Mókusmentés a motortérből

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.23. 08.00

Annyira megszerette mobil otthonát egy mókusmama, hogy fészket rakott a motor mellett. Amikor szervizre vitték az autót, halkan visító meglepetés érte a szerelőket…


A mókusok és egyéb rágcsálók előszeretettel ütnek tanyát az autókban. A motortér számukra védett, órási, zegzugos odú, amely ráadásul tele van a folytonosan növő metszőfogaik koptatásához elengedhetetlen, kemény dolgokkal. Bizony, a mókusok nem gonoszságból rágcsálják miszlikbe autóink elektromos hálózatát, víz- és fékcsöveit, bár a több tízezer forintos károk joggal teszik érzéketlenné az autótulajdonost a vörös bundás lomblakók dentális problémái iránt. 

Az ibseni problémakört a mókusokra kiterjesztve azonban felmerül a kérdés: felelősek-e a gyermekek szüleik bűneiért? Tehet-e arról az újszülött mókus, hogy anyja-apja tönkre vágta egy család autóját? 
Az Arlington-i Állatvédő Liga tagjai szerint nem, ezért amikor egy szerelő értesítette őket arról, hogy potyautasokat talált egy ügyfél autójában, azonnal a helyszínre siettek, és megmentették a még zárt szemű újszülött mókusokat, amelyeket egy visszaszoktató rezervátumban nevelnek majd addig, amíg elég erősek nem lesznek ahhoz, hogy szabadon engedjék őket. 
Ez a szabadon engedés persze kétélű fegyver: Észak-Amerikai nyugati partvidékén tömegesen élnek a mókusok és egyéb rágcsálók, különösen vidéken okozva súlyos károkat. Az emberek ezért előszeretettel vadásszák őket, a vadból pedig főzni szokás: Virginia állam egyes területein évszázados hagyományai vannak a mókushúsból készített ételeknek.

Kommentek

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.