Végleg eltűnik a macskakő a Thököly útról

Hamarosan kezdődik a Dózsa György útig tartó felújítás

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.04.19. 13.00

Hamarosan kiemelt beruházás keretében újul meg a VII. kerületben a Thököly út Hernád utca és a Dózsa György út közötti elavult, csúszós, kockakővel borított szakasza.

A Baross tér rendezésének felszíni munkálataihoz kapcsolódóan teljes szélességben átépül a Thököly út Hernád utca és Dózsa György út közötti szakasza. Megközelítőleg 322 méter hosszban kicserélik az úttest teljes pályaszerkezetét, elbontva a nagykockakő burkolatot és a villamospályát, valamint a villamosvonal felsővezeték-rendszerét.

Ez nem jelenti a villamosok végleges eltűnését: előzetes megvalósíthatósági tanulmány keretében pénzügyi és műszaki szempontból vizsgálják a Thököly úti villamosközlekedés visszaállításának lehetőségét. Egy új, nagy kapacitású, magas szolgáltatási színvonalú kötöttpályás kapcsolat kiépítésével ugyanis nagymértékben javítani lehetne a XIV. és XV. kerület közlekedésén.
 
A buszmegállót is átépítik és megerősítik, az érintett járatok az építkezés ideje alatt is változatlanul közlekednek majd. A megállók ideiglenes áthelyezéséről hirdetményeken tájékoztatják az utasokat. A Thököly út ezen szakaszán található öt gyalogátkelőhellyel együtt a közvilágítási hálózat is megújul.
 
A felújítás során a városközpont felé középen vezetett buszsávot alakítanak ki, ugyanakkor az úttest mindkét oldalán lesz kerékpársáv, a jobb oldalon pedig parkolósávot jelölnek ki. Korszerű burkolatot kapnak a járdák is, a Thököly út – Murányi utca, valamint a Thököly út – Dózsa György úti csomópontban pedig átépítik a közúti jelzőberendezéseket.
 
A közbeszerzési eljárást már kiírták, így a kivitelezési munkálatok már július elején megindulhatnak, és szeptemberre be is fejeződhetnek.

Kommentek

 • PAlex

  Miféle villamos?
  Már rég a 4-es Metró lényeges szakaszának kéne épülnie a Thököly út alatt…

 • DTF

  Már ideje volt… (csodálkoztam is, hogy felszedték – asszem csatornázás miatt – több helyen amacskakövet, de visszarakták…) Mondjuk nem lenne baj a macskakő, ha normálisan le lenne rakva.
  A villamos meg… nem tudom. Metro, 5 féle busz é s még villamos is uyganazona avonalon? Vhol luxus…

 • subtotal

  Nincs baj a macskakővel, de erre az útra tényleg nem való.
  Máshova remélem visszateszik…díszkő helyett, vagy parkolóhelyekre.

 • husky

  Na végre valaki rájött, hogy nem kell milliárdokat faló buzi metro 4 meg metro 5 meg 6. A villamos ott van, mit kelle ezen tanulmányozni?? Hol a józan paraszti?? megint lenyúlás, zsebbe! Csinálni kell. A 4-es metró árából legalább 107 km BRT épülhetett volna!!

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.