Elsodorta autójukat az árvíz

Eltévedt munkások mentették ki az autóból a háromgyerekes családot

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.04.09. 06.00

Ha Neal Bliss és Stephen Andrews navigációs rendszere nem romlik el, a jeges vízben lelte volna halálát a Volkswagenben rekedt fiatal anyuka és három gyermeke.

Az idei tél nem csak Magyarországot viselte meg. A meteorológiai szélsőségektől amúgy mentes Nagy-Britanniában is katasztrófa-közeli állapotokat teremtett a szeszélyes időjárás, amint azt ez a közép-angliai Rugby megyében bekövetkezett, kis híján tragédiába torkolló eset is mutatja.

A negyvenes éveikben járó munkásokat egy baleset miatt terelték le a főútról, de navigációs rendszerük megbolondult, így fogalmuk sem volt, merre járnak. 


Éppen megálltak egy híd lábánál, hogy segítség után nézzenek, amikor sikoltozást és dörömbölést hallottak. Amikor kiszálltak, borzalmas látvány fogadta őket: a megáradt patak csaknem teljesen ellepett egy kisautót, amelyben három gyermek és anyjuk küzdött az életéért.
A két férfi gondolkodás nélkül a vízbe ugrott, odaküzdötték magukat a Polóhoz, és mivel akkor már csak a csomagtér ajtaja volt a víz felett, azon keresztül menekítették ki a rémült, csurom vizes családot. Mint később kiderült, Mariel Murphy a közeli vasútállomásra tartott, útja egy gázlón vezetett volna át. 
Mivel alig egy hete költöztek a környékre, ráadásul esteledett, nem tudta felmérni, hogy a megáradt patak járhatatlanná tette az átkelőt. A gázló közepén lefulladt a hároméves Volkswagen Polo. Az ár elsodorta és egy híd lábának csapta az autót, ahol az megbillent, és elkezdett belefolyni a jeges víz. 


Az asszonynak még volt ideje tárcsázni a segélyhívót, de a vízszint gyorsan emelkedett. 
“Próbáltam megnyugtatni a gyerekeimet, hogy minden rendben lesz, de amikor már a mellkasukig ért a víz, elveszítettem a reményt. Ekkor láttam meg a hídon a furgont, és mivel az ablakemelő nem működött, ököllel ütni kezdtem az ablakot.” – emlékezett vissza az anyuka. 
A hamarosan helyszínre érkező tűzoltók szerint a két hős maga is könnyen áldozattá válhatott volna, szerencséjük volt, hogy nem ragadta őket magával az erős sodrás.

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes úja autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

Pórázon tartott Tiguan

Megfontolta, kitalálta, elvetette, újra kitalálta, legyártotta. 22 évvel a RAV4 után egy komoly konkurenst állított a SEAT az Ateca modellel a kompakt SUV-oknak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.