Képriport a magasból – Így bénult meg az M1

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.03.16. 08.15

Március 15-én rengetegen rekedtek az autópályákon talán a legkritikusabb helyzet az M1-esen alakult ki. A levegőből így néztek ki a hóban rekedt járművek. Fotók!

2013. március 15-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság munkatársai helikopterre telepített speciális légifelderítő berendezéssel repülték végig az M1 autópálya legveszélyeztetettebb szakaszait, és információkkal segítették a mentésirányítást végző operatív törzsek munkáját.

A rendőrségi helikopteren utazott az ORFK légifotósa, H. Szabó Sándor is, aki az M1 autópálya Ács és Máriapuszta közötti 25 kilométeres szakaszát fotózta, alább a képek.

Kommentek

 • TéGé2

  Látom működött a “mentősáv”

 • L.Rómeó

  minden mükködöt ahoty kel enél töbet kormány nem tehet kiváló az osztályzat
  skandináviában oroszországban és kanadában sem menek ha havazik

 • Mahler

  Mindent lehet, csak viccelődni nem ez elmúlt 48 órával. Olyan idő tört ránk, amit csak előre gondolkodó, szakmailag jól képzett emberek tudtak előre, a meteorológusok megtették, amit lehet.Ezt a jó előre kiadott figyelmeztetést mindenki másként értékelte. A négynapos “pihenőnap” előtt mindenki haza akart menni, az emberek nagyrésze nem figyelhetett kellő képpen, hogy milyen borzalom készül. A média ugyan elmondta a mindennapi időjárás jelentést, de nem “ordított” úgy ahogy kellett volna! Ilyenkor az kell, mert csak a kiáltásra figyelnek az emberek. Munka közben nem néznek tv-t az emberek és a rádiót sem hallgatják olyan intenzítással, ilyenek az emberek napközben, munka közben, tanulás közben! Ezek emberi tényezők, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. 14-én éjszaka nagyon sokan feltették nekem azt a kérdést, hogy “mi a fene történik, hogy ilyen idő van?” Mikor mehetünk tovább?Mi lesz, ha elfogy a benzinünk?-és még sorolhatnám a kérdéseket, de ilyenkor minden megnyugtató szó sokat jelent! Nem szabad szidni senkit, segíteni kell, ahogy erődből telik!! A baj okát nem akkor kell megbeszélni, amikor el kell hárítani, hanem amikor megszünt a veszély. Hétfőtől talán viszonylag egészséges lesz az ország úthálózata, áram ellátása, élelmezése, de addig tessék segyteni, aki ahol és ahogy tud. Ez emberi kötelesége mindenkinek. Késöbb lehet és kell is arról beszélgetni, hogy mit lehetne és mivel! jobban csinálni, ha 15 évenként ránk tör egy ilyen ítéletidő! Láttam és hallottam felelőtlen döntéseket, ordítottam, amikor kellett-mert kellett! és azt gondoltam, ez vezet eredményre. Most másból sem áll a TV-rádió, mint a hóból és hóból. Nem tisztem és nem is akarok felelőst keresni, de ilyen esetekre lettek volna elgondolásaim, amit kis csapatommal meg is tettem- és sokkal nagyobbal is meg tudtam volna tenni. Mindenki gondolkozzon el azon, hogy mit tett ebben a természeti csapásban és mit tehetett volna.

 • Holiday

  Mahler!
  Az emberek semmit nem néznek és nem olvasnak. A környezetemben mindenki tudta, várta az ítéletidőt. Én mégis majdnem nekiindultam, tudod, hiszen váltottunk levelet. Esetemben győzött a józan ész, sok hülye meg még akkor is megindult, amikor már nyilvánvaló volt, hogy értelmetlen.
  Nagyon jó barátom rekedt Fehérváron 2 éjszakára. Beszéltem vele, ő senkit nem okolt.

  Örömmel olvasom higgadt soraidat, amivel egyet is értek, csak azt nem tudom elfogadni, amit arról írsz, hogy nem juthattak hozzá az információkhoz az emberek. Az internet korában ez nem kifogás. 2013-ban gyakorlatilag minden információ elérhető írott, vagy elektronikus úton.

  Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki közreműködött a helyzet megoldásában.

