Milliárdos rablás az olasz autópályán

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.04.09. 08.00

Kidolgozott akció során milliárdos zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban egy rablóbanda, amely Olaszországban támadt rá egy pénzszállító járműre.

Részletesen kidolgozott akció során milliárdos zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban az a rablóbanda, amely hétfőn az egyik észak-olaszországi autópályán támadt rá egy pénzszállító járműre.

A Milánó és Como közötti A9-es sztrádát csak a délutáni órákban nyitották meg újra. A rendőrség órákon át végezte a helyszínelést a Saronno-Turate szakaszon, ahol a rablótámadás történt.


A hatóságok megerősítették azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint a támadók tízmillió eurót (3 milliárd forint) raboltak el. A jármű pénzt és aranyrudakat szállított. A biztonsági őrök beszámolója szerint a rablóbanda tíz főből állt, akik akcentus nélkül beszéltek olaszul.

A támadók ötven lövést adtak le a járműre, senki sem sérült meg. Ennél többet a rendőrség nem közölt. Az olaszországi utakon és a határátkelőknél fokozott ellenőrzés lépett életbe.

A sajtó által felszerelése és módszerei miatt “katonai csoportnak” nevezett banda a reggel hét órakor tartóztatta fel egy pénzszállító cég két járművét. A banda tudta, hogy csak az egyik jármű szállított értéket, ezt vették célba.

Először a járművek mögött torlaszolták el az autósztrádát két kamion keresztbe állításával. Amikor a pénzszállító járművek vezetői észrevették, mi történik, már késő volt, két kamionnal előttük is elzárták az utat.

A Kalasnyikovval felfegyverzett rablók percek alatt, precízen, hiba nélkül dolgoztak. A jármű kinyitásához füstbombát használtak: a biztonsági őrök a füstöt látva azt hitték, a jármű ég, ezért kinyitották a vezetőfülke ajtót. A hátsó páncélajtót felfeszítették a rablók.

A rablók három autóval távoztak, majd ezeket hátrahagyva más járművekbe szálltak át. A rendőrség nehezen tudta megközelíteni a támadás helyszínét, mivel a sztrádára felhajtó utakat a rablók szögekkel szórták tele.

Forrás: MTI

Kommentek

  • sinci

    Mintha csak valamilyen filmet forgattak volna.

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

F1: Hamilton a Merci szépségére épít

Lewis Hamilton szerint a Mercedes 2017-es Forma-1-es autója mindenki másénál jobban néz ki, ezért a bajnokságban is az élen lehet a helye.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.