Segítsünk az autópálya-kezelőnek!

Mit írjanak a táblákra? Online kérdőív

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2013.04.10. 12.00

Az autósokat kérdezik Európa-szerte az autópályák kezelői: miket írjanak ki nekik a sztrádák feletti elektronikus infó-táblákra?

Kaptunk egy kérést az Állami Autópálya Kezelőtől: segítsünk, hogy minél több autós véleménye szerepeljen abban a kutatásban, amely alapján újragondolják az Európa sztrádái feletti információs táblák üzeneteit. Hogyne segítenénk! Íme, a felhívás:

A Mare Nostrum elnevezésű európai munkacsoport a változtatható jelzésképű mátrix táblákon megjelenő információk egységesítésén, szabványosításán dolgozik. A munkacsoport a jelzésképek elfogadottságát/ismertségét mérő on-line felmérést állított össze, ami több európai nyelven – köztük magyar nyelven is – elérhető. A munkacsoport a megalkotott és bevezetés előtt álló jelzésképek közérthetőségét szeretné felmérni egy több fordulóból álló közvélemény kutatási kampánnyal a résztvevő országokban.

A felmérés jelenleg is folyik, az on-line kérdőív ezen linken érhető el.

(A kérdőív futtatásához telepíteni kell egy kis szoftvert, de semmi pánik. Leteszteltük, pár kattintás és 1-2 perc volt az egész egy Win7-et futtató kis netbookon, ami azóta is remekül működik. A kitöltés egy kicsit gyermeteg és néha tetűlassú grafikus környezetben zajlik, a szövegmezőkben nincs beszúrási lehetőség, de a dolog jópofa, mindenkinek javaslom, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok, másnak mond-e valamit a Gödöllő->Budapest felirat, mellette sárga négyzet, benne autókkal, vagy a lehajtón várható tyúkitató edény piktogramja – a szerk.)

A kérdőív megválaszolásával Ön is hozzájárul a változtatható jelzésképű táblák üzeneteinek, jelzéseinek európai szintű harmonizációjához, egyben javaslatokat is tehet a mátrix táblák hazai alkalmazásával kapcsolatban.

Kommentek

Off-road buszokon járhatnak iskolába a gyerekek

Az Iveco iskolabuszok eltérnek az amerikai változatoktól, ugyanakkor jól boldogulnak terepen és még mozgáskorlátozott gyerekek szállítására is alkalmasak.

F1: Labdába sem rúgnak idén a kisebb csapatok?

A Renault főnöke szerint a 2017-es Forma-1-es idény újabb fegyverkezési versenyt hoz, ami még esélytelenebbé teheti a független kis- és középcsapatokat.

Rozsdagyűjtő, erdőben lassan rohadó autók romantikája

Autóroncs szinte minden árokparton akad sajnos. De néha valódi értékes, ritka, veterán típusok is elhagyva gyűjtik a rozsdát a gyéren lakott területeken. Vannak akik meglátják ebben is a fotótémát, és kattintanak. Elhagyott autók gyűjteménye az Instagram oldaláról.

Mi a fene lóg ki ebből a régi Škodából?

A helyes megfejtőnek jár a kétkazettás magnó, és hozzá a “Világslágerek magyarul”.

Három BMW-st szégyenített meg ez az audis

Nem nagyon bírták az áradást a bajor gyártó modelljei, nem úgy, mint az Audi, ami úgy húzott el köztük, mintha mi sem történt volna.

F1: Kukkantsd meg az új Mercedest!

A Mercedes-csapat néhány részletfotóval készíti elő új autója, a W08-as csütörtöki leleplezését. Kék szín is kerül a járgányra.

F1: 95 százalékban új a Renault motorja

Nemcsak a Honda, a Renault is szinte teljesen új erőforrást épített a 2017-es Forma-1-es idényre. Az év végére szeretnék beérni a Mercedest.

Ennyit költhetsz a legnépszerűbb használt autóra, ha elromlik

Már jó néhány éve Hármas BMW-ből kerül a legtöbb Magyarországra, ha külföldről behozott használt autókról beszélünk, ezen belül is az E46-os sorozat a legnépszerűbb választás. Nézzük meg, hogy mennyibe kerülnek a legdrágább alkatrészek ehhez a modellhez.

Őszinte cetli figyelmezteti az autósokat Budapesten

Az üzenet egyértelmű, aki mégis oda parkol, az vessen magára.

Végzetes SMS-ek és Facebook-üzenetek

Tudjátok, min múlhat, hogy az egész család meghal a kamion pótkocsija alatt vagy sikerül megmenekülni? Én már igen: egy-két tizedmásodpercnyi kihagyáson és a kicsit mélyebbre nyomott gázpedálon.

Nekimegy a Škoda Octaviának a Hyundai i30 kombi

Minden modern kényelmi és biztonsági vezetőtámogató funkcióval rendelkezik, emellett a szegmens egyik legnagyobb csomagtartóját kínálja a Hyundai i30 kombi.

Elektromos teherautókat tesztelnek az osztrákok

Elektromos teherautók kísérleti üzemét kezdi meg városi forgalomban az MAN Truck & Bus haszonjárműgyártó Ausztriában.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.