 • TéGé2

  Azért mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ott van az a mentősáv, pár csapatszállítót végigküld a hadsereg és az emberek meleg helyen tudják tölteni az időt ameddig elmúlik a veszély. A hadsereg helyében -ha már úgyis ott voltak- én beküldtem volna egy bat2-est, hogy csináljon mentősávot, utána meg össze lehet szedni az embereket. Szükségállapot, az emberélet az első stb… Akinek nem tetszik, hogy kicsit meglapul a kocsija, az meg kap még egy szép kerek büntit is, amiért akadályozta a hatóság munkáját (osztrákoknál ez 2200 EUR-t jelent).

  Még szerencse, hogy nem vagyok valami nagyrangú tiszt ;)

 • PluginHibrid

  1értelmű, hogyha nem lettek volna kamionok az utakon akkor nem lenne most miről irni…

  Sajnos most ŐK kapták a Minden Rossz Okozója címet !!!

 • PluginHibrid

  “pár csapatszállítót végigküld a hadsereg és az emberek meleg helyen tudják tölteni az időt ameddig elmúlik a veszély. ”

  Ez így is volt, csak 15 órával később mint kellett volna.

  Az más kérdés, hogy rekord lassan gyűjtötték be az embereket…

 • ACC.600

  Kim Jong-un-ék is kivonultak.

  http://9gag.com/gag/6817824

  Jó gag. Magyarország helyzet megoldó képessége egyenlő a nullával.
  Hol vanak a hófogók?
  Hol vannak a 3 méter magas zajvédő kerítések? (amik felfogják a havat is)
  Miért nincs még mindig mentősáv középen?
  Március 15-én (ünnepnapon) miért közlekednek kamionok?
  Március 15. Ünnepnap. Az ország 80%-a pihenhetett volna otthon. Most meg siránkoztak, a hóban rekedtek. Az nagyon megy. Szánalmas ez magas fokon. Európa megint jót röhögött.
  Ázsia jóval nagyobb mint azt a térkép jelöli.

 • Holiday

  Plugin, te hány lapát havat dobtál odébb az emberek kimentése érdekében? Vagy csak a meleg szobában vagy ennyire okos? Hány embernek vittél forró teát, hány embernek vittél pkrócot?

  Ja, hogy nem a te dolgod? A pofázás bezzeg az.
  Egy valamit nagyon “elqrt” a katasztrófa védelem: nem azonosították be IP cím alapján ezt a sok kurva okos, net előtt kritizálgató, okoskodó hülyegyereket, s nem zavarták ki őket szélfogónak. Ez nagy hiba volt.

 • L.Rómeó

  acc nem érted
  az utat akor kel használni mikor lehet.
  az embereknek tuddniuk kel mikor és hogy. és szolniuk kel álampogársági kötelezettségbö utkezelőnek hogy mi jön. mert az emberek tutták hogy mi jön 4 napja.
  a kamionokat jolirrtad. ki kel tiltani az országbol. flangálnak az utakon céltalanul eztet énis megfigyelltem.
  aztán nemnézik hogy nincs lesózva az ut és tükörjég van. ara van mentség miért nem volt sózva. arra nincs hogy mitkeresnek 14.én az utakon mikor 15.e ünnep. flangállnak.

  holiday tessókám sztem lapátolás közben irrt mostis. a sok hüle meg othonrról irogat, kivelük hófógónak eztet mekis irrta jol.lehet hogy ép ezért szedte le a hofogókkat az utkezelo.hogy ne kopjon a nagy hótol.

 • L.Rómeó

  amuty meg biz a vezérünkben. egy vérmagyar eztet teszi nincs ok agodalomra. és kivválóan cselekettek a kezdetektöl. az a só kellhet jövőre is ere nem gondolkodsz?

 • ACC.600

  Ráadásul 1 hete írták mindenhol, hogy a közútkezelő felkészült. Erre ide kell hívni az osztrákokat havat tolni. Szánalom. Ez már jó pár évvel ezelőtt is az volt, amikor Szentgotthárdon egy srác felhúzta magát a templom toronyra délben és este 7-kor tudták leszedni, mert Ausztriából kellett darut hívni. Addig ott lógott.
  Ez a szintű visszamaradottság példás.
  Nyugat-Európában sem a “hülyegyerekeket” küldik ki havat fogni. Egyszerűen meg van az ehhez szükséges felkészültség, gépállomány. Nem kell magyarázkodni utána, nincs jelentősége.
  Megelőzhető lett volna és akkor nem kell pokrócozni, teázni mint 1960-ban.
  Mint február elején leesett 20 cm hó, akkor is csak vakarta Tarlós a fejét kínjában az Este c. műsorban. Másnap a híradóban meg elismerte a felkészületlenséget.
  Jó pár száz EUR adót fizetek, de cserébe olyan utakat és szolgáltatást kapok. Ez a különbség.

