Nincs több csalás a katonai rendszámokkal

Kínában most rend lesz

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.05.01. 14.00

Új rendszámokat kapnak a kínai hadsereg és a rendőrség szolgálati autói. Túl sok volt a visszaélés.

A katonai rendszámú autók számos előnyt élveznek, így például vezetőiknek nem kell autópályadíjat vagy parkolási díjat fizetniük. Bár a közlekedési szabályok ugyanúgy vonatkoznak rájuk, a piros kezdő karakterrel ellátott rendszámok gyakorlatilag “megkülönbözető jelzésnek” számítanak, s szabálysértés esetén a rendőrök elnézőek a vezetőkkel szemben.

A rendszámok hamisítása viszonylag elterjedt, magáncélú használatuk, illetéktelenek, gazdag, befolyásos helyi kormányzati emberek számára történő eladásuk ugyancsak gyakori jelenség. Mindezek a közvélemény nem szűnő bírálatát váltották ki, sokan tették szóvá azt is, hogy luxusautókon is ott díszeleg a katonai rendszám.

A hadsereg lapjában közölt cikk szerint az új parancs felsorolja azokat az autómárkákat, illetve típusokat is, amelyekre nem, vagy csak korlátozott számban és külön engedéllyel helyezhetnek katonai rendszámot. Közöttük vannak a szabadidő-autók, valamint a Mercedes, a BMW, a Lincoln, a Cadillac, a Bentley, a Jaguar és a Porsche márkák, valamint a Volkswagen Phaeton. A motorok űrtartalmának felső határát 3 literben határozták meg. Az autók nem léphetik át a 450 ezer jüanos (16,7 millió forint) árkategóriát.

A központi korrupcióellenes döntéssorozat részként hozott szabályozás régóta várt intézkedés. Az internetes közösség a jövőben is arra készül, hogy fényképes “feljelentéseket” tesz, ha visszaélések nyomára bukkan. Mostantól egyébként “információtechnológiai eszközökkel” meggátolható lesz, hogy katonai rendszámok illetéktelenek kezébe, autójára kerüljenek – állítják a hatóságok.

A döntéshozók szerint a május elsejével érvénybe lépő központi rendszámcsere csak szimbolikus lépés, a hadseregben átfogó fegyelmi szigorításokra van szükség.

(Forrás: MTI)

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.