Vonzza az autókat az elátkozott ház

Hajszállal kerülték el a milliárdos károkat

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.28. 06.00

Csak idén háromszor romboltak le autók egy chicagói háztömböt. Ebből kétszer pontosan ugyanoda csapódott be egy elszabadult jármű.

A chicagói Hinsdale-ben működő Steinway zongoraszalon mostanában különösen nagy forgalomnak örvend – illetve dehogy örvend. 

Három nap alatt kétszer hajtott be ugyanis autó a méregdrága hangszerekkel telezsúfolt eladótérbe: először egy Honda Civic törte át a bejáratot, majd negyvennyolc órával később egy Lexus zúzta szét az addigra megjavított ajtót, és szórta meg üvegszilánkokkal az üzlet tulajdonosát és éppen ott tartózkodó ügyfelét. 
Az első esetben műszaki hibára hivatkozott a sofőr, a második balesetet azonban vélhetően emberi tévedés okozta: a vezető, egy 64 éves hölgy, vélhetően a fék helyett a gázpedálra lépett, vagy elfelejtette parkoló fokozatba tenni a sebességváltót. 
Vonzza az autókat az elátkozott ház 1
Csak idén háromszor romboltak le autók egy Chicago-i háztömböt. Ebből kétszer pontosan ugyanoda csapódott be egy elszabadult jármű.


2001 óta összesen nyolcszor ütközött autó a Washington utca ezen háztömbjének. A zongoraszalonba becsapódó két autó volt a hatodik és a hetedik – pár nappal később ugyanis egy egykori étterem homlokzatát törte át egy nyugdíjas hölgy Mercedes ML500-asa. Ő konkrétan emlékezett, hogy rossz pedált nyomott, úgyhogy ellene (a korábbiakkal ellentétben) a rendőrség eljárást kezdeményezett. 

Az elátkozott háztömb titka vélhetően speciális elhelyezkedésében keresendő: a Washington utca egy dombon ível át, és a kérdéses épületek a tetőn állnak, viszont az utca az irányukba lejt. Parkoláshoz tehát először nagy gázzal kell érkezni, majd gyorsan lassítani – a jelek szerint ez már kellően összetett feladat ahhoz, hogy megzavarja a vezetőket. 

A hangszerszalon tulajdonosa elmondása szerint a kár nem jelentős, de ez csak a véletlennek köszönhető: mindenesetre a Steinway zongorákat (amelyek darabonként több millió, sőt akár százmliió forintos értéket képviselnek) mindenesetre beljebb költöztette az utcafrontról.

Kommentek

  • kocogok

    Van aki tud vezetni és vannak akik nem …
    Hogy lehet probléma egy emelkedő, meg egy lejtős út?
    Elvenni a jogsijukat!
    Így akár embert is ölhetnek ezen az alapon!

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.