 • menőmanó

  Szánalmas ez az országvezetés minden téren.
  Bármibe fognak ill. kéne valamit csinálniuk, abba beletörik a bicskájuk Miért is? Azért mert alkalmatlan, dilettánsokat ültetnek vezető pozíciókba, mert nem a hozzáértés hanem a cimboraság elvhűség a lényeg.
  Arcátlanul hazudoznak, mellébeszélnek még akkor is amikor a már teljesen egyértelmű a dilettantizmusuk. Élő példa a busszal szállított önkéntesek esete, de az a “vicces”, hogy még mindig van egy két agyatlan droid, aki hisz nekik és a pártjukat fogja. Ide is írogat egy.
  El akart indulni az a szerencsétlen (röhögtem is magamban), csak gondolom nem egyedül él, így szerencséjére voltak körülötte értelmes egyének (belőle ki nem nézem) akiknek köszönheti a jó sorsát.

 • HakapesziM

  Tegnap jöttem haza kamionnal Svédországból. Tudható volt, mi lesz, mondta a rádió, a svédek is odafent, Nyugat – Európában is már nehéz volt a helyzet. A cseh határon kicsit okoskodtak, visszafordított a rendőr, második kísérletre átengedtek, Rajkának nem lehetett menni, eljöttem Parassapusztának.
  Valaki írta, céltalanul közlekednek a kamionok. Na igen, jobb dolgunk sincs, céltalanul utazgatunk.
  Tudom, látványos ha keresztbeáll egy kamion, nehezebb menteni, nagytestű jármű, elállja az utat, de tapasztalatom szerint sokkal több bajt okoznak a rutintalan úrvezetők. Csak egyet említek, nincs lánc minden autósnál. Nálam mindig van, télen 7 db. Ahol személyautó elmegy, ott én is, üresen nem biztos, de rakottan elmegyek.
  Tudni kell, ha valaki nem tudná: nincs elég parkoló. Normál körülmények között sem, rossz idő esetén meg főleg nincs hova irányítani ennyi kamiont.

 • littler

  A céltalanul flangáló kamionosokat erősítettem én is.Amúgy azért voltunk az úton,hogy a gyökereknek otthon mindene meglegyen,a szék amiben ül, a számítógép amin osztja az eszet,meg a chips amit zabál hozzá.egy hétre megállnánk megdögölne a világ. előbb gondolkozz mielőtt írsz.Ja és 30 km-re voltam otthonról és 14.én álltam meg az autópályán.eszembe sem volt tönkretenni az állami ünnepet

 • Kempelen10.

  menomano rolad mindenki tudja, hogy egy retkes kommunista-liberalis buziberenc vagy, nem kell ilyen propagandat folytatnod. meghallgattuk a hulyesegeidet, mehetsz anuszt tagittatni ratyi gyerek. mar nem erdekel senkit a taho frocskolesed.

 • Kempelen10.

  littler, ezert a szovegert szivem szerint beleb…nek az arcodba egy jo nagyot. meg akkor is, ha egyebkent nagyra tartom a kamionopsokat. nem azert, mert nelkuletek ehen halnank, hanem azert, mert ugyesen lopjatok a gazolajat.

 • Kempelen10.

  hakapeszi! es azokkal a kollegaiddal mi volt a helyzet, akik nyari gumin benaztak?

 • L.Rómeó

  egyet értek kempelenel ahoty hollidayval is
  eszt jolmekmonttad fasza gyerek vagy
  aki elakadt a tükröjégen annak belebaszni az arcábba jonnagyot
  mer lopta az olajat
  a kető igy kappcsolodik egy máshoz.

  menomano mek komm.ista mer nemszeret a hóbban fagyosskodni
  egyet értek
  kempelen beállhatsz holliday és mellém csapattag vagy

 • L.Rómeó

  utyérzem mi naggyon kemény raj gyerekek vagyunk és nagyon képzeltek is pappirunk is van az iskolábol ezzér láttyuk illyen jol átfelé a dolgokat

 • menőmanó

  Kempelen10.
  Nem vagyok kommunista, csak nem szeretem a hozzád hasonló agyatlan, szemellenzős barmokat.
  Neked karámban lenne a helyed, hogy ne szennyezd a jelenléteddel a környezeted.

