Szélnek ereszti Ikarusait a BKV

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2016.10.17. 15.26

Félszáznál is több Ikarustól válik meg a BKV több autóbuszgarázsa. Ezekkel már biztosan nem fognak metrót pótolni.

Szélnek ereszti Ikarusait a BKV

A BKV a honlapján tette közzé nemrég azt a listát, melyből lehet szemezgetni az érdeklődőknek. Ebből tisztán látszik, hogy a közlekedési társaság 54 darab Ikarus autóbuszt és egy darab ZIU-9-es trolibuszt kíván értékesíteni. Az eladásra kínált buszok többsége a típusok tekintetében nem homogén, hiszen van közte 435-ös, 280-as, 260-as is.

Az egyik legolcsóbb darabnak a dél-pesti autóbuszgarázs által kínált Ikarus 260.45 számít, melyet 1991-ben gyártottak. Az autóbuszért 210 000 forintot kérnek el áfa nélkül. De nem ő az egyetlen, amelyet ilyen kedvező áron kínálnak. Igaz, az olcsóbb daraboknál számítani kell arra, hogy a felépítmény nagymértékben korrodálódva van, emellett a buszok irdatlan magas futásteljesítménnyel rendelkeznek.

A járművek egy része ugyanakkor még jövő év elejéig-derekáig érvényes forgalmi vizsgával rendelkezik, ami mindenképpen örvendetes momentum lehet jövendőbeli sorsuk szempontjából. Több autóbuszt azonban 360 000 forint + áfa eladási áron szeretne értékesíteni a BKV. Ezek többsége Ikarus 435 típusú csuklós autóbusz, azonban túlnyomó részük üzemképtelen állapotban van.

A társaság által készített visszterhes adásvételi szerződésben egy érdekes rész is szerepel. A dokumentumban foglaltak szerint a vevő nyilatkozik, hogy tudomása van arról, hogy az eladónál (BKV) a fővárosi közösségi közlekedési intézményrendszer, valamint az autóbusz-ágazat átalakítását célzó új szervezeti struktúra kialakítása van folyamatban, melyhez minden támogatást, segítséget és nyilatkozatot megad, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy az eladó egyoldalú jognyilatkozatával a BKK, illetve az esetlegesen létrehozandó, az eladó tömegközlekedés-üzemeltető, illetve az autóbusszal végzett közforgalmú személyszállítási feladatát átvevő gazdasági társaságot jelen szerződésben saját helyébe léptesse.

 

 

Kommentek

A csapatok nem kérnek F1-es tulajdonrészt

Úgy tűnik, a nem sikerült pénzt kihúzni a csapatok zsebéből, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media nem tudta bevonni őket a tulajdonosi körbe.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

F1: Jövőre Vettel, Alonso is mehet a Mercedeshez

A Mercedes csapatfőnöke nem titkolja, hogy az idén nagyon figyelik majd a pilótapiacot, lecsaphatnak valamelyik nagyágyúra is, ha Valtteri Bottas nem hozza Nico Rosberg szintjét.

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

F1: Nem mondják el az igazat Schumacherről?

A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda volt menedzsere szerint a család tartozna azzal a szurkolóknak, hogy elárulják, milyen állapotban is van Michael Schumacher.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.