A világ legjobb befektetése

Vegyél régi Ferrarit!

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2013.03.02. 16.00

Valuta, ékszer, államkötvény, shortolás – sokféleképpen lehet pénzt keresni. A Financial Times szerint viszont az autóval jár a legjobb üzlet. Persze nem akármilyennel.

Állítólag ha az első millió megvan, utána már könnyebben megy a gazdagodás. Persze onnan sem egyszerű. Nemrég a Financial Times megvizsgálta, melyik befektetés hozta a legnagyobb növekedést az elmúlt tíz évben.

A csúcskategóriás New York-i lakóingatlanok értéke 72 százalékkal nőtt, míg a hasonló tulajdonságú hongkongi lakások esetében 220 százalékos emelkedést jegyeztek fel, amely sokkal inkább jellemező a képzőművészeti alkotásokra, ritka érmékre, bélyegekre. Ám ezen befektetések egyike sem ér a közelébe annak a 395 százalékos megtérülésnek, amelyet az arany mellett a klasszikus autóknál lehet elérni.

Továbbra is ez a legjobb befektetés a piacon a lap szerint.  

A ritkaságok között is kiemelkedőek a klasszikus Ferrarik, amelyek az utóbbi években rendre az árverések legnagyobb hasznot hajtó modelljeiként keltek el. A 250 Testa Rossa egyik példánya 12 millió dollárért (2,7 milliárd forint), egy másik 16,3 millió dollárért (3,7 milliárd forint) kelt el a közelmúltban. De sorolhatnánk a hasonló árakat.

Míg 2003-ban egy 1959-es Ferrari 1959 250 GT Berlinetta 1,195 millió dollárét (270 millió forint) cserélt gazdát, egy hasonló autóért 2012-ben már 6,71 milliót (1,5 milliárd forint) fizettek. Több mint 400 százalékos növekedés!

Persze egy ilyen üzlethez még dollárból sem elég egy millió…

Kommentek

  • Dino871

    Erre szokták mondani hogy csak sok pénzből lehet még többet csinálni..:)

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.