 • Kempelen10.

  Hogyne lennél liebárlkommunista. Olvasom, amiket összeírsz ember, a legostobább dánielpéteri gondolatok. :-DDD
  Nem te loptad el kádár fejét, jól mutathat a kredencen!

 • L.Rómeó

  nem akkarok beléfojjni a vitatkozásotokkba deja komunizmus mindigis libberális volt eztet mindenki tuggya
  ne tagaggy menömano
  ostoba vagyol mink pedig okossak
  gyere holliday mer kempelen nembirrja egyedüll

 • L.Rómeó

  az álam mindenet joll csinált eztet minden igazmagyar láttya csaka vak nem láttya meka a liberálkomm.nista
  hofogok nem koptak a széltól-hótól só nem let pazarolva a havazás előt.

 • Holiday

  Én csak köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki nem a meleg szobából okoskodott, hanem tett is valamit az ügy érdekében. Függetlenül attól, hogy éppen milyen minőségében tette. Azt örömmel olvasom, hogy “elméleti szakemberből” van bőven az országban, gép előtt ülve nagyon sok a “hozzáértő”.

  Úgyhogy kösz mindenkinek.

 • L.Rómeó

  ezeris örültünk tessókám mikko péntek szombat vasárnap is hazafutottál irrni pedig lapáttal nehhéz lehet 150km röl
  dete birod mer kemmény gyerek vagy tessókám

 • L.Rómeó

  moshogy irrod szeretetvezérünk és vezetöi terve az lehetet hogy összekovácsojja a népet akik széthuznak a liberális komm.nisták miat
  ha a baj elöt sóznak és nem szerellikle a hófogót akor let vóna alkalom bizonyittani ezeknek az álampolgároknak?
  hát nem
  othon fecsérelték vona az idejüket egymást marva
  ezt most jolkivétték

 • L.Rómeó

  köszönet sorban:
  vezérünknek
  neked
  narancs álampolgároknak akik segitettek
  narancs álampolgároknak
  töbi álampolgárnak aki segitet

 • Holiday

  :-)

 • L.Rómeó

  és tallán a prolliknak akkik segitettek de nekik nem szives en ők nem igazmagyarok

 • Holiday

  Rómeó, szerintem a szerkesztők nagyon fognak utálni téged, hogy folyton takarítaniuk kell utánad. :-)

 • littler

  Ha csak ez a bajod, gyere kamionozni és lopj te is gázolajat.Hátha ettől helyre billen a lelki békéd.Igazi magyar vagy gratula.

 • Holiday

  Littler, te támadtál. Emberünk reakcióját szinte provokáltad. Semmivel nem volt bántóbb az okozat (ő), mint az ok (te). Amit te írtál, az is tipikusan magyar volt különben.

  Nincs mit a szemére vetned. Inkább nyugodj meg, kár idegeskedni, nem ér annyit az egész.

 • Macan

  Igen magyar módra egymást szapulni….
  A cikk a hóakadályról van!!!
  Arról hogy a pályakezelő a bliccelőkre 3 rendőrautót küld de amikor már 2 hete tudták milyen hó lessz akkor a hókotrókat nem küldték ki!!! Az osztrákoknak kellet megfelelő öszzkerékhajtásos kotrókat küldeni hogy a késve kiérkezett és elakadt magyar kotrókat húzzák ki a torlaszokból!!
  Igaz orbáncnak jól jött egy kis önreklámozáshoz….és az 50.000 napidíjj felvételéhez!!!

 • Macan

  Igaz nézve a képeket az autósok is tehetnek rólla .. valóban magyar módra az egyik erre a másik arra állt le de van akik párhuzamossan egymás mellet mind a három sávot foglalták el!!!
  Így még a mentést is kizárták/akadályozták!!
  DE mint írtam..ha folyamatossan takarították volna nem lettek volna hóátfúvások és baj sem!! Ilyen sehol nem volt hogy Európa “ütőerén” napokig leáll a forgalom!!
  Mi lenne például Horvátországban ahol mindennapos télen a méteres hó!!!

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.