Titkokat szippantott be Google autója

Nem csak fotókat rögzítettek a panorámakamerás autók

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.03.14. 14.00

Másfél milliárd forint értékű bírságot fizet a Google, mert a Street View projekt során adatokat rögzített a jelszóval nem védett wifi hálózatokról.

Másfél milliárd forint értékű bírságot fizet a Google, mert a Street View projekt során adatokat rögzített a jelszóval nem védett wifi hálózatokról.

Másfél milliárd forint értékű bírságot fizet a Google, mert a Street View projekt során adatokat rögzített a jelszóval nem védett wifi hálózatokról.


A Google szánja-bánja, de mossa kezeit: állítólag egy szoftverhiba okozta, hogy az Egyesült Államokat feltérképező autói menet közben szivacsként magukba szívtak minden, védelem nélkül a levegőben terjengő adatot. A szövetségi ügyészi hivatal szerint bankszámla-adatok, internetes jelszavak, egészségügyi információk és hasonlóan érzékeny, szigorúan magán jellegű információk kerültek a Google birtokába 2008 és 2010 között.

A Google ígéretet tett arra, hogy maximálisan együttműködik a hiba kijavításán, beleértve a megszerzett adatok végérvényes törlését, valamint munkatársainak ide vonatkozó adatvédelmi oktatását. Az internetes óriásra kiszabott hétmillió dolláros (1,5 milliárd Ft) bírság a Google büdzséjében tejpénznek számít, így nem is vitatkoztak, kifizették azonnal.
Nincs jogalapunk kételkedni a Google ártatlanságában, noha az a hatékonyság, amivel például a Google hirdetési rendszere a számítógépünkön megnyitott dokumentumokba is “belelátva” választja meg az aktuálisan megjelenítendő reklámokat, az ijesztő és a felháborító határán van. 
Ide csak részben kapcsolódó hír, de kétes büszkeséggel tölt el, hogy a Google másik térképprojektjének, a Google Maps-nek a műholdas felvételei között nem csak otthonunk, de autónk, sőt az abból a hétvégi bevásárlást éppen kipakoló családtagok is tisztán láthatóak (nem, juszt sem osztom meg a képet…) 
Az embernek amúgy ilyenkor egészen elmegy a kedve attól, hogy valami rosszat csináljon… 

Kommentek

  • S.Roland

    Szerinem inkább el kell gondolkodni , hogy megfelelő -e a biztonság ilyen adatok közvetétésénél. Ha végigsétál az ember az utcán minden 3. háznál “nem szándékosan nyitva hagyott” WIFI kapcsolatot talál úgy , hogy még a megosztott mappát is lehet látni, csúnya dolgokkal.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.