Megjósolta percekkel későbbi halálát

Valóra vált a riadt lány Facebook-bejegyzése

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.21. 06.00

Rettegve küldte el utolsó üzenetét az autó hátsó üléséről a 14 éves lány. Apja merev részeg barátja a következő kanyarban halálos balesetet okozott

“Azt hiszem, meg fogok halni, szeretlek titeket” – ezt állt abban a Facebook bejegyzésben, amelyet Kayleigh Lawrie élete utolsó perceiben írt. Előtte sírva könyörgött apjának, hogy engedje kiszállni az autóból, de az ráförmedt, hogy ne legyen hülye.

Rettegve küldte el utolsó üzenetét az autó hátsó üléséről a 14 éves lány. Apja merev részeg barátja a következő kanyarban halálos balesetet okozott

Rettegve küldte el utolsó üzenetét az autó hátsó üléséről a 14 éves lány. Apja merev részeg barátja a következő kanyarban halálos balesetet okozott


Steven Hayter barátjával, Scott Lawrie-val, annak 14 éves lányával, Kayleigh-vel és egy hasonló korú iskolásfiúval együtt a bankba igyekezett, amikor bekövetkezett a baleset. Nem kellett különösebb jóstehetség ahhoz, hogy bárki észrevegye a közelgő tragédiát: a sofőr járni is alig tudott, olyan részeg volt.

A későbbi rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy Steven Hayter, aki mellesleg veszélyes áruk fuvarozására szakosodott, hivatásos gépkocsivezető volt, előző este faluja kocsmájában megivott négy korsó sört, majd autóba ült, bement a városba, és ott folytatta: további négy sör, valamint számtalan dupla vodka gurult le a torkán.

A hajnalig tartó tivornyázás után reggel felkelt, megivott két nagy pohár bort, majd kocsiba pattant. Még be sem melegedett a motor, amikor már leszorított az útról egy kisteherautót, és kétszer majdnem maga is leborult az árokba.

Áldozat és gyilkosa

Áldozat és gyilkosa


Amikor beállt tankolni, nekiment a kútoszlop betonszegélyének, majdnem nekitolatott egy autónak, és gázolajat akart tankolni benzines Cliójába.

A fiatal lány innen küldte utolsó üzenetét a Facebookra. Amíg Hayter fizetett, könyörögni kezdett apjának, hogy szálljanak ki, de az nem engedte.

A kúttól csikorgó kerekekkel, versenyzői stílusban indult el a részeg sofőr. Még a településen belül 100 km/óra fölé gyorsított, majd amikor lehajolt, hogy felvegye a földről leesett cigarettáját, az autó lehajtott az útról. 20 métert repültek, majd egy árok alján kötöttek ki.

A hátul ülő Kayleigh Lawrie azonnal meghalt.

A tavaly nyáron bekövetkezett tragédiát követő bírósági eljárást most zárták le. A sofőrt, akinél a baleset után négy órával a megengedett véralkoholszint csaknem kétszeresét mutatták ki, hat év börtönre ítélték, és két évre bevonták a jogosítványát. Az elhunyt lány apjának szerepéről a tárgyaláson nem esett szó.

Holnap kezdődik a Forma-1-es Maláj Nagydíj. Itt vannak az első képek a helyszínről.

Kommentek

 • Dino871

  6 év????!!!!!!

  Ezeknek tényleg teljesen elmenet az eszük???!! Hát ezt nem hiszem el…..
  szerencsétlen lány…megint a vétlen…

 • prs

  “A gyilkost hat év börtönre ítélték, és két évre bevonták a jogosítványát.”
  Példás szigor, gratulálok.

  (Mert ez már nem ‘baleset’ volt, csak idő kérdése volt, mikor hal meg valaki, de tudni/érezni lehetett. Az apját miért nem büntetik, amikor ő is felelős a lánya haláláért, amikor nem engedi kiszállni egy részeg állat autójából.)

 • LEDes Pisti

  6 év börtön, de a jogsi 2 évre van elvonva. Akkor 2 év után vezethet a sitten? Nem. Akkor miért nem az is 6 év tiltás? Hülye itéletek!

 • montsenior 10

  Led es Pisti.Tudom miért csak 2évre vonták be jogositványát.Tudja jó magaviseletért megharmadolják ezt az abs csekély büntetést is.Lehet hogy a törvényeik jók,de hogy mely esetekben milyen elgondolások alapján a biróság ill: az esküdtszék miként dönt az már erősen kétséges.Hazai /bocsánat hogy szóba hozom/a pécsi ügy vádlottja /B. KATA/ gyilkosa remélem nem ussza meg ilyen olcsón!!.

 • epipapi

  Ott is léteznek felháborító ítéletek!

 • keeperbk

  1. a harmadolás nem 1/3-ra csökkentést jelent, hanem 1/3 idő elengedését.
  2. A büntetés mértéke teljesen reális. Részben azért, mert nem rossz szándékkal követte el a cselekményt, sőt, amikor már igazán részeg volt, valószínűleg a legkevésbé sem gondolta, hogy veszélyezteti a saját,- és mások életét. Ha erre 10 évet vagy annál többet adnának, akkor az életfogytig tartó börtön is kevés lenne azoknak, akik józanul, előre megfontoltan pl. anyagi javakért ölnek meg valakit/valakiket, hidegvérrel.
  3. Ennek az embernek el kell viselnie 4-6 év börtönt, egész életében együtt kell élnie azzal, hogy felelőtlenségével megölt egy fiatal embert, aki ráadásul a barátja lánya volt, ezen kívül a saját élete sem lesz már soha normális. Én azt gondolom, hogy ennyi büntetés egy ittas vezetésért épp elég.
  Ha belegondoltok, tökrészegen nap mint nap ezrek vezetnek a világban. Ők kizárólag a szerencséjüknek köszönhetik, hogy vagy büntetlenül, vagy némi pénz árán megússzák. Neki nem volt szerencséje, és oda is lett cserébe az egész élete. Valószínűleg őt magát sem érdekli már, hogy 6, vagy 8 év a börtön.

 • emiliohun

  Mi ez a marhaság megint hogy megjósolta a saját halálát. Ha én beülnék egy ilyen ittas ember mellé a kocsiba én is sejteném hogy ennek nem lesz jó vége és szerintem ezzel mindenki így van.

 • Erzsi

  Szörnyű. de a kényszeres elvonóról semmi hír!

 • teedyy

  keeperbk az alkohol fogyasztása szándékosságnak minősül!!!

 • Dino871

  keeperbk !!

  Igen?!
  Egész életében együtt kell élnie a bűntudattal…..és az a lány??!!!!!
  Ő mivel éljen együtt??!! Ő meghalt 2 barom miatt. Az meg hogy valaki 1 teljes napja vezet tök részegen szerinted nem szándékos??!
  Azon gondolkodj el hogy mérlegelnél akkor ha mondjuk te lennél a lány anyja!!

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.