Szétcsaptak a szabálytalan teherautósok között

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.11.22. 09.36

Hét megyére kiterjedő, összehangolt akciót indított a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a rendőrség.

Szétcsaptak a szabálytalan teherautósok között

November 15-17. között háromnapos, közös közúti ellenőrzési akciót tartott Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Pest és Zala megyékben a Nemzeti Közlekedési Hatóság a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal és az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal.

Az akció alapvető feladata a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő szállító járművek rakományának és gépjárművezetőinek kiszűrése, valamint a szállítmányokra vonatkozó adó- és vámjogszabályok betartásának ellenőrzése volt. A NAV emellett vizsgálta, hogy a szállítmányokat bejelentették-e az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe és rendelkeznek-e érvényes EKÁER-azonosítóval.

A közúti ellenőrzések során a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget nem meghaladó gépjárművek és a kapcsolódó pótkocsik által szállított rakomány rögzítését, valamint a járművek terhelhetőségére vonatkozó előírások betartását vizsgálták meg. Az ellenőrzés valamennyi esetben kiterjedt arra is, hogy a gépjármű megfelel-e a teherszállításra vonatkozó feltételeknek.

Összesen 326 gépjárművet ellenőriztek és megvizsgáltak 64 pótkocsit is: 157 esetben végeztek össztömeg/tengelysúly-mérést, ezekből 48 esetben állapítottak meg szabálysértést. Rakományrögzítéssel kapcsolatos szabályszegésekkel 10 esetben találkoztak az ellenőrök, akik 17 esetben megelégedtek a szóbeli figyelmeztetéssel, mert az akció célja nem a büntetés, hanem a közlekedésbiztonság javítása volt. A közúti ellenőrök a rendőrség számára további intézkedésre 45 ügyet adtak át, míg ugyanez a NAV esetében 10-szer fordult elő.

A 48 esetből 28 gépjármű volt külföldi, vagyis az ellenőrzött és szabálytalannak talált gépjárművek több mint fele nem magyar volt. A legkirívóbb eset az volt, amikor 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű jármű 8 tonnásan közlekedett.

best-cars

Kommentek

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.