Idős autóra biztosítás? Van!

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2013.04.25. 11.00

Magyarországon kevesen kötnek cascót, pláne idősebb autóra. Az Aegon most egy új termékkel próbálkozik a korosabb gépek tulajdonosainál.

All-in Gépjármű Biztosítás néven futó termékével a cascóval szemben kínál alternatívát az Aegon azon autótulajdonosoknak, akik használt és viszonylag kis értékű autójukra eddig a magas biztosítási díjak miatt nem kötöttek cascót.

Nem kötünk cascót


Minél idősebb egy autó, annál kevésbé kötnek rá cascót Magyarországon: míg a 2010-2011 között gyártott gépjárműveknél a cascót kötők aránya majdnem 80%, addig a 2009-es gépjárműveknél ez már csak 60%, a 2005-ös gépkocsiknál pedig már csak 40%. Minél idősebb gépjárművet vásárol valaki, annál kevésbé valószínű, hogy cascót is köt a vásárláskor: az egyéves autóknál ez az arány 50%, a 2-5 éves autóknál 30% körül van, míg a 8 évesnél idősebb autóknál az arány már alig 10%.

Az Alli-in biztosítást tavaly év végén vezette be a biztosító azzal a céllal, hogy egyetlen csomagban kínáljon minden olyan biztosítást, amely az autózással és az utazással kapcsolatos. Idén – az ügyfelek visszajelzései alapján – a szolgáltatások körét több, a biztosítási piacon újdonságnak számító elemmel bővítették ki.

Az autótulajdonos összeválogathatja az igényeinek legmegfelelőbb biztosítási szolgáltatásokat, így a biztosítás teljesen autóra és élethelyzetre szabható. A most bevezetett legfontosabb újdonság a gépjármű-törés összegbiztosítás. Ezzel a szerződő pontosan meghatározhatja, milyen összegű kártérítésre tart igényt: a gépjármű piaci értékének 40 vagy 60 százalékát nevezheti meg.

A konstrukció lopás, tűz és jégverés ellen is biztosít, ám tartalmaz olyan biztosítási elemeket is, amelyek a hagyományos cascónak nem részei. Így például lehetőség van a garázsépület biztosítására is, biztosítható a szélvédőkár – akár önrész nélkül is -, és munkanélküliség esetére díjmentesítő szolgáltatás vehető igénybe. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha a szerződő elveszíti a munkahelyét, a biztosító háromhavi biztosítási díjat jóváír a szerződésén.

A piacon ugyancsak újdonságnak számít a kátyúk, a vadkár, a rágcsálók jelentette kockázatokra is köthető biztosítás, de fedezetbe vonható mindezeken kívül a rendszám és forgalmi engedély elvesztéséből, azok pótlására szolgáló költségek térítése is.
 
Az All-in gépjármű-biztosítás legfeljebb 5 millió forint értékű személygépjárművekre köthető. Az önrész mértéke lopás, tűz és jégverés esetén 10, töréskár esetén 15 százalék.

Forrás: Aegon
 

Kommentek

F1: Videón Rosberg mercis búcsúkörei

A Mercedes a hétvégén Sindelfingenben ünnepelt, a visszavonuló Nico Rosberg megtette utolsó métereit a csapat színeiben.

Nem kerüli ki többé a Mercedes a csirkeadót

Teljes egészében amerikai kezek által összerakott Sprintereket kaphat a jövőben az USA. Legalábbis a következő generációtól kezdve.

F1: A Ferrari szerint nem gyengül a Mercedes

A Ferrari vezetője, Sergio Marchionne szerint a Mercedes nem lesz gyengébb attól, hogy Nico Rosberg a visszavonulás mellett döntött.

Kipróbáltuk a legnagyobb Škodát

Ismeretlen terepre merészkedtek a csehek, a Škoda Kodiaq mégis minden részében ismerős. A hétszemélyes újdonságot Mallorca szigetén vezettük először.

F1: “50 százalék”, hogy Alonso megy a Mercedeshez

A McLaren-Honda főnöke szerint kizárt, hogy Fernando Alonso legyen Nico Rosberg utódja a Mercedesnél, a pilóta honfitársa másképp gondolja.

F1: Hamilton megússza a büntit Rosberg miatt

A Mercedes nem bünteti meg Lewis Hamiltont az Abu-Dzabiban történtek miatt. Most más gondjai vannak a csapatnak.

Ez történik az autóddal a hidegben

Nem csak az embernek és egyéb élőlényeknek pokoli az éjszaka, ha mondjuk mínusz tíz fokban kell a szabadban tölteni, a fagy autónak is betesz.

F1: A motoroslegendát is érdekelné a Mercedes-ülés

A MotoGP-veterán Valentino Rossi sem mondana nemet, ha a Mercedes-főnök Toto Wolff felhívná.

F1: Oválpályán repesztett Vettel és Räikkönen – videó

A Ferrari rég nem látott dolgot hozott tető alá: vasárnap az USA egyik legendás oválpályáján, Daytonában száguldottak a vörös Forma-1-es autók.

Emily Ratajkowski így is nagyon szexi

Napjaink legnépszerűbb, és talán legszebb modellje Emily Ratajkowski, akiről kerestünk néhány olyan fotót, amivel az autóbuzik is meg lesznek elégedve.

Az új Fiat platójáról vadásztunk

A vadász legjobb barátja a kutyája és a fegyvere, őket pedig szorosan követi a sorban az autója. Ezért kipróbáltuk éles helyzetben, hogy boldogul a Fiat Fullback egy hivatásos vadász kezei között.

F1: Massa vállalná a Mercedes-munkát

Felipe Massa a Mercedes-ülés kedvéért simán visszatérne a nyugdíjból, igaz, nem lát sok esélyt arra, hogy őt válasszák.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.