Emberrablásra csábít az indiai autóreklám

Rosszul sült el a Ford kampánya

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.25. 06.00

A csomagtartóba zárt, megkötözött nőket ábrázol a Ford legújabb indiai reklámkampánya. Humorosnak szánták, országos felháborodás lett belőle.

“Hagyja maga mögött a gondokat” – így szól a Ford Figo indiai reklámkampányának üzenete, és eddig rendben is volnánk.


Csakhogy a kreatívoknak elgurult a gyógyszerük, és nem tudtak leállni. Három változatot is készítettek: az egyikben Silvio Berlusconi, a másikon Paris Hilton, a harmadikon Michael Schumacher szerepel – persze karikatúraként. Mindegyiküknek más és más gond nyomja a vállát: a volt olasz államférfi a szexbotrányában ellene tanúskodó nők miatt aggódik, a szálloda-örökösnek az értelmetlen botrányokban lassan fölé emelkedő Kardashian nővérektől nem jön álom a szemére, míg az F1 pilótát a fiatal konkurensek nyomasztják – de sebaj, a Ford Figo csomagtere elég tágas ahhoz, hogy akár mindegyiket elnyelje.

Eddig a tények. A sajátos kreatív tartalom miatt valószínűleg Európában is felvonnánk a szemöldökünket, Indiában azonban, ahol valóságos nemzeti sporttá vált a nők tervszerű elrablása, bántalmazása, megerőszakolása, különösen mély felháborodást váltott ki a reklám.

Hogy a kampányt sikerült-e még a megjelenés előtt leállítani, vagy végleg elásta magát a kreatív csapat és vele együtt a Figo is, nem tudni. Az biztos, hogy a Fordnak hosszan kell majd esedeznie a nők bocsánatért Indiában (feltéve persze, hogy az egész nem valami időmilliomos grafikus internetes tréfája, és szó sincs provokatív reklámról).

Figo, mint Fiesta


A Ford Figo lényegében egy elöl-hátul átrajzolt, más motorokkal szerelt, előző generációs (2002-2009) Ford Fiesta. Az autót Indiában 2010 óta forgalmazzák, ezen kívül Mexikóban (Ford Ikon néven), Dél-Afrikában és a Közel-Keleten is kapható. Csomagtartója 284 literes, ami a városi kisautók körében tíz évvel ezelőtt kiemelkedőnek, ma már inkább csak jónak számít.

Kommentek

  • jimmy49

    Az önhibájukon kívül szűzen maradt nőegyletvezetők felháborodtak.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.