Nem örült a rendőr a túlélőnek

Felettese szerint nem hibázott

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.26. 06.00

Szomorú smiley-val nyugtázta egy rendőrnő az áldozat felépülését: azt mondta, jót tett volna előmenetelének, ha halálos véget ér a baleset.

Amikor a tizenkilenc éves Laura Thomas súlyos autóbalesete után felébredt a kómából, egy emberként ünnepelt vele a környezete – illetve majdnem. Az ügyben nyomozó rendőrnő számára szerencsésebb lett volna, ha örökre elalszik, az ugyanis komolyabb szakmai tapasztalatot jelentett volna számára.


A rendőr szokatlan reakciójára azután derült fény, hogy Laura Thomas apja erre vonatkozó jogával élve teljes körű tájékoztatást kért a baleset és a nyomozás körülményeiről. Ekkor derült ki, hogy a lánya 2010-es balesetének ügyében nyomozást folytató rendőrtiszt egy belső e-mailben csalódottságát fejezte ki az ügy végkimenetele miatt.

Az, hogy Laura Thomas túlélte a balesetet, valóban a csodával határos volt. Az észak-kelet angliai lány egy közismerten rossz minőségű, kátyúkkal szabdalt úton közlekedett nap mint nap. Két éven keresztül semmi baj nem történt, ám a végzetes napon lehajtott a kijárt útpadkára, egy keréknyom megdobta autóját, és az felborult. Laurának betört a koponyája, eltört három nyakcsigolyája, és három helyen bevérzett az agya. 24 órán át volt kómában.

A felháborodott apa érthető módon panaszt tett a rendőr ellen, aki bocsánatot kért. Felettesei szerint ezzel le is van zárva az ügy: a rendőrség nem hivatalos előmeneteli szokásai szerint azok a tisztek, akik már találkoztak halállal (és annak traumatikus következményeivel) járó ügyekkel, jobb eséllyel léphetnek feljebb a ranglétrán, mint aki még nem esett át ezen a nyomasztó tűzkeresztségen.

A meg nem nevezett rendőrtiszt főnöke szerint beosztottjának reakciója érzéketlen, de érthető volt, ezért nem marasztalják el.

Kommentek

 • jimmy49

  Hmm!!!

 • montsenior 10

  Kár hogy a rendőrnő nem szerezte meg az orvosi diplomát/kellett volna??/.Hibázott az igaz, azonban néha az orvos is vét hibát gondolom nem csak nálunk OTT! is.A felettesei magatartásával vele szemben méltányos.

 • Guevara

  Született politikus…

 • Elvira78

  Nem tartom szerencsésnek a rendőrök előmenetelét a balesetek tragikus végkimenetelétől függővé tenni.

 • epipapi

  Cukrot neki!

 • megint

  Segítsen valamelyik kezdő kollégájának, és hajtson neki egy fának 200-al, így a kezdő rendőr abban a “szerencsés” helyzetben lesz, hogy lát végre halottat , és így könnyebb lesz az előremenetele. Nem tudom melyik a nagyobb faszkalap, a rendőr, vagy a felettese.

 • kirudi

  Egy rohadt tuskó az ilyen rohadna meg a karrierjével és az előmenetelével együtt. azt kivánom neki hogy egy családtagjánál jöjjön össze neki a vigyorgó smile! Good evening!

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

F1: Gyönyörű autót tervezett a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2017-es autója az egyik “legcsinosabb”, amit valaha tervezett a csapat.

Minden benne van az új Volkswagen Golfban

Kipróbáltuk a felfrissített Golfot! A jóból még jobb lett, a vezetői asszisztensek és a műszaki megoldások száma és fajtája luxusautókat idéz.

F1: A sztármérnök is kevesebb előzést jósol

A Red Bull sztártervezője, Adrian Newey szerint a 2017-es Forma-1-es szabályok továbbra is egészségtelen mértékben jutalmazzák majd a motorerőt, emellett az előzések számát is csökkentik.

A múltba megy előre a kínai szupersportkocsi 

Olasz formatervvel érkezik a kínai Techrules fantasztikus sportautója. A múltidéző vonalak mögött fejlett elektromos hajtáslánc-technológia rejlik.

F1: Hamilton magyarázkodni kényszerült

Lewis Hamilton hétfőn tisztázta a hétvégén a csapaton belüli adatmegosztással kapcsolatos nyilatkozatát. Nincs baja a Mercedesszel és Valtteri Botasszal.

F1: Minden ellenféltől fél a Mercedes

Hiába nyertek zsinórban három világbajnoki címet, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a 2017-es idény előtt majdnem ugyanúgy tart minden riválistól, mint amikor először munkába állt.

Elegáns lett a legújabb Forma-1-es autó

A Sauber-csapat megmutatta 2017-es Forma-1-es modelljét, a C36-ost. A svájci alakulat jubileumi festéssel ünnepli 25. F1-es idényét.

A Lada nyugati hódításának nyomát fotózták Magyarországon

Ha ez a Zsiguli mesélni tudna! Biztos kalandos út vezetett a szovjet gyárból Angliába, majd valahogy a magyar utakra.

F1: 2020-ig maradnak a Mercedes-főnökök

A Mercedes-csapat két vezetője, az elnök Niki Lauda és a csapatfőnök Toto Wolff szerződést hosszabbított.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.