Bőkezű bónusz a Ferrarinál

Akár háromhavi jutalom jár mindenkinek

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.04.02. 13.00

Jól ment a szekér az elmúlt években, most gigantikus jutalommal köszöni meg alkalmazottainak a kemény munkát a Ferrari.

Azt mondják, mindig is különleges életérzés volt a Ferrarinak dolgozni. Mostantól a családi összetartozás és a csodateremtés közé érvként felvehetjük a brutális mértékű prémiumot is. 

Eleve nem rosszak a munkakörülmények, így meg pláne jó a morál

Eleve nem rosszak a munkakörülmények, így meg pláne jó a morál


Mint emlékezetes, a Ferrari különösen jól teljesített az elmúlt években. Ez a vezér, Luca di Montezemolo szerint javarészt a dolgozók elhivatottságának köszönhető. 
Mások megelégednének egy vállon veregetéssel, a Ferrari azonban ennél nyomatékosabban szerette volna kifejezni háláját. A gyártó az érintett három év mindegyikéért egy-egy hónap plusz fizetést csapott hozzá mind a kb. háromezer alkalmazott béréhez – mindenki annyi hónapnyit bónuszt kapott, ahány évet a háromból a cégnél töltött. 
Aki tehát mondjuk 2010-ben lépett be a céghez, pályakezdőként, és szerény, 1500 eurós (450 000 Ft) fizetést vihet haza (Olaszországban ebből nyilván jobban meg lehet, élni, mint mondjuk Berlinben), az az elmúlt három év után most összesen 4500 eurónyi (1 350 000 Ft) ajándékot kapott a cégtől. 
Ez az extra kifizetés nem érinti a dolgozóknak rendesen járó teljesítmény-bónuszt, amelyet egész évre elosztva, folyamatosan fizetnek ki. A gáláns jutalom mellé köszönőlevelet is mellékelt a vállalat főnöke, amelyben hasonló bónuszt helyezett kilátásba a 2013-2015-ös időszakra. 
Van egy olyan érzésünk, hogy a Ferrarinak nem igen lesznek gondjai az alkalmazottakkal a következő években. 

Kommentek

  • imi001

    Itthon meg örülhetünk ha meg kapjuk a fizetésnek csúfolt alamizsnát

F1: Bottas szigorú szabályokra számít

Valtteri Bottas úgy véli, a korábbi évek történései után a Mercedesnél szigorú szabályai lesznek a csapattársak közötti versenynek.

F1: Vettel még nem ábrándult ki a Ferrariból

Sebastian Vettel azt mondja, a tavaly, nem túl fényes idény után is hisz még a Ferrariban – előbb-utóbb csak bajnokok lesznek együtt.

Kívül-belül megújult a Škoda Rapid

Friss formavilág, xenon fényszórók, fedélzeti wifi, modernizált kezelőszervek és új motor a Škoda köztes modellcsaládjában.

Off-road buszokon járhatnak iskolába a gyerekek

Az Iveco iskolabuszok eltérnek az amerikai változatoktól, ugyanakkor jól boldogulnak terepen és még mozgáskorlátozott gyerekek szállítására is alkalmasak.

F1: Labdába sem rúgnak idén a kisebb csapatok?

A Renault főnöke szerint a 2017-es Forma-1-es idény újabb fegyverkezési versenyt hoz, ami még esélytelenebbé teheti a független kis- és középcsapatokat.

Rozsdagyűjtő, erdőben lassan rohadó autók romantikája

Autóroncs szinte minden árokparton akad sajnos. De néha valódi értékes, ritka, veterán típusok is elhagyva gyűjtik a rozsdát a gyéren lakott területeken. Vannak, akik meglátják ebben is a fotótémát, és kattintanak. Elhagyott autók gyűjteménye az Instagram oldaláról.

Mi a fene lóg ki ebből a régi Škodából?

A helyes megfejtőnek jár a kétkazettás magnó, és hozzá a “Világslágerek magyarul”.

Három BMW-st szégyenített meg ez az audis

Nem nagyon bírták az áradást a bajor gyártó modelljei, nem úgy, mint az Audi, ami úgy húzott el köztük, mintha mi sem történt volna.

F1: Kukkantsd meg az új Mercedest!

A Mercedes-csapat néhány részletfotóval készíti elő új autója, a W08-as csütörtöki leleplezését. Kék szín is kerül a járgányra.

F1: 95 százalékban új a Renault motorja

Nemcsak a Honda, a Renault is szinte teljesen új erőforrást épített a 2017-es Forma-1-es idényre. Az év végére szeretnék beérni a Mercedest.

Ennyit költhetsz a legnépszerűbb használt autóra, ha elromlik

Már jó néhány éve Hármas BMW-ből kerül a legtöbb Magyarországra, ha külföldről behozott használt autókról beszélünk, ezen belül is az E46-os sorozat a legnépszerűbb választás. Nézzük meg, hogy mennyibe kerülnek a legdrágább alkatrészek ehhez a modellhez.

Őszinte cetli figyelmezteti az autósokat Budapesten

Az üzenet egyértelmű, aki mégis oda parkol, az vessen magára.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.