Munkásokat küld el Volvo

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2016.07.24. 17.51

A svéd multi a legnagyobb gyártókapacitásának leépítésébe kezdett bele az amerikai piac gyengélkedése miatt.

Munkásokat küld el Volvo

300 munkásnak nyújtja be a felmondólevelet a Volvo szeptemberig. A svéd multi az amerikai New River Valley városban található gyárának  létszámát faragja le. Az üzemnek várhatóan 1950 dolgozója marad az őszre, holott az év elején még 2800 személy volt állományban. Februárban ugyanakkor sor került egy, a mostaninál jóval nagyobb leépítésre, akkor ugyanis 500 embert küldtek el.

A Volvo Trucks a nehéz teherbírású nyergesvontatók eladásának csökkenésével magyarázza a döntést.  A svéd gyártó iparági előrejelzései szerint idén 240 ezer  (Volvo és más márkájú) teherautó talál gazdára az észak-amerikai piacon. Ez azonban jelentősen elmarad a tavalyi 327 ezer darabos mennyiségtől.

Ezzel a leépítéssel egyéb iránt nem a Volvo az egyetlen külföldi érdekeltségű gyártó, mely elbocsátásokra kényszerül idén. A Daimler Trucks összesen 1240 munkást küld el három amerikai, illetve egy mexikói gyárából a csökkenő teherautó eladások miatt.

A Volvo Trucks ugyanakkor globális gyengüléssel kénytelen szembe nézni, hiszen a második negyedévben a cég bevétele 38 százalékkal csökkent az előző év, hasonló időszakához képest (222 millió US dollár). Az eladások pedig 7 százalékkal csökkentek  a második negyedévben a 2015-ös év ugyanezen időszakához képest.

A Volvo Trucksnak – mely már nem tekinthető egy cégnek a személyautókat gyártó vállalattal – emellett rekordösszegű, 670,5 millió eurós bírságért kell mélyen a zsebébe nyúlnia európai kartellezés miatt.

Kommentek

Munkagéppel mennek a tüntetők ellen a rendőrök

A szomszédos Szlovákiában fejlesztik a jövő rendőrségi oszlatójárművét. A Božena Riot az építőipari és mezőgazdasági munkagépek ketrecharcos unokatestvére.

Sportautókra hajaz ez a német turistabusz

A most következő gyártóról ritkán hallani manapság, de ha igen, akkor az biztos valami nagy durranás.

Speciális mentőjárművet épített a Kamaz

Szinte bárhol bevethető mentőjárművet épített a Kamaz, mely kiválóan alkalmas tűzoltók és a mentők munkájának támogatására.

Villamosnak indult, busz lett belőle

Ha megvalósul a közösségi közlekedésben az, ami most a mérnökök fejében van, akkor elképzelhető, hogy évek múlva nehezen tudunk majd különbséget tenni a buszok és a villamosok között.

Ez minden idők legmagabiztosabb parkolóból történő kiállása

Hogy tudott innen így kiállni? Oda egy hajszál nem fért volna! Hozzáért, vagy nem ért hozzá? Megannyi kínzó kérdés!

F1: 2017-re kicsinálták az előzéseket

A versenyzők elmondása alapján beigazolódtak az előzetes félelmek, a 2017-es Forma-1-es autókkal igen nehéz, ha nem lehetetlen előzni. Idén körmenetek jöhetnek.

Egy apró csavar élete az F1-ben

Egy aprócska alkatrész, ami hatalmas utat tesz meg, mire behelyezik egy Forma-1-es autóba. Most végignézheted a folyamatot.

Idén is lazajlott a hazai legnagyobb autós és tuningszeánsz

Idén is megrendezték a legnagyobb, legszínesebb benzingőzös hazai bulit, az AMTS-t, és mi idén is kimentünk egy fényképezőgéppel, hogy lőjünk pár fotót.

Hogyan hajtogassunk Suzuki Ignist?

Az origami az egyik legrégebbi japán szabadidős tevékenység, ami ma is töretlenül népszerű, az új Suzuki Ignis pedig kellően dekoratív ahhoz, hogy ihletet adjon egy elszánt hajtogatónak.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Na ilyen fotókat sem láttunk még magyar használtautó-hirdetésnél

Sok cifra hirdetéssel találkoztunk már, de ilyet még soha nem láttunk.

Hatalmas és okos SUV a Škodától

A Škoda bolygóközi méretű teret, a korszak színvonalán álló vezetési segédeket és jó minőséget csomagolt vonzó, biztonságérzetet sugalló terepjárós formába Kodiaq név alatt.

Eladhatatlan rémség a Bentley gúnyába csomagolt Mustang

Időnként megpróbálkoznak az átöltöztetett Ford Mustang eladásával, de évek óta senki nem vevő a replikára.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

Fokozatosan szorulnak ki az autók Londonból

London polgármestere hatékony lépéseket tesz a levegő minőségének javítása érdekében. Most az iskolák környékéről tiltotta ki az autókat.

Jean Todt: Túl nagyok a különbségek

Az autók gyorsabbak, szebbek és nehezebben vezethetőek, de Todt szerint még mindig túl nagyok a különbségek a mezőnyben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.