Visszahívás pótkerék miatt

Elromlott a gyárban a kompresszor

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.04.30. 15.00

Százhúszezer autót hív vissza a Nissan Észak-Amerikában egy gyártósori berendezés meghibásodása miatt. A hiba banálisnak hangzik: nem biztos, hogy helyes légnyomást kapott a pótkerék.

Nem szoktunk olyan visszahívásokkal foglalkozni, ami nem érinti Európát, különben másról sem szólna az oldal. Ez esetben viszont kivételt teszünk, mert a Nissan akciója egyszerre mulatságos és véresen komoly. 

Történt ugyanis, hogy idén március 26-án észrevették, elromlott a pótkerekeket a gyárban felfújó kompresszor nyomásszabályozó berendezése. Ideje volt: a hiba kezdetét több mint egy évvel korábbra, 2012. március 21-re vezették vissza. 

Abroncsnyomás-felügyelet a Nissan Altimában. A pótkereket nem méri

Jelentéktelen hiba, gondolhatnánk, csakhogy Észak-Amerikában már annál kisebb baki miatt is pereltek be céget, mint hogy lapos volt a pótkerék – az igazi probléma persze az, ha túlfújták (márpedig a gyár nem tudja megmondani, hiszen rossz volt a nyomásszabályozó), és teszem azt felrobban, bele a kereket cserélő apuka arcába, az iskolából hazafelé tartó gyerekek szeme láttára… 
A jelek szerint ez a jelenet a Nissan észak-amerikai vezetőségének lelki szemei előtt is lejátszódott, mert most 123 308 darab Altimát hívnak vissza, hogy a kereskedő ingyenesen beállítsa a helyes keréknyomást. 
Az optimális abroncsnyomás biztonsági és környezetvédelmi szempontból egyaránt lényeges, ezzel azonban mégis azt gondoljuk, a Nissan átesett a ló túloldalára – bár még mindig inkább az, mint hogy öt autósból négy lapos gumival járkál rendszeresen.

Kommentek

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.