25-én megkezdődött a német konszern kizárólag Kecskeméten gyártott CLA modelljeinek a gyártása, majd április 13-án elkezdődött a piaci értékesítés, ez május 6-tól Japánra és Ausztráliára is kiterjed.
    

A CLA kombi lehet az egyik jövőbeni modell

A CLA kombi lehet az egyik jövőbeni modell


A vásárlók nagyon kedvezően fogadták a CLA-t, amelynek értékesítése az Amerikai Egyesült Államokban szeptemberben indul.
   
Frank Klein kiemelte: a kecskeméti gyár a Daimler családon belül a legmodernebb, a gyártás során a Mercedes-Benzre jellemző valamennyi szabványt alkalmazzák.
   
A gyárigazgató szerint szerencsés ötvözet a magyar és a német mentalitás találkozása, mert a magyar szenvedélyesség párosul a német precizitással.
   
A gyár dolgozóinak átlagéletkora kevéssel haladja meg a 30 évet, a dolgozók az alapbér mellett műszakpótlékban, túlórapénzben, jelenléti bónuszban, 13. havi fizetésben, sikerrészesedésben és bónusz juttatásban is részesülnek. Frank Klein beszámolt arról is, hogy a dolgozóknak cafeteriát és letelepedési támogatást is nyújtanak.

A duális szakmunkásképzés keretében 2013 őszétől már több mint 100 tanulója lesz a gyárnak, akik a tanulóidő letelte után máshol is elhelyezkedhetnek, nem kell a gyárnak semmit sem visszatéríteniük.    Frank Klein azonban bízik abban, hogy a tanulók a szakmunkásvizsga utána a gyárat választják munkahelyként.
   

2014-ben kerülhet piacra a Mercedes legkisebb szabadidő-autója a GLA

2014-ben kerülhet piacra a Mercedes legkisebb szabadidő-autója a GLA


A gyárigazgató kijelentette: büszke arra, hogy az első évben sikerült elérni a kitűzött 40 ezres darabszámot a Mercedes B osztályú autójából. Emlékeztetett arra, hogy a Mercedes-Benz nem szokta kommunikálni, hogy hány darab gépkocsit gyárt, de reményét fejezte ki, hogy 2013-ban összesen több mint százezer B-osztályú és CLS modell készül Kecskeméten.
   
Frank Klein kérdésre válaszolva elmondta: még nem született döntés a Daimler központjában a gyár bővítéséről, de megfogalmazása szerint nem azért vásárolt a német cég akkora területet, hogy nagyobb részét kihasználatlanul hagyja. 

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2012 márciusában, alig négy évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja – a rastatti gyárral együtt – a Mercedes-Benz B személyautókat. A kapacitásnövekedésnek és a CLA-gyártásnak köszönhetően a magyar dolgozói létszám 2500-ról több mint 3000-re bővült.

A pletykák szerint a B-osztály, illetve a CLA modellek padlólemezét felhasználva a jövőben további modelleket tervez a gyár. Hallani a B-osztály kissé nyújtott változatáról 7 személyes kialakítással, CLA kombiról, nyújtott CLA-ról, illetve egy önálló szabadidő-autóról is.

Az első kettő gyártása viszonylag könnyen beindítható lenne Kecskeméten, de a 2013 végén, 2014 elején érkező szabadidő-autónak, a GLA-nak sem lehet akadálya, ha a piackutatás pozitív választ ad a döntéshozóknak.

Forrás: MTI
 

Kommentek

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing csapat vasárnap 13 óra 13 perckor lepeplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.