Leemelték apjukról a traktort a lányok

Majdnem átszúrta a férfi tüdejét a kormányoszlop

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.04.21. 07.00

A mai napig nem érti senki, hogyan tudta a 14 és 16 éves testvérpár megemelni a másfél tonnás traktort, de a lényeg, hogy sikerült.

Egy oregoni gazdálkodó három hete éppen a földjére igyekezett, amikor sáros bakancsa lecsúszott a kuplungról, traktorja megugrott, felágaskodott, és hátrabillenve maga alá gyűrte a fiatal férfit…


Ezeknek a történeteknek nem szokott jó vége lenni, különösen nem egy olyan környéken, ahol az emberek nem ütik más dolgába az orrukat. 
Jeff Smith sem számíthatott senkire, életösztöne mégsem engedte, hogy harc nélkül feladja, ezért elkezdett segítségért kiabálni. “A mellkasomon feküdt a kormány, és minden egyes kiáltással egyre inkább összepréselt, egyre kevesebb levegőt tudtam venni.”
A férfinak papíron semmi esélye sem volt a túlélésre, hiszen segélykiáltásait csak két lánya, az éppen kutyát sétáltató Haylee (14) és Hannah (16) halotta meg. A lányok azonban nem estek pánikba. 
“Fehér volt az arca, bevérzett a szeme. Ijesztő volt,” -meséli a nagyobbik. Nem volt idő segítséget hívni, kiásni nem tudták apjukat, úgyhogy megragadták az 1949-es Fergusont, háromig számoltak, és megemelték a másfél tonnás vasszörnyet. 
“Hallani lehetett, ahogy megtelt levegővel a tüdeje.”
A lányok épp csak annyira mozdították meg a traktort, hogy apjuk kicsúsztassa felső testét a hatalmas súly alatt elgörbült kormánykerék alól. A karja még mindig a jármű alatt volt, de ezzel elég időt nyert ahhoz, hogy lányai segítséget kérjenek a szomszédoktól, akik végül kihúzták és kórházba szállították.
“Folyamatosan imádkoztam, mert tudtam, hogy amúgy képtelen vagyok megemelni a traktort. Nagyon nehéz volt.” – mondta Haylee. “Visszagondolva olyan, mintha meg sem történt volna.”

Kommentek

 • jimmy49

  Ez az egész úgy ahogy itt le van írva, nem igaz!

 • husky

  Bulvárszöveg, de igaz, minden bizonnyal! Gondolkozzunk kicsit! Lehet, hogy 1,5 tonna a traktor, de legfeljebb negyed tömeg nyomta férfit és lehetett egy egyensúlyi pont valahol és nem a levegőbe kellett emelni, hanem csak férebillenteni valamelyest!
  A kettő nem ugyanaz! Itt ferdít a bulvárszöveg!
  Volt már bizony katasztrófahelyzetben öreg néne, aki minden értékét egy olyan ládában ráncigálta ki az menthetetlenül égő házából, hogy aztán négy tűzltó tette arrébb az utcán!
  Egyik földrengésnél egy anya másfél éves gyerekét betemető majd 300 kilónyi faldarabot fordította félre még a mentőalakulatok előtt. A gyerek túlélte mert centik híján maradt alatta elég hely és nem érte sem a fejét, sem a mellkasát, bár csúnyán megsérült.
  Ez az emberek vésztartaléka, a természet csodája.

 • eli317

  Ha nagyon akarsz valamit biztos ,hogy sikerülni fog ime a példa!

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.