Tavasszal érkeznek meg a CNG-buszok Nyíregyházára

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2017.02.13. 13.21

Tavaly felröppent a hír, hogy már Magyarországon vannak az új CNG-buszok. Megkérdeztük a MAN kamion- és autóbuszgyártót, hogy mikorra várható a CNG-buszok átadása Nyíregyházán.

Tavasszal érkeznek meg a CNG-buszok Nyíregyházára

Még tavaly adtunk hírt arról, hogy Nyíregyháza 41 darab sűrített földgázzal (CNG) üzemelő buszt vásárol. Az ezzel kapcsolatos tendert 2015 októberében írta ki a város, az eredményt pedig tavaly májusban tették közzé. A tendergyőztes nem nagy meglepetésre az MAN volt, mely korábban Miskolcra és Kaposvárra is szállíthatott gázbuszokat.

2016 novemberében a Facebookon megjelent két, állítólag Magyarországon készült kép, melyeken a feltételezések szerint már a nyíregyházi autóbuszok voltak láthatóak. A szon.hu-n aztán később közzétették a cáfolatot, miszerint ezek még nem a megyeszékhelyre szánt járművek. A helyzet tisztázása érdekében nemrég megkérdeztük a müncheni székhelyű MAN-t, hogy mikorra várható a nyíregyházi buszok megérkezése Magyarországra?

A sajtóosztály azt a választ adta, hogy a tervek szerint idén májusban történik meg az autóbuszok átadása a városnak. A nyíregyházi utazóközönség ennek köszönhetően 36 szóló, valamint 5 darab csuklós, alacsony padlós, Lion’s City autóbusszal találkozhat a jövőben.

A közbeszerezési tenderen egyébként az ár volt a legfontosabb tényező, ugyanis az autóbuszokért több mint 3,3 milliárd forintot fizetett (áfa nélkül) a város, uniós források felhasználásával. A járművek darabonkénti ára így átlagosan 81,61 millió forintra jött ki. Ez azonban nemcsak az autóbuszok tényleges árát takarja, hiszen ebben a takarítószemélyzet, valamint a sofőrök oktatása is benne van.

Fotó: Wikipedia.hu

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.