Kakaskodtak az úton, meghalt egy várandós anyuka

Nem hagyta előzni, tragédia lett a vége

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.03.13. 06.00

Éretlen tizenévesek értelmetlen presztízsharcának következtében meghalt egy 21 éves anyuka, aki második gyermekével volt öthónapos terhes. A bűnösök egy év börtönt kaptak.

A 21 éves Kimberley See egy vurstliból indult hazafelé, amikor egy barátnője felajánlotta: a fiúja úgyis arrafelé lakik, hazaviszik. A várandós hölgy megköszönte, beült a Citroën Saxo hátsó ülésére, és elindultak.

Ezen a látszólag békés útszakaszon történt a péntek esti tragédia

Ezen a látszólag békés útszakaszon történt a péntek esti tragédia


A nyílt országúton haladtak, amikor egy ismeretlen, ezüst színű Vauxhall (Opel) Corsa meg akarta előzni őket.

Máig érthetetlen okokból a hölgyet fuvarozó sofőr, Ryan Williams megpróbálta megakadályozni az előzést. Többször ráfékezett, majd átvágott az út túloldalára. Amikor erre a hátulról jövő autó a menetirány szerinti sávba visszatérve próbált elhajtani mellettük, ő is visszatért az eredeti sávba.

A két autó összeütközött. A Citroën Saxo lerepült az útról, és egy fának csapódott, aminek következtében a hátsó ülésen utazó fiatalasszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen, az összeroncsolódott járműben életét vesztette.

Ryan Williams és az autóban utazó barátnő súlyos sérüléseket szenvedett. A másik autó vezetőjét, az akkor 18 éves Christopher Cottingham komoly fejsérülésekkel szállították kórházba, két 17 éves utasa apróbb sérüléseket szerzett.

A Citroën Saxo (1996-2003) fejlesztésének idején a kisautók utasbiztonsága még jellemzően tragikus volt. Az Euro NCAP 2000-ben vizsgálta be az autót; ötből kettő csillagot adott neki.

A balesetnek egy harmadik, vétlen autó is részese volt, annak sofőrje sérülés nélkül úszta meg a tragédiát.

A másfél évvel ezelőtti balesetet tárgyaló bíróság tegnap hozott ítéletet az ügyben. Mindkét érintett sofőrt bűnösnek mondták ki a várandós anyuka halálában, akinek hátrahagyott elsőszülött fiúgyermekét most a nagyszülők nevelik. A Saxo vezetőjét egy évnyi, a Corsáét 46 hétnyi börtönbüntetésre ítélték, mindkettőt három évre eltiltották a vezetéstől.

Kommentek

 • montsenior 10

  Ez volt a mellékbüntetés ,és a tényleges büntetés az hol van?.Halálos kimenetelü balesetért ez igazán csekély büntetés!.

 • jimmy49

  20 éve Nagycenk után, Sopron felé el kezdtem előzni öreg Skodámmal (120-as) egy cammogó vadi új Suzukit, 4 fiatal ült benne, éjjel egykor pénteken.Mikor melléjük értem gyorsítottak, erre visszahúzódni akartam, de akkor meg fékeztek ez 4-5 ször megtörtént.Jó heccnek tűnt a számukra. A domb alól láthatóvá vált egy szembe jövő autó reflektora. Elkerülve a nagyobb bajt, ráhúztam a kormányt a Suzukira. Ők kitörtek vagy 3 útjelző cöveket, és leálltunk mindketten. Remegve kiszálltak a tizenéves kölykök, hogy mit szól apu a kéthetes Suzuki hogy néz ki.Rendőrt akartam hívni, sírtak hogy ne tegyem. Máskor majd meg gondoljátok magatokat, mondtam és otthagytam őket. Az oszlopokat ki kellett fizetniük. Hogy a család maguk között hogy intézte el a többit, azt nem tudom.

 • nrzsuzsa

  Felháborítóan kis büntetést kaptak!!! Biztos vmi nagyember, v. politikus csemetéi voltak!!! Mi lesz, ha a nagyszülőkkel történik vmi!?? Én biztos nem hagynám annyiban, egy életen át fizettetném az árva ktsg-eit, tanulmányai elvégzéséig, és ez a +minimum!!!

 • jimmy49

  Még az volt a szerencse, hogy egymással nem koccantunk., és nem is súroltuk egymást.

 • Holiday

  Itt is van olyan rendszeres kommentelő, aki szerint szabályosan haladni ostobaság, szabályt szegni pedig mindössze egyéni értelmezés. :-)
  A vicc az egészben az, hogy mindig akad neki támogatója, véleménytársa.

 • kocogok

  KEVÉS!!! Minimum 5 év börtön, minimum örökre eltiltás a vezetéstől és minimum a diplomáig anyagilag fedezni a gyerekre vonatkozó összes költséget! Akár a pelenkákét is!

 • Mahler

  Így igaz, a szabályokat szándékosan! felrúgó, önhatalmú ember megölhet bárkit, csak valamilyen felsőbbségi érzet kinyilvánítása végett, v. mert egyszerűen ilyen alaptermészetű. Lehetnek ezek jó pilóták, de ha 100 emberből csak 1-egy!- megszegi a szabályt, már rettenetes tragédia lehet belőle. A példa szerint ketten “büszkélkedtek” valamivel és lám, mi lettt a vége. Tanulni kéne ezekből,egy kicsit belegondolni, hogy micsoda borzalom lehett ott a helyszínen! Élet szünt meg és életek mentek tönkre. Tiszteljük meg egymást az utakon is a szabályok betartásával!!

 • menőmanó

  Van itt egy gerinctelen alak, aki vizet prédikál, de bort iszik.
  Sokan rühellik, így alkotott magának egy másik ént, akivel jól elbeszélgetnek.
  Jó lenne, ha a saját dolgával törődne és nem trollkodna.

 • Shaperd67

  Micsoda meglepetés! A két faszkalap már megint egymásra talált.

  A cikkhez:

  Egy életre kellett volna eltiltani mindkettőt a vezetéstől.

 • Shaperd67

  Kíváncsi lennék rá, ha valamelyik szarjankó egyik családtagja döglik majd meg mellette, akkor is egymást fogják baszogatni!?
  A cikkhez egy szót nem szólnak hozzá, de egymást állandóan baszogatják.
  Miért nem jöttök össze egy meleg partira, ott le is szophatjátok egymást?!

 • Holiday

  Azt azért örömmel látom, hogy a szabályok betartása mellett többen vannak, még ha nem is mindig sikerül. :-)

  Shaperd! Mi a probléma? Nekem semmi gondom azzal, ha a szabályokat szándékosan leszarókat szembesítenem kell ezzel. Ha egy ember életben marad tőle, akkor már megérte.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.